Bakom lucka 4 gömmer sig en piratstad

Så här den andre advent, 🕯🕯, bjuder vi på en annan väldigt mysig, häftig och annorlunda stad i Kroatien, nämligen Omis – Piraternas stad! 🔫


(Klicka här så kan du läsa blogginlägget när vi var där)

Staden ligger 26 km sydöst om Split, vid floden Cetinas mynning. Den har en spännande historia – under 12-1300 talet härjade pirater där. De attackerade handelsfartyg  vid flodens mynning och for med sina snabba båtar tillbaka uppför floden dit inte handelsfartygen kunde följa efter dem.


Har man möjlighet ska man verkligen gå upp i fortet Mirabella, så värt utsikten!!


Den är helt fantastisk!!


Vi såg inte till några pirater när vi var där i somras, det närmaste vi kom var frisören som Micke klippte sig hos – han var som ”klippt” 😂 och skuren ur Sons of anarchy 😄

Tyvärr missade vi den populära och annorlunda restaurangen Kremenko konoba – en Flinta Flintstone restaurang. Tydligen skulle det till och med gå en shuttle från campingen dit, men vi missade det totalt.. 😕


Från Omis går det dessutom båtresor till den fantastiska badstranden Bol på ön Brac.


Hade bara semestern varat lite längre hade vi lätt åkt den båtturen kan jag säga!!

Men nått ska man ju göra nästa gång vi åker dit 😊

När vi var där bodde vi på camping Galeb. Inte riktigt lika fin camping som vi bott på tidigare… man blir lätt bortskämd när man bott på Camping Krk och Solaris m.fl. – som natt och dag kan jag säga! Men det finns inte så mkt att välja på! ”Det var ju billigt i alla fall” som Micke sa 😂 och promenadväg in till Omis 👍🏻

Önskar alla en riklig härlig andra advent 😊🕯🕯

5 svar till “Bakom lucka 4 gömmer sig en piratstad”

 1. Vilka härliga bilder! Måste absolut åka till Kroatien👍 Blir ju inte mindre sugen när man ser detta😃
  Hur går det med köket? Ser jättefint ut på bilderna ni lagt ut👍
  Själva har vi varit i Eksjö denna helg och varit på en jättemysig julmarknad bland dom gamla trähusen.
  Kan varmt rekomendera ställplatsen på campingen o julmarknaden till nästa år.
  Ha d gott!!

  • Ja vi kan verkligen rekommendera det!! 😊🔆
   Köket ja… det går lite framåt och sen tar det stopp! Det visade sig att de skåpstommar de satt upp inte passar till de skåpsluckor vi beställt, alltså gångjärnen till dem passade inte… suck så förhoppningsvis kommer snickaren på torsdag och gör klart, men jag undrar jag…
   Eksjö har jag på min ”att-åka-till-lista” det är lite långt bara… ska tydligen vara fint även på sommaren 😊
   Nästa helg ska jag äntligen få min julmarknad – Liseberg ☃️🎅🏻
   Inget jobb alls på hela helgen😊
   Ha de gott, från oss 🕯🕯

 2. Vilka underbara bilder ni delar med er av. Själv fick jag inte åka längre ner än till Trogir i somras för sedan sa ägarna att deras semester började ta slut. Att livet ska styras så efter semesterdagar när jag vill ut och åka hela tiden..😉
  Önskar er också en trevlig andra advent.

  • Håller med helt och fullt! Mer semesterdagar åt folket! Det är mitt motto!!
   En god andra advent till er oxå 🕯🕯😊

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Följ med oss även på:

Det senaste på Instagram:

52. Ett år som husbilspodd!🍾 Stora Husbilspodden

I Husbilsskolan pratar vi däck, kanske inte det första man går och tänker på men otroligt viktigt. Vi pratar om vad en ställplats/camping får kosta per natt. Lyssnaren Johan Banks undrar vad vi lyssnar på i husbilen när vi kör och här kommer lite oväntade svar😂. Vi firar dessutom 1 år som podd med tilltugg och massa bubbel…och vem i gänget är det som får stå för elen i två dygn? Restips: Holsljunga Camping & Café https://holsljungacamping.se Kommaframmat: “Förrätt” (detta blir det ofta när vi kommit fram på plats i Kroatien till Kommaframbubblet) Blanda en burk Philadelphiaost med en matsked creme fraiche, en nypa grovsalt och lite vitpeppar. Rör om och rulla in osten som en rulle i smörpapper. Lägg i kylen ett par timmar. När det är dags att servera, lägg ostklumpen i mitten av fatet och strö över stenbitsrom/kaviar, hackad rödlök och hackade rädisor, vid kanterna salta kex eller potatischips Kommaframöl: Hönö Lager från Hönöbryggeriet. Fruktig smak med inslag av ljust bröd, aprikos, örter och apelsinskal. Serveras vid 8-10°C till fläsk- och lammkött eller som sällskapsdryck. 5% Nr 30590 Elmia Husvagn Husbil: https://www.elmia.se/husvagn/ Rabattkod till Kosta lodge: Husbilspodden Detta ger dig 20% i rabatt. Gå in på adressen för att boka https://kostalodge.se/staellplats/ Finnlines bokar du på www.finnlines.se Vill du se deras nya fartyg går du in på https://www.finnlines.com/sv/passagerare/nya-fartyg/ Finnlines kan du följa på sociala medier Facebook och Instagram, @finnlinessverige Följ gärna Stora Husbilspodden på Facebook, där hittar du också länkarna till bland annat restipsen. Våra Husbilsresor kan du också följa på Youtube https://www.youtube.com/@VaraHusbilsresor , Facebook och Instagram https://www.instagram.com/varahusbilsresor/ . Våra NYA poddkompisar Jeanette & Robban 😃 Jeanette och Robban har instagramkontot https://www.instagram.com/glampingexplorer och Youtube https://www.youtube.com/@Glampingexplore. Har du en fråga, fundering eller vill tipsa oss om något, maila: storahusbilspodden@gmail.com
 1. 52. Ett år som husbilspodd!🍾
 2. 51. Elkrångel, Salzburg och en glad nyhet
 3. 50. Kroatientips, Bästa reseminnet och stjärnkocken Ulf Wagner
 4. 49. Bästa prylen, Atlantkusten & Sangria
 5. 48. Restips inför europaäventyr
%d bloggare gillar detta: