Bra start på 2023!!!

Den 4e januari, på Mickes födelsedag, gick vi upp i ottan för att påbörja resan mot solen – Gran Canaria närmare bestämt! ☀️
Skillnaden med en sån här resa och en husbilsresa är stor på många sätt, men det värsta är ”ångesten” före – tänk om man blir sjuk, tänk om vi försover oss, tänk om vi inte hinner med planet osv osv, men främst är det ju så klart de där illasinnade baciller som frodas vid den tiden på året! 😷
Är det inte Covid så är det influensa, RS eller magsjuka!!!
Med husbilen kan man ju bara vänta en eller ett par dagar och köra senare 🤔. Men vi klarade oss från detta tack och lov!!! 🙏🏻

Vi lämnade ett snöigt Göteborg och väl uppe ovan molen kom solen och med den en överraskning för Micke. Man kunde nämligen beställa uppvaktning på planet – champagne och choklad 🥰, och det hade jag i hemlighet gjort. Men herre min skapare vad trångt det var i planet!!! Micke med sina långa ben fick knappt plats – klaustrofobisk känsla delux kan man säga!! 😵‍💫

Till slut kom vi så äntligen fram till ett soligt Gran Canaria 🤩. Vi hade valt en taxitransfer för att slippa åka buss och det funkade jättesmidigt.
Efter en halvtimmas färd var vi framme i på RIU Palace Meloneras – WOW!!!
Vi fick ett enormt fint rum med världens havsutsikt 🤩

Vi gick en runda och kollad in stan innan det var dags att inta middagen – vi hade valt till halvpension, vilket vi verkligen rekommenderar man tar på RIU Palacehotellen – Herre vilken god mat!!! Men återkommer om det lite senare.

Hotellet var verkligen så himla vackert!! Vi gick bara och insöp allt det fina! Palmerna var fortfarande klädda i julbelysning 😍

Dagen därpå gjorde vi som alla andra 🙈 gick ner till ”vår” pool och paxade två solstolar…. Jag veeet man får ju inte göra så, men alla gör ju så?! Så då gjorde vi det med 🤣.

Jag köpte för ett tag sedan en Storytel Reader och rekommenderar den till det varmaste! Jösses vad jag älskar den prylen! Tidigare har jag läst på telefonen men i solen och värmen blir ju skärmen efter ett tag helt svart och telefonen brinner typ. Denna kan man ställa in vilket ljus man vill ha, vilken storlek på bokstäverna, om man vill bläddra på den högra eller vänstra knappen och mycket mer! 🤩 Den är dessutom så himla lätt att hålla i! Ligga i en solstol och läsa i lagom värme – det är semester det!!! ☀️

En dag hyrde vi en bil för att åka till den västra sidan av ön (förra året tog vi den östra och mitten), målet var Mirror de Balcon och Puerto de Mogan.
Vi kollade först på Avis automaten på hotellet men bestämde oss efter den ena efter den andra avgiften lades på att be om hjälp i receptionen istället! Detta blev enormt mycket billigare och dessutom mycket smidigare. Strax före kl 10 ringde de från receptionen och sa att bilkillen var i lobbyn, vi stegade ner och signade uthyrningspappret, betalade och sedan var det bara att köra. Väl tillbaka lämnade vi bara in nyckeln i receptionen och allt var klart!👍🏻

Första målet var balkongen!
De flesta vägarna är jättebra men ju längre upp på ön man kommer ju mindre blir det – och krokigare!!! Känns nästan som man åkte gokart 🤣
Fattar inte hur man vågar köra husbil där…..😅

Efter ca 1,5 timmas bilfärd nådde vi vårt första mål

Så himla häftigt!!!

Därefter for vi tillbaka och ner till Puerto de Mogan. Jag vet inte, men tror vi kanske hade för höga förväntningar för vi fick inte den där wow känslan alla hade berättat om?!

Visst var där fint och mysigt men vi jämförde med byarna i Kroatien och de flesta där slår detta med hästlängder 🤔 och vi gillade faktiskt ”vårt eget” Meloneras bättre 😏.

En annan dag gjorde vi en ”liten” vandring i öknen (vi gick den blå linjen).

Längs med stranden var det väl helt ok men från Mirador de las Dunas och tillbaka till Meloneras pulsade vi i sand 😅, vi gick den dagen 23 000 steg!!!

Det gjorde vi inte om!!! Däremot gick vi minst 5 km varje dag efter frukosten. Man behöver det…….!!!

Den där frukosten och middagarna på kvällarna – alltså man visste verkligen inte vad man skulle välja för allt var så himla gott😍, och olika sorters mat varje kväll i de olika köken som fanns – kött & kyckling, fisk & skaldjur, vegetariskt och pizza & pasta. Förutom det förrätter, grönsaker, frukt och så klart mängder av efterrätter.
Ja ni förstår…. 5 km räckte knappt! 🙈

Underhållningen på hotellet var väl så där…. inga tjohoband om man säger så, men en kväll hittade vi en bar som låg ett stenkast från hotellet och de hade också underhållning varje kväll, men betydligt bättre!!!

Cafe del Mar 🤩

Men allt gott har ju ett slut och en vecka går ju så fort…. 🥺 Nu e man hemma i verkligheten igen och saknar de där kvällarna på balkongen när solen inte gick ner förrän halv 8 (svensk tid)😢

Kanarieöarna is da shit!!!🥰
Imorgon hoppar vi in i ekorrhjulet igen ⏰

9 svar till “Bra start på 2023!!!”

 1. God fortsättning på det nya året 2023!!
  Visst är RIU hotellen lite speciella oberoende var i världen du befinner dig 🍾🥂.

 2. Hej,

  Jag har några få frågor om er resa om det är ok?
  Då vi inte skall på skidresa i år, hustrun drog ett korsband förra året, så tittar vi på Kanarieöarna.
  Jag kan förstå att ni var nöjda med hotellet och att ni skulle rekommendera hotellet.

  Vem reste ni med? Resebyrå?

  Vilket flygbolag var det?

  Om det var TUI, hur fick ni bokat taxitransfer?
  Spelar ingen roll hur jag gör för systemet vill inte godta att jag markerar det.

  Kunde ni välja var på hotellet, i vilken byggnad, ni ville bo?

  Tack för en bra blogg/hemsida!

  /Thomas

  • Hejsan, tack så mycket 🥰
   Vi åkte med TUI. Ett grymt fint hotell, med extremt fin mat, rekommenderar verkligen halvpension! Både prisvärt och jag lovar att man absolut inte tröttnar på maten – inte i närheten av ”vanliga” all-inclusive mat
   Man klickar bara igenom bokningen på TUI och vid Transfer så kan man välja ingen / buss / taxi.
   Man kan inte välja i vilken byggnad man ska bo, men vi valde ett rum med havutsikt
   Lycka till – e redan avis fast vi precis kommit hem!!!

 3. Tack för det!

  Min hustru kom så med en fråga till mig som jag tror ni bättre kan svara på.
  Behövde ni vid något tillfälle, flyg, hotell, restaurang eller annat, använda munskydd? Behöver man ha det med sig?
  Alltså med tanke på Covid.

  /Thomas

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Följ med oss även på:

Det senaste på Instagram:

52. Ett år som husbilspodd!🍾 Stora Husbilspodden

I Husbilsskolan pratar vi däck, kanske inte det första man går och tänker på men otroligt viktigt. Vi pratar om vad en ställplats/camping får kosta per natt. Lyssnaren Johan Banks undrar vad vi lyssnar på i husbilen när vi kör och här kommer lite oväntade svar😂. Vi firar dessutom 1 år som podd med tilltugg och massa bubbel…och vem i gänget är det som får stå för elen i två dygn? Restips: Holsljunga Camping & Café https://holsljungacamping.se Kommaframmat: “Förrätt” (detta blir det ofta när vi kommit fram på plats i Kroatien till Kommaframbubblet) Blanda en burk Philadelphiaost med en matsked creme fraiche, en nypa grovsalt och lite vitpeppar. Rör om och rulla in osten som en rulle i smörpapper. Lägg i kylen ett par timmar. När det är dags att servera, lägg ostklumpen i mitten av fatet och strö över stenbitsrom/kaviar, hackad rödlök och hackade rädisor, vid kanterna salta kex eller potatischips Kommaframöl: Hönö Lager från Hönöbryggeriet. Fruktig smak med inslag av ljust bröd, aprikos, örter och apelsinskal. Serveras vid 8-10°C till fläsk- och lammkött eller som sällskapsdryck. 5% Nr 30590 Elmia Husvagn Husbil: https://www.elmia.se/husvagn/ Rabattkod till Kosta lodge: Husbilspodden Detta ger dig 20% i rabatt. Gå in på adressen för att boka https://kostalodge.se/staellplats/ Finnlines bokar du på www.finnlines.se Vill du se deras nya fartyg går du in på https://www.finnlines.com/sv/passagerare/nya-fartyg/ Finnlines kan du följa på sociala medier Facebook och Instagram, @finnlinessverige Följ gärna Stora Husbilspodden på Facebook, där hittar du också länkarna till bland annat restipsen. Våra Husbilsresor kan du också följa på Youtube https://www.youtube.com/@VaraHusbilsresor , Facebook och Instagram https://www.instagram.com/varahusbilsresor/ . Våra NYA poddkompisar Jeanette & Robban 😃 Jeanette och Robban har instagramkontot https://www.instagram.com/glampingexplorer och Youtube https://www.youtube.com/@Glampingexplore. Har du en fråga, fundering eller vill tipsa oss om något, maila: storahusbilspodden@gmail.com
 1. 52. Ett år som husbilspodd!🍾
 2. 51. Elkrångel, Salzburg och en glad nyhet
 3. 50. Kroatientips, Bästa reseminnet och stjärnkocken Ulf Wagner
 4. 49. Bästa prylen, Atlantkusten & Sangria
 5. 48. Restips inför europaäventyr
%d bloggare gillar detta: