Jag älskar riktiga kartor!

Idag e här lite väder 😜! Då får min väderstation bekänna färg, även om ”vi” ännu inte fått upp vindmätaren på nocken av huset, så har den precis varit uppe på 18,1 m/s! Fick precis en varning på min klocka – varnade för måttlig fara 😜! Och för den intresserade kan jag berätta att det regnade 5 mm från kl 14-15 idag 🤓. Lite nördigt 😂😂😂 – men jag tycker det är väldigt intressant av någon konstig anledning 🤓.

Annars händer det inte mycket, legat sjuk 🤒 sedan i fredags, men det känns som det vänt lite nu (ingen Alvedon/Ipren cocktail sedan i förmiddags 💪🏼👍🏻).

Häromdagen kom min karta och bok över Bad Gastein som jag beställt.

Superbra!!! Boken beskriver alla vandringsleder, och hur man tar sig dit – det finns mååååånga leder där!!! I olika svårighetsgrader 😜.

På kartan som är vaxad (?), säkert p g a Österrikes växlande väder 🤪, finns allt från vandringsleder till cykelvägar bra utmärkt – kommer bli användbar!!🚵🏻‍♀️ El-cyklarna lär få bekänna färg 😜. Enda nackdelen var att förklaringarna och det medföljande häftet var på tyska 😬 – tur boken var på svenska i alla fall 😂

Nu räknar vi dagarna tills månaden tar slut, och håller tummarna så att kung Bore håller sig i de nordligare trakterna, för då hämtar vi hem Pärlan redan sista helgen i februari 😍

Ha en fortsatt trevlig söndagkväll 😘

P. s 18,3 m/s nu….. 🌪, tur man inte e ute med husbilen 🤪

8 svar till “Jag älskar riktiga kartor!”

 1. Jättebra bok som beskriver vandringarna på ett sätt som gör att man verkligen längtar efter att vandra där.
  Han har även skrivit boken om Dolomiterna från samma förlag. Även denna bok är bra inför sommarens planerade vandringar.

 2. Vi slog v… och vi vann 😂😂 Hem till Mars!
  Låter härligt med planering! Visst är det en rolig del av resandet 😍 När ses vi då? En vår helg på västkusten?

 3. Planering är väl bra trevligt. En grundplanering som kag nu lärt mig aldrig stämma. Även mina ägare gillar riktiga kartböcker och andra böcker att botanisera i inför resorna.
  Nu släpps snart biljetterna till Elmia, om ni nu ska dit även 2020.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Följ med oss även på:

Det senaste på Instagram:

52. Ett år som husbilspodd!🍾 Stora Husbilspodden

I Husbilsskolan pratar vi däck, kanske inte det första man går och tänker på men otroligt viktigt. Vi pratar om vad en ställplats/camping får kosta per natt. Lyssnaren Johan Banks undrar vad vi lyssnar på i husbilen när vi kör och här kommer lite oväntade svar😂. Vi firar dessutom 1 år som podd med tilltugg och massa bubbel…och vem i gänget är det som får stå för elen i två dygn? Restips: Holsljunga Camping & Café https://holsljungacamping.se Kommaframmat: “Förrätt” (detta blir det ofta när vi kommit fram på plats i Kroatien till Kommaframbubblet) Blanda en burk Philadelphiaost med en matsked creme fraiche, en nypa grovsalt och lite vitpeppar. Rör om och rulla in osten som en rulle i smörpapper. Lägg i kylen ett par timmar. När det är dags att servera, lägg ostklumpen i mitten av fatet och strö över stenbitsrom/kaviar, hackad rödlök och hackade rädisor, vid kanterna salta kex eller potatischips Kommaframöl: Hönö Lager från Hönöbryggeriet. Fruktig smak med inslag av ljust bröd, aprikos, örter och apelsinskal. Serveras vid 8-10°C till fläsk- och lammkött eller som sällskapsdryck. 5% Nr 30590 Elmia Husvagn Husbil: https://www.elmia.se/husvagn/ Rabattkod till Kosta lodge: Husbilspodden Detta ger dig 20% i rabatt. Gå in på adressen för att boka https://kostalodge.se/staellplats/ Finnlines bokar du på www.finnlines.se Vill du se deras nya fartyg går du in på https://www.finnlines.com/sv/passagerare/nya-fartyg/ Finnlines kan du följa på sociala medier Facebook och Instagram, @finnlinessverige Följ gärna Stora Husbilspodden på Facebook, där hittar du också länkarna till bland annat restipsen. Våra Husbilsresor kan du också följa på Youtube https://www.youtube.com/@VaraHusbilsresor , Facebook och Instagram https://www.instagram.com/varahusbilsresor/ . Våra NYA poddkompisar Jeanette & Robban 😃 Jeanette och Robban har instagramkontot https://www.instagram.com/glampingexplorer och Youtube https://www.youtube.com/@Glampingexplore. Har du en fråga, fundering eller vill tipsa oss om något, maila: storahusbilspodden@gmail.com
 1. 52. Ett år som husbilspodd!🍾
 2. 51. Elkrångel, Salzburg och en glad nyhet
 3. 50. Kroatientips, Bästa reseminnet och stjärnkocken Ulf Wagner
 4. 49. Bästa prylen, Atlantkusten & Sangria
 5. 48. Restips inför europaäventyr
%d bloggare gillar detta: