Kostnad för husbil till Kroatien

Nu har vi varit hemma ett tag och jag har hunnit sammanställa vår lilla tripp ner till Kroatien, just för att det är lite kul att veta och jämföra lite 🙂

Vår väg:
Det finns en väldigt rolig app vi hittade på husbilslifes instagramkonto på semestern, den heter TravelBoast och där kan man lägga in resväg med bilder och musik, vilket jag lekte lite med.

Vi valde Öresundsbron som kostade 496:- med vår Brobizz piiiiiip

Då vi inte vill sova på någon färja och dessutom gärna vill ha så kort färja som möjligt p g a Bingo (dock inte Puttgarden som är kortare p g a trafiken där), tar vi oftast Gedser – Rostock för att köra genom Tyskland på den östra delen där det är betydligt lugnare trafik än på den västra delen.

Vi valde flexbiljett inkl lunchbuffé på färjan Gedser-Rostock för totalt 2 585:- (ca 500 för buffen inkl dryck). Med flex kan man åka med garanterad plats på vilken avgång man vill från dess man bokat och 3 månader framåt, man får dessutom prioriterad på / avfart vilket är najs.

Eftersom vi skulle till Pag valde vi den östra delen även genom Österrike via Passau, Graz, Maribor o s v – knappt någon kö överhuvudtaget genom passkontrollerna i Slovenien och Kroatien.

Dieselpriset var absolut billigast i Slovenien och Kroatien där vi betalade mellan 18 och 19 kr/liter, i Tyskland kostade det mellan 20-21 kr/liter.

Ställplatserna vi stod på i Tyskland på vägen ner/upp kostade mellan 150-365 kr/natt

Vägavgifterna i Österrike hamnade på 1 700kr, i Kroatien 870 kr och Slovenien laddade vi Darsko boxen med 50€ vilket räckte.

I Kroatien:
Campingplatserna i Kroatien är ju inte billiga i högsäsong, värst var camping Zaton som tog 1 114kr för en natt – dessutom var den i särklass sämst, MEN hade det absolut finaste servicehuset jag sett i hela mitt liv!!!🤩
Vår favoritplats på Camping Simuni på Pag gick på 990kr/natt och en natt på camping Belvedere i Trogir gick på 1 010 kr / natt
Hund kostar extra nästan överallt, allt från 2€ upp till 10€ per natt!!!🐶

Summan av kardemumman blev av 28 nätter och ca 470 mil, jämfört med föregående år ser det ut så här:

Värt varenda krona om ni frågar oss!
Längtar redan till nästa år 🥰

16 svar till “Kostnad för husbil till Kroatien”

 1. Vi har 3 hundar vilket ibland märks på notan😎
  I övrigt så vi av samma åsikt efter 4 veckor på vägarna. I Frankrike upplevde vi dock ställplatserna så bra att det sällan blev camping.

 2. Klart att ni längtar tills nästa år🙏Ser verkligen framemot vår tripp. Ses på fredag🥰kram på er ❤️

 3. Hej
  Kul att jämföra,vi var ute 50 dagar 500 mil 1 vecka på camping i Österike, annars bara ställplatser kostnad 21,000:- ink disel
  Hls Bosse

 4. VI hamnade på drygat 30.000 kr för 14 dagar. Men då räknade jag med även lite dryck för kalla nätter i Sverige på vägen hem.
  Resan tycker vi är lika kul som Målet!

 5. Jättetrevlig läsning! Vi planerar att åka till Kroatien i år och tänkte ta er rutt rakt av. Hur många övernattningar hade ni ner / upp? behöver man boka campingplatserna i förväg?
  MVH
  Jörgen

 6. hej!
  Så bra sammanställning. 🙂
  Vilken period var ni borta?
  Behöver man boka campingen i förväg eller funkar det att ”ta det som det kommer/vara spontan” i Kroatien?

  • Hejsan Tack 🙂
   Tycker det själv är fiffigt att gå tillbaka och titta ibland 😀 Minnet är bra men kort!
   Vi brukar alltid åka runt midsommar – dagen före midsommar eller en vecka efter.
   Allt beror ju sig på vad man vill. Vi vill inte köra runt och leta platser, vi har inte tillräckligt lång semester för det därför bokar vi alltid! Förra året var det makalöst! Vi kom inte in på vår sista plats och fick lämna campingen. Slutade med att vi lämnade Kroatien! Smockfullt precis överallt!!
   Så det beror lite på när man ska åka och hur. man vill tillbringa sin semester
   Ha de gott //Nilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Följ med oss även på:

Det senaste på Instagram:

53. Getingfällor, restips och ett oväntat samtal Stora Husbilspodden

I husbilsskolan får vi lära oss om olika värmesystem i våra husbilar. Det blir fläskpannkaka i omniaugn, lyssnarmail och en väldigt god kommaframöl. Peter har fått ett oväntat samtal om sin nya husbil som han väntar på, och i restipset får vi följa med Maria o. Christian Stadling till Danmark. Elmia Husvagn Husbil https://www.elmia.se/husvagn/ Rabattkod till Kosta lodge: Husbilspodden Detta ger dig 20% i rabatt. Gå in på adressen för att boka https://kostalodge.se/staellplats/ Finnlines bokar du på www.finnlines.se Vill du se deras nya fartyg går du in på https://www.finnlines.com/sv/passagerare/nya-fartyg/ Finnlines kan du följa på sociala medier Facebook och Instagram, @finnlinessverige Följ gärna Stora Husbilspodden på Facebook, där hittar du också länkarna till bland annat restipsen. Våra Husbilsresor kan du också följa på Youtube https://www.youtube.com/@VaraHusbilsresor , Facebook och Instagram https://www.instagram.com/varahusbilsresor/ . Våra NYA podkompisar Jeanette & Robban 😃 Jeanette och Robban har instagramkontot https://www.instagram.com/glampingexplorer och Youtube https://www.youtube.com/@Glampingexplore. Har du en fråga, fundering eller vill tipsa oss om något, maila: storahusbilspodden@gmail.com
 1. 53. Getingfällor, restips och ett oväntat samtal
 2. 52. Ett år som husbilspodd!🍾
 3. 51. Elkrångel, Salzburg och en glad nyhet
 4. 50. Kroatientips, Bästa reseminnet och stjärnkocken Ulf Wagner
 5. 49. Bästa prylen, Atlantkusten & Sangria
%d bloggare gillar detta: