Ny fricamping och sous vide gryta på grillen

De e lite mycket nu…. 😵‍💫 Mycket roligt, men också det tar ju på krafterna! Denna helgen tog på krafterna 😆 och gick i matens tecken skulle man kunna säga! 🥰 Herre vad vi har ätit!!!

Jag förberedde redan i onsdagskväll maten jag tänkte fixa till för helgen – en mustig höstgryta! Bara ÄLSKAR att göra grytor på hösten!!!
Nu när jag har min lilla älskade Sous vide så känns det som man kan sväva ut och låtsas att man är en mästerkock!!!

I alla fall, jag ”svävade ut” i onsdags kväll och stekte nötgrytbitarna i redigt smör och lök, sen ner i påse, vakumpackade och ner i badet med Sous videstaven ställd på 63 grader, för att ligga där och gotta till sig i 24 timmar.

En annan sak med oktober är ju att Blossas årgångsglögg släpps! Så fort jag såg att den fanns på Systemet åkte jag och inhandlade en flaska, och ingen glögg utan…. pepparkakor så klart!!!

När vi var packade och klara i torsdags kväll drog vi ut på sista resan – ja så blev det faktiskt!!! Fick beskedet på fredag förmiddagen att vår bil hade kommit till Fritidscenter i Falkenberg och det ska bli leverans nästa fredag!!
Tur man alltid har en flaska kyld bubbel i kylen?!?

Vi hittade en ny liten trevlig fricampingplats vid ett kulturminnesmärke Bollaltebygget i Knäredstrakten.

Det som kändes så där var att det fanns en gravhög precis bakom ”huvudkudden”…. och så var det dessutom fullmåne… 😱👻

På fredag eftermiddag sladdade det in ytterligare en husbil, inte helt för oss okänd
Då var det dags att testa glöggen!
Vi hade redan tjuvstartat när vi spelade in Stora Husbilspodden efter lunch, men då kall – man behöver ju inte alltid ha #kommaframöl utan i detta avsnittet var det #kommaframglögg, tror vi ska ha det framöver nu eftersom vi mest troligt inte kommer att ställa in husbilen i år!
Så alltså #kommaframglögg – glöm inte det!!!🎅🏻

I alla fall, vi satte oss ute och drack glöggen varm och knasprade pepparkakor – så gott!!! Jag gillar inte glögg som är för söt, så denna var helt perfekt!

På lördagen for vi vidare mot okänt mål, efter en ”bom”….

..hamnade vi på en badplatsparkering, som faktiskt hade en P-skylt för husbil!!!

Där brassade vi till lite lunchvåfflor med räkmojs, sen höll vi elden levande till seneftermiddagen tills det så var dags för min gryyyyyyta!!!!


I med smör, sous vide köttet, lite extra lök, porter, grädde, gele, oxfond, tomatpure och sen fick det puttra ihop sig lite.
Om jag får säga det själv så blev det väldigt gott och eftersom det är min blogg så bestämmer jag att jag får säga det!🤣😝

När vi väl tryckt i oss allt knackade det på dörren och där stod en kille och gav oss en tallrik syrisk (?) mat. De hade nämligen kommit 5-6 stycken killar under eftermiddagen och lassat upp mat vid grillplatsen + en extra grill som de lagat mat i, säkert till 20 pers! Fast de var bara 5-6 st…..?

Där kan vi snacka mat!
Vi kunde ju inte annat än att äta upp det med – herre va gott! Även om vi redan var über-mätta, som de säger i Tyskland!

På söndagen var vi inte så pigga…. gick en fantastiskt fin runda i ett naturreservat precis bredvid därefter skulle jag steka lite ägg till frukost – de var frusna!!! Men det gick bra ändå

I måndags var vi på Fritidcenter och fick en sneek peek – jösses va man längtar nu!!! 🥰 Jag kollade på alla de viktiga detaljerna, medan Micke pratade med säljaren och verkstadskillen om solceller och annat trams.

Denna helgen blir vi hemma – mycket som ska plockas ut kan jag säga…
Håller nu tummar och tår att allt ska gå som det ska och vi kan rulla ut från Fritidscenter på fredag, hem och plocka i det viktigaste för att sedan ge oss ut på premiärturen 🙏🏻🍾🚐😍


2 svar till “Ny fricamping och sous vide gryta på grillen”

  1. En sista härlig helg i er kära husbil 🙂.
    Efter den beskrivningen av din gryta börjar jag se fram mot en bra lunch trots att det är några timmar kvar 😅

  2. Tack för en trevlig läsning till frukostkaffet! ☕️😊 Jag är så imponerad av din matlagning i ”bushen”. 🍲🥙🧇🌳 Min nivå ligger nog närmare det som jag såg i den senaste filmen med korvburken på elden. 😜 🌭
    SKÅL 🥂 🍾och stort GRATTIS till den nya husbilen! 🚐 Ni som använder er så mycket är väl värda den. 😊 👍🏼 Så spännande, men förstår att det blir lite att fixa nu, man fattar inte hur mycket prylar man har med sig förrän man ska tömma, 🫣 men det är ett kärt besvär. 😊 Många nya utmaningar för Micke med allt det tekniska, men det gör han nog så gärna. 😉 Vi har ställt in vår bil nu och längtar redan till våren. 🌱🌿

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: