Vi har retirerat från Norrland!

Idag var ingen rolig dag, men det slutade bra, som det så oftast gör!

Vi startade i hyfsad tid från Strömsund i morse efter att beslutat oss för att styra mot Mora. Vi lämnar Norrland och kylan! Tyvärr måste jag säga, jag hade många fler planer, men vädret såg inte ut att bli bättre på många dagar, och hur mycket jag än gillar vinter vill jag inte ha det på sommaren oxå!!! 🥴

Humöret var gott och vi rullade i bra fart ner mot Östersund, där tanken var att parkera husbilen för att gå en runda i stan och ev luncha. Men regnet började lite tidigare än vi trott, så det blev i stället lite shopping på Ica Maxi, ett besök i en husbilstillbehörsbutik, sen fortsatte vi söderut.

När det kom en skylt utmed vägen om våfflor och kaffe i en hembyggdsgård kunde vi ju inte annat än bromsa in! Fick vi ingen våffla uppe på Skuleberget skulle vi ta mej tusan ha en nu!!! 🤤

Men in fick vi inte gå med hund, och ute ville vi inte sitta i duggregn och 8 grader… så vi fick med oss bricka och kaffetermos till husbilen – fiffigt 👍🏻 och ååhhh så gott 🤤.

Någonstans efter Sveg började ett vägarbete igen 🙈, men det var långt ifrån så dåligt som det vid Junsele! Micke var superförsiktig när vi fick möte, men så kom en lastbil och PANG! Där kom stenskottet! ……… behöver jag säga mer?! 😶

Vi klistrade på er klistermärke från Ryds bilglas för att minska skadan?! och fortsatte ner mot Orsa. Väl framme hade den bilglasfirman som låg där stängt, så vi beslöt oss för att ta in på campingen i närheten.

Klockan hade nu blivit rätt mycket, så vi tänkte att det var bättre att ta ställplatsen utanför. Alltså jag går och och betalar för ställplats nummer 16.

Men när Micke kör dit är han inte helt nöjd med platsen… den ligger nämligen precis bredvid campingens tennisbana… efter att vi stått där i ett par minuter och funderat så kom det en boll över stängslet… det avgjorde saken… vi flyttade till plats nr 15!

Meeeeen det var inte långt bort nog…. Micke fick nu gå in och byta till plats nr 8 eftersom den låg än lite längre från tennisbanorna… jag vägrade!

Men var vi nöjda? Knappast! Jag var beredd på att åka hem där och då!

Vi beslutade oss för att gå en runda och titta på campingen, ev äta på restaurangen. Vi tog en titt på menyn på den vid receptionen men nja…. 🥴, vi gick istället in en runda på campingen och insåg att det var ju här vi ville stå! Skulle till och med kunna tänka oss att stanna ett par dagar!!!! 😲 Alltså in och byta plats IGEN!! 🤣🙈 (det var Micke som fick göra det med!).

Som en blixt från himlen slog det oss! På semestern är vi campingmänniskor!!! 😳 Vi blev lite chockade båda två! Men så e det! Och vilken fin camping detta är!!! 🤩

Vi smäckte upp vårt myggtält, la ett par hamburgare på grillen, tände lite ljus och hällde upp en öl / ett glas vin och så kom solen 😍.

I morgon ska Micke åka in till Mora och fixa stenskottet. Själv ska jag slänga in en maskin tvätt, kanske bada Binkan i hundduschen och leta upp en vandringsled under tiden. Sen ska vi utforska Orsa ☀️.

19 svar till “Vi har retirerat från Norrland!”

 1. Oj vilken otur ni har. Hoppas Orsa och vädret är med er i morgon. Vi ska också ev via Orsa och östra sidan av Siljan på vägen hem.

 2. Oj, har ni redan börjat vända hemåt så sakteliga..
  Men vad tråkigt med stenskott. Kan man se det positivt, hellre på rutan än på sidan.
  Självklart vill man ha det bästa, platser likaså så det är bara att byta på tills man hittar ”sin” plats.
  Njut och kör försiktigt.

  • Nja skulle väl inte säga att vi är på väg hem… fast man vet ju aldrig. Blir det skitväder kanske vi åker hem och sen åker iväg igen! Semestern är ju inte slut än på länge 😜
   Denna platsen gillade vi skarpt så stannar nog häromkring ett tag (om det inte blir skitväder förstås 🙈)
   Snart dags för er att ge er iväg?! ☀️ Kör försiktigt 😊

 3. Inte alls förvånad över stenskottet ni fick mellan Sveg och Orsa. Vi åkte där veckan före midsommar och sa inte en gång till i sommar. Vi klarade oss där, men fick vårat stenskott mellan Trappstegsforsen och Vilhelmina där vägen också var väldigt dålig. Bra med stenskottsplåster. Vi fick vår ruta fixad på Ryds bilglas hemma i Falun. Letar ni utflykter så är ett tips Styggforsen utanför Rättvik. Ni kan åka från Orsa mot Furudal Rättvik så kommer ni förbi där. Sedan bör ni inte missa Tällberg så klart.

 4. Trist med stenskott. Det var precis det Micke och jag pratade om i Vilhelmina, hoppas att ni får det fixat idag. Vi står oftast på campingar av ren bekvämlighet. Ha en fortsatt skön semester, själva ska vi hälsa på barnbarn 😍

  • Ja verkligen!!!! Men verkar vara rätt vanligt häromkring 🙈
   Ha en riktigt härlig fortsatt semester nu med och gosa ordentligt med barnbarnet 🥰, det ska jag göra när vi kommer hem 👶🏻 mycket! 😊☀️

 5. Vi fick vårt stenskott i våras redan på västkusten…vart vet vi inte då det är dimljuset som spruckit och en bit ramlat bort… dessutom inget man tar på försäkringen då självrisken och köp av en helt nytt dimljus går på lika mycket…
  Ni campingmänniskor 🤔🤭 men den Ställplatsen var ju ingen dröm precis…

 6. Vi lämnade precis styggforsen, om ni åker dit så parkera vid kyrkogården. Inte en enda husbil stod vid parkeringen och det var lika trångt som på Hindens rev så alla höjde nog på ögonbynen när vi trixade runt och lyckades komma ut.

  Parkerade på annan plats och gick tbax. Gick runt fallet på 20 min.
  Jag ger betyget 3 av 5 så har man onödig tid över så är det värt ett besök, det hade vi eftersom vi inte får köra in och ner till vattnet i Dalhalla innan 15.00.

  • Tack för infon!!! Tittade på det häromdagen men känner att vi nog sett mer vatten den senaste tiden än vad man normalt gör på en livstid 😂
   Åh ni ska till Dalhalla! Det var jag en knapptryckning på att boka…. men eftersom man inte visste vilken väg vi skulle ta eller ens när avbröt jag!
   Du får berätta sen hur det var (om jag nu förstod dig rätt 😜)

 7. Dalhalla, det var helt fantastiskt att köra ner husbilen enda ner till sjön, där kunde vi och 4 till fick plats, sen finns det 2 platser till som är häftiga! Resten skulle jag nästan betrakta som vilken ställplats som helst men till ett skyhögt pris. Vi har simmat i det korallgröna vattnet trots att det bara är drygt 17 grader.

  Plats 3 är bäst som vi har, 1 och 2 är kanonbra också. 4 är 5 är hyffsade och också nere vid vattnet. Plats 19, 20 är på uppepå höjden, där är det nog också häftigt. Resten är inte ens lockande, iallafall inte för den kostnaden!

  Vi får gå upp på scenen och alla rum bakom scenen, det är mycket större och finare än vad jag trodde. Allt är upplåst så det är bara gå och titta när man vill, det finns duschar toaletter och bastu som vi får använda.

  Middagen var jättegod men att sitta och vänta var värdelöst, det tog 2 timmar innan vi fick in huvudrätten. Märkligt egentligen då allt var förbeställt och alla åt samma sorts mat. Vi och flera andra funderade på att hoppa över efterrätten då man redan fått träsmak i röven.

  Ändå ger jag betyget 5/5 men jag skulle aldrig betala 2500kr en gång till.

  Imorgon bitti startar vi med ett morgondopp innan vi åker hem, vi ska bara ska jobba 4 dagar till och börjar vår semester. Vädret ser rätt värdelöst ut framöver i hela landet. 😦 .

  Vi tog likadana bilder som er idag, på målgången och sittandes under dalahästen. 🙂

  Mvh/ Chippen.

  • Åhhhh jag blir black-sick 😂 Hade definitivt velat göra det där!! Men tur vi inte gjorde det ändå! Hade inte varit kul att lämna Binkan i bilen sååååå länge! Måste ju hänt nåt eftersom ni fick vänta så längre (men konstigt de inte informerade om det!!)
   Bada där måste varit döcoolt!! Så Avis!!!!
   Härligt med semester snart! Hoppas verkligen vädret blir bättre annars får nog försäljningen av antidepressiva i höst ett rejält uppsving 🙈😂
   Ha de gott! ☀️

 8. Inte det bästa att skriva från telefonen, blir lite knas ibland, informatione kanske går fram iallafall.:)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Följ med oss även på:

Det senaste på Instagram:

52. Ett år som husbilspodd!🍾 Stora Husbilspodden

I Husbilsskolan pratar vi däck, kanske inte det första man går och tänker på men otroligt viktigt. Vi pratar om vad en ställplats/camping får kosta per natt. Lyssnaren Johan Banks undrar vad vi lyssnar på i husbilen när vi kör och här kommer lite oväntade svar😂. Vi firar dessutom 1 år som podd med tilltugg och massa bubbel…och vem i gänget är det som får stå för elen i två dygn? Restips: Holsljunga Camping & Café https://holsljungacamping.se Kommaframmat: “Förrätt” (detta blir det ofta när vi kommit fram på plats i Kroatien till Kommaframbubblet) Blanda en burk Philadelphiaost med en matsked creme fraiche, en nypa grovsalt och lite vitpeppar. Rör om och rulla in osten som en rulle i smörpapper. Lägg i kylen ett par timmar. När det är dags att servera, lägg ostklumpen i mitten av fatet och strö över stenbitsrom/kaviar, hackad rödlök och hackade rädisor, vid kanterna salta kex eller potatischips Kommaframöl: Hönö Lager från Hönöbryggeriet. Fruktig smak med inslag av ljust bröd, aprikos, örter och apelsinskal. Serveras vid 8-10°C till fläsk- och lammkött eller som sällskapsdryck. 5% Nr 30590 Elmia Husvagn Husbil: https://www.elmia.se/husvagn/ Rabattkod till Kosta lodge: Husbilspodden Detta ger dig 20% i rabatt. Gå in på adressen för att boka https://kostalodge.se/staellplats/ Finnlines bokar du på www.finnlines.se Vill du se deras nya fartyg går du in på https://www.finnlines.com/sv/passagerare/nya-fartyg/ Finnlines kan du följa på sociala medier Facebook och Instagram, @finnlinessverige Följ gärna Stora Husbilspodden på Facebook, där hittar du också länkarna till bland annat restipsen. Våra Husbilsresor kan du också följa på Youtube https://www.youtube.com/@VaraHusbilsresor , Facebook och Instagram https://www.instagram.com/varahusbilsresor/ . Våra NYA poddkompisar Jeanette & Robban 😃 Jeanette och Robban har instagramkontot https://www.instagram.com/glampingexplorer och Youtube https://www.youtube.com/@Glampingexplore. Har du en fråga, fundering eller vill tipsa oss om något, maila: storahusbilspodden@gmail.com
 1. 52. Ett år som husbilspodd!🍾
 2. 51. Elkrångel, Salzburg och en glad nyhet
 3. 50. Kroatientips, Bästa reseminnet och stjärnkocken Ulf Wagner
 4. 49. Bästa prylen, Atlantkusten & Sangria
 5. 48. Restips inför europaäventyr
%d bloggare gillar detta: