Fler och fler förbudsskyltar!

Förra helgen tjuvstartade vi säsongen med en liten tur till grannkommun där vi viste ett par kompisar till oss stod.

Älskar dessa små parkeringar i naturreservat där man kan gå direkt ut på en vandringsled när man avslutat frukosten 🥰, det blev inte den lilla heller… 🤣 nästan 8 km upp och ner ner och upp 👍🏻.

I fredags var vi lediga så vi for redan i torsdags kväll till ett av våra favoritställen och vaknade på fredag morgon upp till detta 🤩

Dessvärre hade jag fått med mig en illasinnad halsbaskilusk så sov inte mycket den natten 🦠

Vackert värre!!! Men vi for vidare! Mot nästa fricampingplats som vi fått (eller snott) av ett par kompisar.

Ännu ett superhärligt ställe – mitt i skogen 🥰.
Efter att ha spelat in ett avsnitt av Stora Husbilspodden, det sista med Tommy och Sara 🥺, tog vi den gula leden på ca 3-4 km.

Inte mitt smartaste drag kan jag säga! Gå en sån runda med en förkylning i kroppen…. men man kan ju inte sitta inne i sånt väder bara🥺!!!!

I lördags for vi åter vidare mot ett annat fricampingställe men där gick vi bet!

Jag la ut bilden på Instagram och fick många kommentarer om att skylten inte är laglig o s v. Men alltså, spelar det egentligen någon roll? Hur kul är det att stå där när det är en förbudsskylt mitt framför ögonen på en? Alla som går förbi måste ju tro att man e blind och dum i huvudet om man inte sett den och står kvar? Och som flera skrev på Insta idag så ska man väl ändå respektera markägarens bestämmelser som satt upp skylten?! Annars saknar man ju folkvett?

Men som någon också skrev, verkligen synd att de inte sätter upp en tidsperiod när det är förbud! Oftast förekommer de på badparkeringar och naturreservat och vad gör det om där står en husbil eller två på vintern?! Eller som en annan skrev, varför inte sätta upp en skylt att man får stå där om man swishar 50 spänn – det kallar jag win win!! 🤩

En riktigt tråkig utveckling är det i alla fall. Vi hoppas att det kommer lika många nya ställplatser 2023 som det kommer upp förbudsskyltar 🙏🏻 🥰

Efter en lagom omväg upp till Kinna så bestämde vi oss för att ställa oss på ström och på en civiliserad ställplats 😜, det händer inte ofta men det händer!

Så det blev Bua 😊, funkar perfekt i skitväder och asfaltsplats när man har hund 👍🏻🐶 men kanske inte något vi återkommer till inom det närmaste. Tur att det finns så många ställen man kan välja på när man har husbil – nått passar alltid nån 🥰 och alla behöver inte tycka likt!

Efter att vi kommit hem idag har Micke installerat en Thetford ventilator på husbilstoan – så nu kommer där bara lukta rosor istället för ….. annat 😜

Ha en go söndagkväll allihop 😘

3 svar till “Fler och fler förbudsskyltar!”

  1. Håller fullständigt med om att skyltarna är rätt trista men ibland finns det en tråkig anledning till dem (ofta bara avundsjuka) men det är bara att göra som de säger och försöka utgöra ett gott exempel på de platser som är öppna för oss.
    Tack för alla fina bilder som gör mig ännu mer sugen på att starta upp husbilen!
    Hoppas att du vunnit mot bacillen (och inte delat med dig till Micke) och får en bra vecka!
    /Peter

  2. Håller med om att de borde ha en datum och/eller tidsangivelse under skylten. Vi söker oss ofta till just badplatser på höstar och vår, men inte på sommaren. Det skulle ju underlätta för oss som gillar det här med fricamping.

  3. Det är verkligen synd, borde verkligen hänga ihop med något datum. Det tråkiga blir ju att man till slut inte vågar dela minsta plats man hittar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: