Idag öppnar vi lucka 5, för det är ju den 5e december

Idag är det inte bara den 5e december, utan oxå min lilla pappas namnsdag – Sven, så grattis lilla pappa, och alla andra oxå som heter Sven 💐

Bakom lucka fem bjuder vi på en utflykt vi gjorde från camping Solaris i Sibenik i somras – Nationalparken Krka

Båten hämtade oss på campingen och det serverades lunch ombord, under den ca 2 timmars långa färden dit. 


Maten var mycket godare än vad det såg ut! Makrill 😍

Väl framme i nationalparken hade vi 2,5 timmar för oss själva. Det fanns olika promenadleder att välja på – vi tog en ”lagom lång”.


Fantastisk vackra vattenfall! 


Och det bästa av allt – man fick bada i dem 😊

Det gjorde vi oxå! Men man fick passa sej, för det var väldigt strömt!!! 😬


En riktigt trevlig utflykt, men har man – som vi – varit i NP Plitvice Lakes så blir man inte överväldigad… (mer om den utflykten under en annan lucka 😜) MEN som sagt, en väl värd utflykt som rekommenderas 😊

6 svar till “Idag öppnar vi lucka 5, för det är ju den 5e december”

  • Ja det var häftigt men inte helt lätt att gå i (eller upp) – och grymt strömt! Plitviche var en ännu häftigare upplevelse! (Kommer under en annan lucka) men där fick man inte bara. ☺️

  • 😊 ja man längtar ju inte mindre till sommaren när man sitter här och går igen all kort… 😇
   Hoppas ni har det härligt där nere i värmen 😎🔆

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Följ med oss även på:

Det senaste på Instagram:

52. Ett år som husbilspodd!🍾 Stora Husbilspodden

I Husbilsskolan pratar vi däck, kanske inte det första man går och tänker på men otroligt viktigt. Vi pratar om vad en ställplats/camping får kosta per natt. Lyssnaren Johan Banks undrar vad vi lyssnar på i husbilen när vi kör och här kommer lite oväntade svar😂. Vi firar dessutom 1 år som podd med tilltugg och massa bubbel…och vem i gänget är det som får stå för elen i två dygn? Restips: Holsljunga Camping & Café https://holsljungacamping.se Kommaframmat: “Förrätt” (detta blir det ofta när vi kommit fram på plats i Kroatien till Kommaframbubblet) Blanda en burk Philadelphiaost med en matsked creme fraiche, en nypa grovsalt och lite vitpeppar. Rör om och rulla in osten som en rulle i smörpapper. Lägg i kylen ett par timmar. När det är dags att servera, lägg ostklumpen i mitten av fatet och strö över stenbitsrom/kaviar, hackad rödlök och hackade rädisor, vid kanterna salta kex eller potatischips Kommaframöl: Hönö Lager från Hönöbryggeriet. Fruktig smak med inslag av ljust bröd, aprikos, örter och apelsinskal. Serveras vid 8-10°C till fläsk- och lammkött eller som sällskapsdryck. 5% Nr 30590 Elmia Husvagn Husbil: https://www.elmia.se/husvagn/ Rabattkod till Kosta lodge: Husbilspodden Detta ger dig 20% i rabatt. Gå in på adressen för att boka https://kostalodge.se/staellplats/ Finnlines bokar du på www.finnlines.se Vill du se deras nya fartyg går du in på https://www.finnlines.com/sv/passagerare/nya-fartyg/ Finnlines kan du följa på sociala medier Facebook och Instagram, @finnlinessverige Följ gärna Stora Husbilspodden på Facebook, där hittar du också länkarna till bland annat restipsen. Våra Husbilsresor kan du också följa på Youtube https://www.youtube.com/@VaraHusbilsresor , Facebook och Instagram https://www.instagram.com/varahusbilsresor/ . Våra NYA poddkompisar Jeanette & Robban 😃 Jeanette och Robban har instagramkontot https://www.instagram.com/glampingexplorer och Youtube https://www.youtube.com/@Glampingexplore. Har du en fråga, fundering eller vill tipsa oss om något, maila: storahusbilspodden@gmail.com
 1. 52. Ett år som husbilspodd!🍾
 2. 51. Elkrångel, Salzburg och en glad nyhet
 3. 50. Kroatientips, Bästa reseminnet och stjärnkocken Ulf Wagner
 4. 49. Bästa prylen, Atlantkusten & Sangria
 5. 48. Restips inför europaäventyr
%d bloggare gillar detta: