Julmarknad i Kosta

Igår var det dags för dotter/syster dag, och det var sedan länge planerat en tripp till julmarknaden i Köpenhamn, men som så många planer, blir det inte ofta som man tänkt sig 😜. Vi ändrade om oss av olika anledningar, och åkte till julmarknad i Kosta i stället!

Det är lååååångt till Kosta från Falkenberg! 🥱😴

Väl framme hade jag bokat lunch på Linnea Art Restaurang men hade glömt bort att de serverade enbart jullunch – ja alltså julbord! Det var en uppskattad överraskning för alla inblandade 🥰

Magen blev uttänjd i alla hörn!!! 🥴 (men saknade grönkålen!!)

Tog en titt in i glasbaren (tyvärr tog vi inte någon bubblande dryck) – mycket glas, ljus och glitter!!! Vi gilla!!🤩

Julmarknaden då… lika bra som jullunchen var, var julmarknaden dålig!!! 90 spänn i entré avgift för att gå runt bland 10-15 små bodar. Möjligen e vi bortskämda av Liseberg och Vapnö, men alla tre tappade vi hakan! Jo då de hade försökt! Vackert snö-beprydda granar och ljus men marknaden? 👎🏻👎🏻👎🏻

Per Moberg var i bokhandeln och signerade böcker och skulle även komma hit lite senare – nu hängde det bara ett par döda fasaner i hans bod 🤪

Inte ens i den stora outleten gjordes några inköp!!! Kan det bero på att vi bor för nära Gekås? Är vi för kräsna? Eller var vi för mätta? Den frågan är jag rädd för att vi aldrig kommer få svaret på 🧐😳🤪

Summan av kardemumman: Nästa år provar vi en annan julmarknad! 🎅🏻 …..en barnvagnsvänlig julmarknad 😝👵🏻

3 svar till “Julmarknad i Kosta”

  1. Oj, imponerande att köra till Kosta från er. Undra vilken som lurade er med detta. Ägarna har varit där några ggr men alltid lika besvikna. Julmarknaden har de aldrig besökt för de har hört för mycket tråkigt om den.
    Är det något som är värt något så är det nog hotellets mat, spa och på kvällen drinkarna i glasbaren.

  2. Nej så tråkigt att det blev en besvikelse med marknaden. Själva försöker vi besöka Liseberg, deras julmarknad är såå fin. Funderar på 2:a advent men nu ser vädret hopplöst regnigt ut och vi har besökt Göteborg i regn tidigare, vilket inte är kul. Vi avvaktar och ser hur det blir.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Följ med oss även på:

Det senaste på Instagram:

52. Ett år som husbilspodd!🍾 Stora Husbilspodden

I Husbilsskolan pratar vi däck, kanske inte det första man går och tänker på men otroligt viktigt. Vi pratar om vad en ställplats/camping får kosta per natt. Lyssnaren Johan Banks undrar vad vi lyssnar på i husbilen när vi kör och här kommer lite oväntade svar😂. Vi firar dessutom 1 år som podd med tilltugg och massa bubbel…och vem i gänget är det som får stå för elen i två dygn? Restips: Holsljunga Camping & Café https://holsljungacamping.se Kommaframmat: “Förrätt” (detta blir det ofta när vi kommit fram på plats i Kroatien till Kommaframbubblet) Blanda en burk Philadelphiaost med en matsked creme fraiche, en nypa grovsalt och lite vitpeppar. Rör om och rulla in osten som en rulle i smörpapper. Lägg i kylen ett par timmar. När det är dags att servera, lägg ostklumpen i mitten av fatet och strö över stenbitsrom/kaviar, hackad rödlök och hackade rädisor, vid kanterna salta kex eller potatischips Kommaframöl: Hönö Lager från Hönöbryggeriet. Fruktig smak med inslag av ljust bröd, aprikos, örter och apelsinskal. Serveras vid 8-10°C till fläsk- och lammkött eller som sällskapsdryck. 5% Nr 30590 Elmia Husvagn Husbil: https://www.elmia.se/husvagn/ Rabattkod till Kosta lodge: Husbilspodden Detta ger dig 20% i rabatt. Gå in på adressen för att boka https://kostalodge.se/staellplats/ Finnlines bokar du på www.finnlines.se Vill du se deras nya fartyg går du in på https://www.finnlines.com/sv/passagerare/nya-fartyg/ Finnlines kan du följa på sociala medier Facebook och Instagram, @finnlinessverige Följ gärna Stora Husbilspodden på Facebook, där hittar du också länkarna till bland annat restipsen. Våra Husbilsresor kan du också följa på Youtube https://www.youtube.com/@VaraHusbilsresor , Facebook och Instagram https://www.instagram.com/varahusbilsresor/ . Våra NYA poddkompisar Jeanette & Robban 😃 Jeanette och Robban har instagramkontot https://www.instagram.com/glampingexplorer och Youtube https://www.youtube.com/@Glampingexplore. Har du en fråga, fundering eller vill tipsa oss om något, maila: storahusbilspodden@gmail.com
  1. 52. Ett år som husbilspodd!🍾
  2. 51. Elkrångel, Salzburg och en glad nyhet
  3. 50. Kroatientips, Bästa reseminnet och stjärnkocken Ulf Wagner
  4. 49. Bästa prylen, Atlantkusten & Sangria
  5. 48. Restips inför europaäventyr
%d bloggare gillar detta: