Sista delen av vår påskresa i Tyskland

Efter att vi lämnat båthissarna i Scharnebeck for vi vidare norrut i hopp om att få lite sol och värme igen. Vi hade siktat in oss på Friedrichstad men sladdad bort till Tönning istället. Vi hittade ännu en Top platz ställplats vid havet 🤩

Vi gav oss av nästan med detsamma bort till byn för att kolla vart vi hamnat och för att hitta en restaurang som serverade schnitzel, för det hade börjat skrika i magen, men det var inte helt lätt kan jag säga!!!

Det gamla magasinet på den mittersta bilden ska tydligen göras om till en adventskalender under julen. Jag googlade lite och fick upp denna bilden – så himla mysig!!! 😍

Kanske får det bli ett besök dit någon jul 🤩.

I kanalen i byn, syntes tydligt att det var ebb, detta syntes även där vi stod med husbilen, men här var det extra tydligt. Det var en viss skillnad på bilden vi tog vid middagstid jämfört med den vi tog på kvällen!!! Inte helt lätt att köra ut med båten 🤣

Men alltså nu var det dags för schnitzel! Restaurangen som hade bäst omdöme i TripAdvisor hade stängt…. Det var ju inte precis någon storstad eller ens en liten stad, så utbudet var ju inte jättestort. Till slut hittade vi i alla fall en restaurang som var öppen och vi gick glada i hågen in och hoppades att de även skulle låta Binkan få följa med. Nä då det var inga problem, däremot tog de endast kontanter…. som så klart vi inte hade med oss…. Så det var bara att knalla hem igen!
Sen orkade vi inte gå tillbaka så det blev mat hemma istället.
Alltså vad är problemet med att betala med kort?????

På kvällningen gick vi istället bort till ett spännande hak för att ta en öl och nått litet gott.

Det var ett super coolt ställe! Nu när vi var här i lågsäsong ser ju inte någonting särskilt kul ut, men kan tänka mig att detta är ett väldigt populärt ställe på sommaren (… och vid jul🤩)!

Dagen därpå for vi till Friedrichstad och hamnade på en rätt ny ställplats (även den Top Platz) men jösses va komplicerat!!! Det var skyltar med instruktioner och regler överallt. Man fick absolut inte köra på gräset då blev det tydligen böter, och det var noga hur man stod beroende på plats (med nosen fram eller bak alltså). MEN väldigt fin ställplats! Har nog aldrig sett någon så fin tömningsplats någon gång – med tak! 

När vi fått ordning på incheckningen knallade vi in till stan, nu skulle det bli schnitzel för någon! 

Ställplatsen ligger precis i kanten av staden och den var verkligen riktigt mysig!

Vi hittade en trevlig restaurang i appen TripAdvisor (även den no 1) men tror ni inte att den var stängd på onsdagar??? Herre! Vi letade vidare! Nästa ställe såg spännande ut. Vi gick in i trädgården och där hittade vi en öl-automat!! Inte nog med det, solen sken och vi kunde sitta i lä på en brygga vid en kanal och bara njuta av vårsolen och ölen så klart🤩.

Micke var helt lyrisk🤪!!!

Men sen var vi ju tvungna att hitta en restaurang! Vi hade nästan gett upp hoppet när vi gick in på sista stället innan vi var tillbaka vid bilen – och jo då de välkomnade hundar, tog kort OCH hade schnitzel på menyn!!! Hallelulija 🙏🏻!!

Behöver väl inte säga hur glad han blev!! Man ser ju det rätt väl 🤣🙈. Först ölautomat och sedan schnitzel – vilken dag!!! 🤣

Dagen därpå for vi vidare till Schleswig. Där stod vi på en trevlig ställplats precis vid havet, men det regnade i stort sett hela dagen så man såg inte mycket av omgivningen.

Vi gick en runda upp till stan och tittade bland annat in i den fina domkyrkan.

Nästa dag lämnade vi Tyskland, tog broarna över till Danmark

Micke tyckte namnet Middelfart var lite roligt (översatt till svenska då alltså🤣).
En på Instagram skrev när jag lagt ut denna bilden, att han haft en engelsman med i bilen när de körde i Sverige och tyckte det var väldigt märkligt när de kom till en ”Fartkontroll” – vi skrattade gott åt den kommentaren! Jösses va barnslig man är 🤣🙈, men ett gott skratt förlänger ju livet – eller 🤪.

Vi styrde kosan mot Karrebäcksminde, där hade vi varit tidigare, för ett par år sedan. En riktigt mysig liten fiskeby – verkligen ett riktigt semesterparadis.
Ställplatsen där är väl kanske i dyraste laget (220 dkk vilket motsvarar ca 350 svenska). Där finns det mesta men inte gråvattentömning.

Här stannade vi även vår sista dag på semestern och började dagen med att gå en runda på 6-7 km på Enö längs havet och klinten där🤩.

Efter den rundan sög det bra i magen kan jag säga! Vi gick in till byn för att äta, inte lätt att hitta en restaurang där som inte serverade annat än fisk bara 🙈! Så han fick bita ihop och ta en Fish & Chips🤪!

Själv beställde jag Stjärneskud vilket jag aldrig tidigare ens hört talas om annat än i Olsen brothers Eurovision sång! Det var i alla fall väldigt gott!

På eftermiddagen satt vi ute och bara njöt i det fina vårvädret😍. Så klart var man ju tvungen att äta ett danskt wienerbröd med chokoläääääde!!! Vi sög ut det sista av semestern🤩!

På söndags morgon var det så dags att åka hemåt🇸🇪.

Summan av kardemumman: Så många fina tyska små byar det finns som vi inte hade en aning om!! 🤩
Favoriten blev Stade och Karrebäcksminde, därefter Celle.
Micke pratar fortfarande om öl-automaten i Friedrichstad 😄.
Och slutligen: det är verkligen skönt att åka runt när det inte är högsäsong och huggsexa på alla platser! En annan sak vi märkte var att fler och fler ställplatser i Tyskland är bokningsbara, väldigt fiffigt tycker en sån som jag☺️!

Chip chop nu e de dags att packa ihop – mycket som ska hinnas med idag!!
Ha en finfin lördag allihop 😘

Ett svar till ”Sista delen av vår påskresa i Tyskland”

  1. Det finns många fina ställen i nordvästra Tyskland. Det är så roligt att se bilder/film och att läsa om er resa. När man är i Tyskland, och vid Gardasjön, som vi är nu, måste man vara utrustad med kontanter. Nu när det är lågsäsong är det inte dyrare att bo på camping här, men på förra tog de bara kontanter, sa att det var för dyrt för dem med kort.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Blogg på WordPress.com.