Hund i husbil, i Sverige och utomlands

Vi får jättemånga frågor om hur vi kopplar Bingo i bilen, hur vi gör när vi åker utomlands o s v. Därför tänkte jag göra ett litet inlägg om detta – alltså om hur VI gör!

Här har vi då Bingo – vår bäbis, livsnjutare, husbilshund á lá Bichon havanais.

Om vi börjar från början, hade både jag och Micke haft hund tidigare och jag la ner en hel del tid på att hitta en ras som skulle ”funka” – och jösses vad han funkar (men säg det inte till honom för då blir han en ännu större diva än han är!!!😉)
Vadå funka kan man tänka, men det är ju lite att tänka på! Själv är jag dessvärre allergisk mot hund men eftersom han inte fäller så går det bra (tillsammans med allergitabletter….🙃). Sen ville vi ju inte ha för stor hund, men inte heller för liten. Läste att Bichon havaniser är väldigt lätta att lära, och vill gärna vara till lags, ”clownhundar” kallade någon det, en hund som kan klara sig med korta promenader men kan också gå längre rundor – sagt och gjort det blev en liten cuban!

Så klart fick vi ju Alfa-hanen i kullen och det märks än!!! Det är han som bestämmer i den här familjen 🤣, en blick på Micke så får han som han vill!

Vi hämtade hem honom i slutet av augusti 2018 och redan efter en vecka hemma tog vi han på den första turen med husabilen

Tröskeln till toan var lite hög…..

Huset vi köpt till honom för han skulle få vara lite i fred var helt onödigt – där var han typ en gång (då vi tog kortet! 🤣)

Nä, en vanlig bädd funkar mer än väl i alla fall för vår prins!

Så här ser det ut när vi åker, ett koppel som har en bit som är elastisk, fäst i bordsbenet.

Det sätter vi fast honom i hans vanliga sele. Vi har även en sele som verkligen är till för att åka bil, men den är lite meckig att ta på, så den använder vi bara när vi åker långt.

Nä, överförtjust är han inte för att bli bunden så här, men han gillar läget

När vi åker ner mot Kroatien är det snarare vår mat-klocka som ringer och vi behöver stanna än att han pockar på vår uppmärksamhet! Han sover som en stock när bilen rullar på, men så fort vi saktar ner då vill han upp och kolla vart vi är!

Att åka utomlands är inte alls så krångligt som man kan tro!
Vi skaffade pass till honom vilket egentligen inte innebär mer än att man tar en rabies spruta och så fixar veterinären ett pass till honom (man får själv sätta i kortet i passet) 😊, sen ska de ju så klart vara id-märkta också.

Vissa veterinärer rekommenderar andra vaccinationer med men vi har aldrig tagit andra än de vanliga mot parvo och rabies.

Det finns en massa olika regler för olika länder och vi rekommenderar att man går in på Jordbruksverkets hemsida för att läsa om vad som gäller.

Vi har aldrig på någon av våra resor behövt visa upp hans pass på vare sig ut- eller hemresa.

Vi brukar ju ta färjan Gedser – Rostock på vägen ut och då tänker man ju – var ska de kissa?? Eller ännu värre! göra nr 2???
Ja vad gör man? Det har hänt att han lyft på benet inne i färjan – mest troligt p g a att det varit någon annan manlig hund som gjort samma sak tidigare… annars får man ju rasta på övre däck, fast oftast klarar han resan utan att behöva göra varken nr 1 eller 2!

Samma är det på färjorna mellan öarna nere i Kroatien 🥰.
Längtar man nu eller längtar man när man ser dessa bilderna…..😳

Det är egentligen väldigt lätt att resa med hund! Till och med lättare än i Sverige för här får man knappt ta in en hund på en uteservering!
Bingo har varit med både här och där utomlands 🤩

Vår favvo-camping/ställplats i Österrike 🥰

MEN!

För två år sedan på Mali Losinj blev han sjuk 😫. Troligen hade han fått i sig saltvatten eller något annat för han vägrade i flera dagar både att äta och dricka. Han bara låg och viftade knappt på svansen 😥 HEMSKT! Kan säga att de dagarna INTE var roliga! Vi var som sagt på Mali Losinj, längst ut på öarna och knappast i närheten av någon veterinär!
Vi provade allt men till slut så kunde han inte motstå kokt skinka i små bitar som vi lagt ner i hans vattenskål. Tack och lov!!! 🥰

Annars är ju värmen där nere det man oroar sig mest över och vi har både kylmatta vilket verkligen är ett måste!!! och en utedusch där vi spolar honom titt som tätt. Man får passa sig för asfalten – den är svinvarm!!!

Ett extra koppel och sele är inte heller dumt att ha med sig! Det vet vi av erfarenhet 🤣. När han var ett år och fortfarande bet på allt som gick att bitas på så tuggade han av sig sin sele (den enda vi hade med oss…) så det blev till att ta en taxi till närmaste djuraffär för att köpa en ny – den dyraste selen i världshistorien! 🤣

Att tänka på i Österrike är också att hunden ibland behöver ha en munkorg….

Här på väg upp i tåg på berget i Wolfgangsee. Vi sa till konduktören att vi skulle ta på den när vi satt oss…. ha ha ha NOT! De är lite roliga där…. men vi köpte en och har den kvar utifall vi behöver ”visa upp den igen”!!!

Men wow vilka ställen vi varit på med vår lille Bingo!!!

Stekenjokk Corona sommaren 2020

Så hund i husbil i Sverige eller utomlands är inte något större problem alls! Det är bare å åk 🥰

Nu längtar vi efter lite värme, lite färg i naturen och soooool🤩

Men just det, en sak till!!! Så klart måste de ju också ha med sin egen stol!!!!

Glöm inte det för allt i världen!! För då blir det du som får sitta på marken!!!

Juste… Bingo ville ju säga ett par ord också!
”Husbil is da shit 😘”

10 svar till “Hund i husbil, i Sverige och utomlands”

 1. Bingo är ju helt underbar 💖
  Våra goldisar sitter i sina selar som är kopplade till säkerhetsbälten i soffan. De blir helt tokiga när husbilen packas och njuter av att få följa med på det vi gör.
  Ser fram mot fler inlägg och filmer 🐶🐕💖

 2. Så fin Bingo är!💙Det är ju samma med oss, så lätt att ta med hundarna… och inte behöver man ha hundvakt heller. 😊Det är ju deras hem också..💙💙

 3. Bingo är så fin 😘 kan bara hålla med. Att ha med hunden på resan förhöjer helt klart semestern. Så trist att inte få ha med hunden på restaurang i Sverige. Så även i Spanien har vi nu märkt, ute ok men inte inne

 4. Underbar hundras, vi har en också, fast svart. Precis som du säger, hon tittar upp först när man bromsar in! Tyvärr fuskar vi lite med sele i bilen, hon ligger i korgen bakom förarstol under bordet, vi har en plåtis. En månad kvar till debutresan i år, blir Nordfjordeid, Norge. //Bengt F

 5. Stort tack för all information. Det är verkligen härligt att kunna ta med sig sin hund i husbilen och ge sig iväg på olika resor både i Sverige och utomlands.😊

 6. Hej hej, kollar alltid på era filmer, vi åker själv husbil.
  Men har en fråga till er, i vinjetten så är det ett underbart ställe som är långsmalt där husbilar parkerat, vart är det stället ?
  Häls Nilla o Bosse

 7. Tack för att ni delar. Har också haft en Havanes som var med överallt.
  Underbar ras. Har nu en ung schäferkille som är med i husbilen.
  Lite större o mekkigare men funkar med sele och fast i bältet på soffan.
  Blir sååå sugen på Österrike nu.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: