Stekenjokk och Vildmarksvägen

Igår när vi kommit tillbaka från cykelturen till Vilhelmina, var campingen nästan helt tom – framåt kvällen var den helt full igen!! 😲

Vi tillbringade eftermiddagen och kvällen med att knarka lite serier på Netflix, vi har inte sett på tv sedan vi åkte hemifrån, så det var riktigt mysigt där i regnet.

På kvällen kom solen fram igen men man var inte jätte sugen på att gå ut då… 🦟🦟🦟 även om vi nu hade en helt fantastisk plats!

I morse tvättade Micke av framrutan så att vi skulle kunna ta fina foton om vi skulle se nått spännande, för nu skulle vi ge oss ut på Vildmarksvägen 😜.

Eftersom vi igår swishat betalningen för övernattningen, var det idag bara att köra 👍🏻 supersmidigt!!! Älskar att slippa utcheckningsköer!!!

Första stoppet var Dimforsen, men där var inte dimmigt 😳🙄

Däremot var där kamakaze-mygg, stora som helikoptrar så jag retirerade fort som tusan!!! 🏃🏻‍♀️

Nästa stopp var Trappstegsforsarna så klart!

Väldigt vackert! Hade gjort sig ännu bättre i solsken, men jag var glad det inte regnade….

Vi var inte ensamma om att stanna och titta och fota den 😜

Nästa planerade stopp var lunch i Saxnäs – rödingklämma 👍🏻 som vi fått tips om, men parkeringen utanför det lilla haket var redan upptaget av två husbilar, så vi fortsatte slokörat förbi… Ingenstans att stanna i närheten heller 😢. Det var mest jag som var slokörad för Micke var vääääldigt tveksam till om röding var gott… det är ju fisk 🙄.

Stannade istället till i Klimpfjäll, intill hotellet (där det även finns en ställplats med fantastisk utsikt, 250kr/natt), fick fixat till lite egen lunch.

På turistbyrån i Vilhelmina fick vi även tips om en fin vandringsled där, så efter vi ätit gick vi upp mot skidliften där den startade.

3,5 km till ”Sju forsar” och det skulle även finnas en lagun/gryta som gick att bada i 👍🏻 (inte för att någon av oss ville bada idag🥶 !!!!!).

Första forsen! 🥰

Men när vi kommit en bit längre blev det allt blötare och blötare…. om fötterna! Vi hade inte direkt några vandringsskor på oss (om det nu hjälpt) 🙈, så till slut fick vi vända om 😔 båda genomblöta om fötterna 🙈.

Bytte sockar i husbilen och fortsatte sen köra mot Stekenjokk – vårt mål för dagen!

Vägen än så länge har varit helt ok, inte brett på sina ställen och rätt ”hoppig”, men helt ok. Inte heller har det varit så mycket folk som vi trott – inte ens här på Stekenjokk där vi sitter just nu – i 5 graders hetta 😂😜.

Långt från de 30 grader vi hade häromdagen!! Men Binkan älskar det!! Han flyger över snön 😂😂😂

Och precis när vi körde förbi skylten med Stekenjokk fick vi se dem igen 😍

Renar – ett helt stimm 🥰!!!

Så här ser min utsikt utsikt ut just nu:

Såååå häftigt!! Jäv…igt kallt men sååå coolt! Klockan 18 ska det bli klar himmel enligt min app – vi får väl se, vi får väl se 😜☀️

Här är i alla fall garanterat myggfritt! 👍🏻

13 svar till “Stekenjokk och Vildmarksvägen”

 1. Synd att ni ( du ) missade rödingklämman men det var ju som sagt inte lätt att parkera. Hoppas ni får en fortsatt upplevelserik färd.

 2. Uj, det där är ju nästan mössväder. Men vad häftigt med dessa skillnader från 30 till 5 grader. Kanske skönt att slippa myggen för att tag.
  Njut och kör försiktigt.

  • Ja man ser det på alla sociala medier, men trodde faktiskt det skulle vara ännu mer husbilar än vi sett!!! Mött ett par bloggare som kört samma väg som vi 👍🏻 jättekul 😜 och riktigt häftigt att stå på platån över natten 🤩

 3. Som vi längtat norrut när det verkar som om alla åker däråt.. Och jag lovat göra sista ruschen i mitt arbetsliv som semestervikarier, juli månad ut😱
  Sedan läser jag inlägg efter inlägg om 🦟🦟 och 🦟. Då kommer jag plötsligt ihåg varför vi alltid åkt norrut i augusti och september. Ibland iskallt, men ofta blå himmel och som regel helt myggfritt!
  Ha det fortsatt fint!

 4. Så härligt att ni kommit till Stekenjokk, en favorit för oss. Vi har varit där två gånger på den tiden vi hade husvagn. Renar är ett släkte för sig ibland kan de lunka mitt i på vägen utan minsta vilja att flytta på sig.
  Spännande att se hur långt upp ni kommer, Björkliden och Abisko är också gamla favoriter för oss.

  • Ja riktigt häftigt här! Men nu är vi nöjda med snö och kyla! Blir inte längre upp denna gången i alla fall!! Hade vädret varit annorlunda hade vi nog stannat längre å andra sidan är det ju nu inga mygg 🙈😂

 5. Vi hann med Stekenjokk med bra marginal innan regnet och hade uppåt svettiga 15 grader 🙂
  Hoppas att det inte blir så mycket mer regn och gärna mindre flygfän för er på resten av resan 😎

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: