Långhelg i Glasriket och ny husbil!

Denna helgen åkte vi djupt in i de småländska skogarna. Hamnade dock inte längre än i Ljungby och på Kattugglans ställplats på torsdag kvällen.
Det blir mörkt tidigt nu, och värre blir det 🙈.

Helt ok ställplats för en övernattning. Vägen låg lite för nära för vår smak, men man hade väldigt fin utsikt mot Lagan som rann precis nedanför.

På morgonen var det vacker ”sjörök” över vattnet.

Vi for vidare mot dagens mål – Vidinge Gård där vi skulle träffa Peter och hans fru – en 2/3 delars Stora Husbilspodden träff.

Väl framme stannade vi först på gräsplatserna, men efter att ha funderat lite så flyttade vi oss till grusplatserna som låg lite längre ifrån ladugården – vinden låg rätt på oss så det luktade väldigt lantligt om man säger så!

På kvällen åt vi på den mysiga puben.

Dagen därpå var tanken att vi skulle åka om Tadahs kafferosteri för en riktigt god kopp kaffe – dessvärre hade de semesterstängt.
Tänkte om och beslutade oss istället för att leta upp ett lunchställe före vi skulle till Målerås glasbruk och blåsa ölglas.

Det var lättare sagt än gjort! Fricamping hade varit sjukt lätt där, men att hitta en restaurang var värre. Slutade med att vi stannade vid en lanthandel och köpte en Grandiosa pizza – huuuuu.

Strax före kl 14 lämnade vi Binkan i husbilen (med övervakningskameran på) och gick för att blåsa glas.

Hytthäxan som hon kallas gick igenom hela proceduren och jag måste säga att det var inte bara jag som blev rätt avskräckt när hon förklarade hur vi skulle göra. Men tänkte att barn gör ju det här, så det måste man väl klara av! Men 1300 grader är ju inget man leker med precis! 🙈

Micke började

Sen var det Susannes tur

Sen var det jag 😣

Slutligen var det Peters tur, hytthäxan var då inte nådig, tyckte inte han lyssnade ordentligt, men jösses – det var då inte lätt att hålla reda på alla moment man skulle göra 🙈 och vi andra var knappast bättre 😬.

Men vi klarade i alla fall oss alla utan brännmärken – tack och lov!!!
Glasen skulle in i kylugnen, som bara har 450 grader och hade inte kommit ner till det när vi skulle bege oss hem, så de får skicka dem när de är klara. Ska bli väldigt spännande att se hur de ser ut!!!

Efter den annorlunda upplevelsen åkte vi mot Kosta Lodge ställplats. Där spelade vi in ett avsnitt av Stora husbilspodden, började med ett glas kommaframbubbel för vi ville fira att vi signat oss för en ny Adria Super Sonic 🤩🥳🥂🍾

Sov inte den natten vi skrivit på kan jag säga!!! 💸🙈😬 Men nu är vi bara glada!

Efter det satte vi upp tältet och jag brassade ihop lite käk. Hade förberett grytbitar i sousviden hemma (24 timmar i 63 grader med lagerblad och smör). Älskar min nya dutch oven där man kan göra grytor!

Som grädde på moset hade Susanne gjort en äppelpaj 🥰

Kan säga att ingen nog gick hungrig i säng, inte törstig heller för den delen 😝.

På morgonen fanns det ett par rundor man kunde går, 2,8 km, 5 km och 8 km. Hade gärna gått den där 8 kilometaren men benen var lite trötta så vi tog den korta.

Åt kanske årets sista utefrukost innan vi for mot Kosta outlet för att inse att det var en outlet – alltså bara sånt som inte andra affärer får sålt…..

Medaljens avsnitt är den långa vägen hem – skog skog skog och regn regn regn. Men haft en riktigt rolig helg tack vare vårt trevliga sällskap 🥰.

Nu väntar väntar väntar vi på att få ett besked om när den kommer.
Hur svårt kan det vara att få ett leveransdatum, eller i alla fall vecka????

11 svar till “Långhelg i Glasriket och ny husbil!”

  1. Besökte också målerås i sommar. Fick en skymt av Mats J då han kom in i affären.
    Vi åt uppe på restaurangen. Halvbra ställe. Skog skog skog , håller med dej. Så tråkigt. Öppna landskapet mycke bättre. Önskar er en trevlig väntan nu på er nya ögonsten 😃

  2. Roligt med ny husbil lycka till, vi var också i Småland i helgen, en fin ställplats finns i Hillerstorp

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: