Det är ju bra om man kommer in på platsen….

I onsdags lämnade vi camping Belvedere Trogir och for glada i hågen mot Pakistan…. eller Pakostane som det kanske heter.

Redan från början var jag lite skeptisk till denna bokning. Tanken var nämligen från början att vi skulle åka till Makarska och hade en bokad plats där, ända fram till maj då vi ändrade om oss, och tog istället en plats på Adria campingen i Pakostane (det mesta var ju redan då uppbokat…).

Väl vid incheckningen såg ju allt riktigt bra ut! En Adria camping – vad kan gå fel?? 🤣
…..det mesta faktiskt…. Vi körde in och blev mer och mer skeptiska. Packat med husvagnar och tält och då menar jag packat! Träd kors och tvärs, mer än vanligt där än på någon annan camping vi varit på. ”Vägarna” var smala som gångvägar. Tyckte någon det var trångt på Belvedere har man aldrig varit på Kozarica i Pakostane. Vi testade att angripa vår plats från två håll men det var helt meningslöst! Kom helt enkelt inte in på vägen där platsen låg p g a två träd, eller två…. många träd!
Vi backade en bra bit och kom sedan äntligen åter ut på (gång)vägen som gick runt campingen så vi kunde köra tillbaka till receptionen för att säga att här varken kunde eller ville vi stanna! Högt blodtryck?? Ni skojjar!!!😳
Konstigt att man erbjuder en plats för en 7,5 m lång husbil som inte ens kan ta sig till platsen….. vi är inte riktigt klara med dem riktigt än….. 70 euro betalade vi i reservationskostnad….. 🤬

Istället körde vi kustvägen norrut och tänkte att någon plats ska vi väl hitta…. Ringde 3 olika autocamps längs vägen som alla var completely full. Till slut ringde vi Zaton – där fanns plats! Tack och lov!! Fick dessutom en plats längst ner mot havet!

Wow!!!

Så här såg det ut när man satt ner på platsen….

Men vem behöver havsutsikt? Vi hade ju plats nära havet och FICK en plats så vi kunde stanna kvar i Kroatien, i alla fall i två dagar till!

Meeeeeen vad är det för vatten de har där??? Och kallar de detta sandstrand?? Det är ju typ jordstrand? Är man från Falkenberg och är van vid sand från Skrea strand har man lite större krav än detta! Man blev ju skitig om fötterna när man gick upp! Dessutom fick man ju gå halvvägs över till Italien innan man kunde doppa sig, och då såg man ju inte fötterna….. Meeeeen…. vi var kvar i Kroatien och skulle stanna i två nätter till – MINST.
Vi svidade om och gick en runda på campingen. Det är en stoooor camping! med en mindre by i mitten där det finns restauranger, affärer, brödbutik, fruktbutik och till och med en läkarstation.

Och jag har ALDRIG sett ett sånt fint servicehus i hela mitt liv som de har på Zaton! (men det är bara ett av dem som är så fint, och det är där tvättmaskinerna står 😍 🤣)

Meeeeen var vi nöjda? Stor camping, gap och skrik, och dessa ungar OCH vuxna som kör i full fart med sina el-sparkcyklar så man får kasta sig in i buskarna. Fast det som gjorde slag i saken att vi släppte handbromsen redan igår morse, fastän vi kunnat stanna en dag till, var lukten!
Avlopp och vatten på platsen i all ära men när det stinker avloppsvatten så man nästan klöks i 32 graders värme…. det var där någonstans min gräns gick! 1100 kr betalade vi för en natt där – dyraste natten på hela resan – SJUKT OVÄRT! Men man lär så länge man lever! 😖

Nu var vi klara med Kroatien. Hjärnan var överkokt i värmen och vi var trötta på att det var fullt på varenda camping! Vi styrde kossan mot Österrike! Meeeeen kom vi så långt?? Nä! Olycka på motorvägen och vi blev stående i över två timmar – inte jättekul i 33 graders värme!

Men värre var det ju så klart för de som åkte personbil… de hade ingen toalett i bilen!! En gubbe gick helt ogenerat ut och kissade precis bredvid sin bil – man slutar aldrig att förvånas av folk!!! 😳

Till slut släppte det och vi for vidare in mot Slovenien. Tog en annan väg denna gång för att slippa ko-stigen och den visade sig vara mycket bättre, man kör istället via Trieste. När klockan började bli slagen letade jag upp en trevlig ställplats / camping som också var en vingård. Glada i hågen körde vi in där och där fanns ju hur mycket platser som helst 🤩 – vilken lycka!!!

Men lyckan varade inte länge! Gubben som hade ställplatsen kom ut och sa att allt var bokat – överbokat till och med… så det var bara att backa ut och fortsätta. Jag ringde en camping nära Postojna grottorna och han sa att visst ha de allt plats för en husbil över natten! Lycka! Nu ville vi bara stanna efter att suttit i bilen i över 10 timmar!!!

Vi checkade in på camping Pivka Jama och han sa man bara kunde ställa sig där man fick plats. Hm… det var ju just det… var fick man plats??
Slutligen hittade vi vår premiumplats – med poolutsikt dessutom 🤪

Inte lite hungriga var vi heller och glada och tacksamma blev vi när vi fick se att det fanns en restaurang på stället!!

Humöret på Micke steg ännu mer när han fick se att de även serverade wienerschnitzel!!!

Lugnet lade sig efter att maten landat i magen – även om jag hade rätt svårt att sitta still. Det fanns attack-getingar som var helt dumma i huvet där!!! Säkert en miljard stycken, det finns det i o f s överallt nu här nere. Idag gjorde jag en fälla! Hoppas på stor fångst! En död geting är en bra geting! Mitt bästa motto!!! 😆

I morse for vi vidare mot Österrike och nu kom vi på plats i god tid och har fått en riktigt bra plats! Men mer om det en annan dag, nu ska vi svida om och ge oss ut på ny schnitzeljakt, han var inte helt nöjd med smaken igår… 🤣

Ha en go fredagkväll allihop 😘

13 svar till “Det är ju bra om man kommer in på platsen….”

 1. Jag förstår att ni lämnade, dålig lukt går ju inte att försvara sig mot 🤢
  Några gånger har man ju utnyttjat toan när det varit olycka men jag förstå de som till slut får ställa sig i vägrenen…

  • Ja att man ställer sig vid vägrenen förstår jag helt och fullt men precis framför vår bil vid däcket på hans…. Nästan så det skvätte på vår bil 😵‍💫
   Det finns ju som sagt en vägren som alla andra nödiga använde 🙈
   Men han hann kanske inte dit 😵‍💫

 2. Menar du att en campingplats kostade 1100kr? Hutlöst ju! Hoppas ni får tillbaka 70E ni betalde, de hade de kanske så som en affärsidé? Nog svårt förhandla tillbaka pengarna!? //Bengt F….trogen följare!

 3. En mycket liten försynt synpunkt..
  När vi jobbade så drog vi alltid på semester söderut i september. Även till Kroatien. Då slapp vi trängsel, hysteriska högsäsongspriser och behövde aldrig inte boka…bättre för blodtrycket! 😉
  Schnitzel finns då också.👍

 4. Vi körde förbi er i går (lördag förmiddag) tyckte först det stod Vara husbilsresor på er bil men efter en stund trilla 10- öringen ner:)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: