Det ÄR drygt att åka alla dessa mil för att komma till detta paradis! Men det ÄR så värt det😍. Jag tror att Micke, varje år sagt att ”nästa år åker vi inte ner hit igen”, ungefär nästan när vi varit framme – dagen efter ändrar han sig 🤣.
När man åker över Öresundsbron börjar det🤩, men kan inte säga att semestermodet infinner sig riktigt där.
Vi brukar alltid boka buffe i restaurangen – då har man dessutom en lugn och skön plats under hela överfarten – i år måste jag dessutom säga att de bättrat på köket – mycket godare mat nu än tidigare år!!!

Därefter vet man ju aldrig riktigt vart man hamnar – allt beror sig ju på trafiken!
Det gick hyfsat bra och vi bestämde oss för att köra av till samma ställplats vi stod på förra året vi åkte ner – en stor ställplats där elen ingår – Spargelhof Klaistow strax söder om Berlin.

För elen den behövdes – till AC:n för det var typ 30 grader varmt. På morgonen tog vi en snabbfrukost ute med minsta möjliga disk 🤣, ställde in GPS:en och började köra söderöver.
Vi var inte riktigt framme klockan halv två – det blir ju aldrig så! Vi passerade Passau och började leta efter ställplatser i området. Hittade Gasthof Tirolerhof som såg lovande ut och fick en jättefin plats (tror det var en reservplats) där också ström ingick.

De frågade om vi ville äta och det kunde vi ju så klart tänka oss att göra 🤣, deras enda rätt (tror jag) var Schnitzel så jag frågade inte ens Micke utan bokade in oss direkt! Han blev hyfsat nöjd 😄
Sen drog vi ner på tempot – vi har ju ändå semester och nu när vi kommit ner till lite trevligare breddgrader (i vårt tycke) så räckte det ju med en 30 mil om dagen tills vi var framme vid vårt första mål i Primosten.
Vi ställde in GPS:en på Zagreb för där hade vi fått ett tips från CirkusCederström om att vara en trevlig ställplats för ett stopp på vägen – det var det verkligen!!!

Fantastiskt härlig pool, fräscha servicehus och lugnt och fint!
Där och då blev det till att korka upp kommaframbubblet!!! 🥰

För värmen och solen följde med oss 🙏🏻 Tack gode gud för AC:n säger jag bara!!!
Efter frukost for vi vidare söderut mot vår första bokade camping i Primosten.
Vi hade ju ingen brådska för vi hade ju en bokad plats! ……eller???
Väl framme gick jag in för att checka in. Det gick så där! De frågade om jag betalat reservationsavgiften i tid – eh JA!!!! De kände ju så klart inte mig 🤣! Hade ju så klart bokningen utskriven på papper med mig så de fick den och tjejen gick bak till sin chef och sen blev det lite … rörigt! Vår plats fanns ju så klart inte kvar… vi skulle få pengarna tillbaka för reservationsplatsen och de skulle ju så klart ge oss en annan plats!!!
Vi fick knalla runt en del för att slutligen hitta en plats som var hyfsat ok.

Det blev mer än jättebra när vi väl kommit till rätta och ”boat” in oss!
Det är inte helt lätt att komma på plats här kan jag säga!
Många av platserna ser ut så här:

Det är alltså ett stort träd precis mitt på platsen där man ska köra in (på bilden syns alltså två platser och träden står verkligen i mitten av ”infarten” till platsen 🤣 och då ska tilläggas att detta var två platser som är bättre än många andra 🤣, alltså bra med liten bil här nere!!!
Men som sagt Summan av kardemumman har vi fått det superbra (dessutom på en billigare plats😎)! Vi har bästa badet precis nedanför och havsutsikt från platsen (de första dagarna hade vi knappt någon framför oss alls 🤣) Så slutligen kan man konstatera att man kan åka obokat till Kroatien! I alla fall hit 😎…. än så länge….

Det är inte heller särskilt dyrt här nere, å andra sidan har vi bara ätit ute två gånger under veckan vi varit iväg! Det är bra att planera mat – för mat är viktigt 😁.
Måste tipsa om en grej som faktiskt från början kommit från Micke 😱!!
I början när vi var tillsammans, bad jag honom (inte allt för ofta) att skala potatis eftersom det var det enda han kunde typ 🤣. Då sa han att det fanns ju färdiga att köpa i affären…. Alltså…. Suck! MEN nu typ drygt 11 år senare köpte jag mig en burk!!!! Jag tog med den hit och tänkte testa att göra potatissallad av den och vet ni – det funkade superbra!!!!!
Häromdagen åt vi dubbelmarinerad fläskfile vi fått över från Midsommar och fryst in tillsammans med potatissalladen jag snabbt blandade ihop eftersom potatisen redan var klar!!!
Så tänk att hans ”tips” till slut kom till nytta 🤣

Sedan tidigt i vår har jag jobbat med att sammanställa våra absoluta favoritrecept från ”Nillas kök” (inslagen i vår Youtube-kanal) i ett dokument som nu ÄNTLIGEN är klart (där finns både den fantastiskt goda fläskfilen och potatissalladen med i), totalt 54 recept. De flesta är snabba rätter men även ett par som tar lite längre tid, samt tillbehör, efterrätter och några drinkar. Finns att beställa på vår hemsida här
I nästa inlägg ska jag berätta mer om Primosten och så får ni se vart vi hamnat härnäst 🥰.
Häpp, nu tror jag att det är dags att gå ner och ta eftermiddags doppet.
Ha de gött där hemma i Svedala eller var ni nu är 😘

Lämna ett svar till Nils-Åke Hansson Avbryt svar