Özz och Måns, Jul på Liseberg och julgranshuggning

Ja detta är en kort sammanfattning över vår decembermånad hittills 😜, förutom att jobba då… bloggandet har det varit sämre med som ni kanske märkt 🥴.

Men om vi börjar bakifrån:

I början av december hade jag köpt biljetter till Måns och Özz ”Världens historia”.

Före teatern blev det lite mat på den rätt nya italienska restaurangen i stan: Promodoro – sååå gott 🥰

Missade tyvärr Måns och Özz ”Sveriges historia” som jag hört var jätterolig. Denna var jättebra, kanske inga as-flabb, men jämnt underhållande kan man säga 👍🏻.

Förra helgen åkte vi på vår årliga julresa till Göteborg för att fira 7 år 🥰, tyvärr en vecka för sent, men jag hade fått för mig att vi skulle gå på Hamnkrogen julbord på Liseberg och de hade inga bord lediga den helgen, (när jag bokade i juli månad)!!!

Så det fick bli en veckas försenat firande 😜

Efter att vi lämnat väskorna på hotellet, gick vi till en julmarknad och köpte sill till jul från Klädesholmarna😜. Sen var det dags för en lättare lunch – man ville ju vara riktigt hungrig till julbordet!!!

På vägen tillbaka till hotellet kom tomtarnas motorcykelparad knattrandes förbi 🎄🎅🏻.

Mycket shopping blev det inte – föööör mycket folk!!!! Vi drog oss istället tillbaka till hotellet, checkade in och svidande om till julbordet

Kan inte säga att vi blev besvikna, 🤤 ingen kan någonsin gått härifrån hungrig!!! Men det finns ju alltid ”förbättringspotensial?! I jämförelse med jullunchbordet jag var på med syrran och Matilda i Kosta, där faten fylldes på innan de blivit tömda, såg det här lite tråkigt ut, med kvarts fyllda fat (vi var i tid till sittningen).

Dessutom tycker jag det borde finnas någon form av klädkod när man betalar 685 kr per person (utan dryck)? Snobb? 😳 Jag? Antagligen! 🤪 Jag tycker man kan ha på sig en skjorta eller fin tröja i alla fall!

Nåväl, det var som sagt väldigt gott!! Och när man tyckte att man var väldigt mätt, hade man helt plötsligt en REJÄLT stor efterrättstallrik framför sig på bordet! 😳 hur kom den dit?? Jag skulle ju bara ha lite?!

Lika duktig jag var förra december månad med att äta nyttigt och inget godis, när jag gick med i Viktväktarna – lika dålig är jag i år!!!! Eller värre! Får nog förnya mitt medlemsskap 🙈 … efter jul 😂

Efter maten gick vi en runda i nöjesparken 😍

De kan det där med ljus!! 🥰

Forfarande proppmätta beslutade vi oss för att gå tillbaka till hotellet – inte ta spårvagnen!! Bra beslut!

De kan ljussättning i hela Göteborg faktiskt! 😍😍😍 Tur att vi i alla fall har julbelysningen i detta eviga mörker vi lever i just nu!!!

Morgonen därpå kan man ju tro att man inte skulle orka så mycket frukost…..

Fel fel fel!!! Jäklar vilken frukost de har på posthotellet 😍😍😍 – även här ville mina ögon ha mer än magen 🙈

Så det blev en helg i matens tecken!!! Och inte nog med det!!! På vägen hem var det dags för den årliga julgranshuggningen hos syrran i Ullared.

Och som grädde på moset bjöd syrran på god kycklingmiddag! 😍 – åt vi lite? Ja det kan man undra!!! Gick nog upp 5 kilo denna helgen…..

I går jobbade vi sista dagen för i år. Hoppas på snö till jul, men det verkar inte riktigt så…. har investerat i ett fiffigt plagg till Binkan

E inte helt övertygad om att han tycker detsamma, men det passar vårt halländska julväder, inte sant?😜

7 svar till “Özz och Måns, Jul på Liseberg och julgranshuggning”

  1. Tror ni fick bättre frukost tvärs över gatan från oss. First Hotell G var ett fint hotell men frukosten var en besvikelse. Dottern praktiserade på Posthotellet och berättade om deras fina frukostar. Så det blir väl att prova det nästa gång.
    Vi har med köpt en ny regnjacka åt Chili men hon vill helst inte gå ut alls om det regnar. Hon tvärvänder så fort hon får gjort ifrån sig 😂 God Jul på er.

  2. Ja visst är Göteborg fint med alla lysen, synd bara att det inte är så vitt på marken. Men ni människor kan väl inte få allt..😀.
    Mina ägare var på samma föreställning med Özz och Måns, och de var verkligen nöjda. Tyckte det var sååå roligt.
    Tack för era blogginlägg under 2019 samt skratt ihop på Elmia och så ser vi framemot när jag och min Adria kompis får komma ut på vägarna igen.
    God Jul till er alla!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: