Skräckupplevelse sen bästa campingen i Kroatien!!!

Efter tre dagar i Österrike tänkte vi först ta en natt i närheten av Zagreb innan vi skulle till vår bokade plats på Pag. Men väderprognoserna sa något annat! Inte kul att stanna i inlandet i 35 graders värme!! Nä, så vi letade upp en liten camping med 11 platser och bokade den sista platsen där. Kanske inte det mest ekonomiska draget p g a bokningsavgiften som tillkom, men vi ville veta att vi hade en plats när vi kom dit på seneftermiddagen.

I år körde vi ju en annan väg än vi brukar ner och även om jag föredrar den andra p g a Hilpoltstein, Ziebl och Österrikiska små byar så var kanske denna att föredra p g a trafiken, i alla fall när man ska som vi ner till mellersta delarna av Kroatien.

Framåt eftermiddagen kom vi alltså fram till vår plats på Camping & Hostel Odmoree. Brant smal backe ner, jag bara: ”ska jag inte springa ner och kolla så vi verkligen kan vända där nere”. Micke bara: ”nä då det här går fint”! Och ner kom vi…..

Och en riktigt fin plats fick vi!!!! Vi köpte var sin Karlovack i baren när vi packat upp och satte oss och bara njöt!!! Nu var vi äntligen här – i Kroatien!

Camping & Hostel Odmoree

#kommaframölen slank ner fort kan jag säga! Sen svidade vi om till badkläder och gick ner för att slänga oss i havet.

Alltså vilket vatten 🥰

Vi hade hoppats på en restaurang men det visade sig att de bara hade en bar med mackor och kakor…

Det fick blir att rota i skåpen och se vad som fanns kvar. Tvingade Micke att stå för matlagningen och då blev det potatismos och korv!

På kvällen gick vi en runda längs havet – fantastiskt vackert!!!

MEN sen skulle vi därifrån! Det visade sig att både jag och Micke vaknat på natten och funderat på det…. Hur vi skulle ta oss upp för backen….😳

Det stod ett par bilar i vägen, men de som hade campingen var verkligen supertrevliga och fixade snabbt bort dem….. sen var det ju bara det där med att komma upp i svängen och upp för backen…. Jag filmade det hela så det kommer så småningom på Youtube… ingen vacker film och inga vackra ord från mig… På första försöket kasade husbilen bakåt…. Micke fick backa och ta ny sats (stängde även av luftkonditioneringen för att få lite mer hästkrafter). Sen trampade han på gasen rejält, tog svängen och körde upp. Kan säga att jag behövde dubbel dos av mina blodtrycktabletter den dagen. Händerna slutade inte darra förrän vi var framme på Pag!!!

Men allt gick tack och lov bra! Handlade lite på Plodine i Pag innan vi så äntligen checkade in på vår favoritplats 3010 på Camping village Simuni

Precis när vi stod där i värmen, lagt ut mattan, tagit ut stolarna o s v och svetten rann i pannan, kom två väldigt trevliga svenskar fram med var sin kall #kommaframöl!!! Det var nästan så man fick tårar i ögonen 😍!!! Vilka härliga människor det finns 🥰🍻

På kvällen gick vi på en av restaurangerna på campingen – kände verkligen för ett gott skrovmål!!!

…och det fick vi!!!

Campingen hade seafood-kväll och gjorde mängder av musslor (hade faktiskt hellre ätit det…. men har ju en gubbe som inte gillar sånt…. 🤪)

Binkan går det då inte heller någon nöd på, även om det idag är i varmaste laget. Han får bada och svalkas mycket, men än så länge – inga som helst problem 🥰

Igår spelade vi in ett nytt Stora Husbilspodd-avsnitt – nr 13, som kommer om ett par veckor. Ni missar väl inte att det kommer ett nytt avsnitt varje vecka? 🥳

42. Fricamping, härliga restips och en ”hemlis” Stora Husbilspodden

Husbilsskolan: Fricamping & ställplats. När övergår ställplats till camping? Inredningstips: Böcker, fotoväggar, växter och belysning. Robban & Jeanette har fått en intervju med Youtuberparet ”Reiselinda” som dom stötte på under sin resa i Portugal. https://www.youtube.com/@Reiselinda Restips: Lasse ifrån Sundströms husbilresor på Insta och Youtube. https://www.instagram.com/sundstromshusbilsresor/ Tips 1) Camping Lindlbauer i Inzell i Bayern som är en kombinerad camping och ställplats i en alldeles fantastisk miljö med höga berg omkring och en underbar lagom liten by med bra restauranger där även hundar är välkomna. Finns möjlighet till bad i bäck, sjö eller badhus efter en kort promenad. Bra leder för MTB och vanliga cyklar. Fått många härliga stunder här med stjärnklara kvällar och underbara morgnar. Extremt fint servicehus. https://www.camping-inzell.de Tips 2) Camping Brunatal Strax söder om Hamburg. https://www.camping-brunautal.de Också kombinerad ställplats och camping. Liten oas med en bäck som delar campingen mitt i, som rinner ut i en härlig badsjö några minuters promenadväg bort. Nära A7, men man hör knappt motorvägen. Bra camping/ställplats för hundägare. Liten minibutik och restaurang finns. Servicehuset är helt ok. Kommaframmat: Gratinerade tortillarullar med kyckling Grillad kyckling / sousvidad kycklingfile, kalkonbacon / vanligt bacon, creme fraiche, Mango chutney, curry – allt fräses till i stekpanna sedan fördela på tortillabröd som rullas ihop, läggs i gratängform och sen lite riven ost ovanpå allt och in i ugnen Kommaframöl: Något Robban hittade… Kommaframvin: Heter Casal Garcia / Vinho Verde (grönt vin som görs i Portugal) Grönt betyder att det är ungt. Och görs i en speciell region här i Portugal. Fruktigt ungdomligt, pärlande vin med inslag av päron honungsmelon och gröna äpplen och lime. Som sällskapsdryck eller till lätta rätter fisk. skaldjur och sallader. Artikelnr 2596 kostar 75 kronor Följ gärna Stora Husbilspodden på Facebook, där hittar du också länkarna till bland annat restipsen. Våra Husbilsresor kan du också följa på Youtube https://www.youtube.com/@VaraHusbilsresor , Facebook och Instagram https://www.instagram.com/varahusbilsresor/ . Våra NYA poddkompisar Jeanette & Robban 😃 Jeanette och Robban har instagramkontot https://www.instagram.com/glampingexplorer och Youtube https://www.youtube.com/@Glampingexplore. Har du en fråga, fundering eller vill tipsa oss om något, maila: storahusbilspodden@gmail.com
 1. 42. Fricamping, härliga restips och en ”hemlis”
 2. 41. Solpaneler, Portugal och ett Polisingripande
 3. 40. Batteri, löjromspizza och en tripp till Holland
 4. 39. Polen, Vikt och Champagne
 5. 38. Internet, Tvätt & Nya Podd-Kompisar!

Här är verkligen helt fantastiskt underbart!! Även om jag måste erkänna att jag helst hade haft ett par grader kallare….. Men det går då ingen nöd på oss inte 🤣 I husbilen är det 22 grader och havet ligger ca 20 meter från vår plats, vi har kalla öl i kylskåpet som håller 2 grader, så….. 🥰

Nu tror jag faktiskt att det är dags för lite lunch….

Ha en härlig söndag allihop 🤩

8 svar till “Skräckupplevelse sen bästa campingen i Kroatien!!!”

 1. Några gånger har man väl funderat över om bilen klarar en viss backe men än så länge har det alltid fungerat. Värst var när jag fick stanna i en backe på grusväg för att en liten bil inte kunde stanna på krönet för att släppa upp oss, då spann det rätt friskt om dragbilen, för vi hade husvagn på den tiden…
  Kul att se er på ”liven” igår och framåt kvällen blir det nog till att titta på nästa del på tuben.
  Ni har ju ännu varmare än när vi träffades i Norrland för några år sen men ni såg ut att njuta rätt bra så jag önskar er fortsatt bra väder så ni kan njuta av den korta semestern som ni har.
  /Peter

  • Ja du så här varmt trodde jag faktiskt inte man skulle klara av! Men så gör man ju inte så mycket heller och har nära till havet tack och lov!!!
   Hemsk upplevelse häromdagen som jag aldrig kommer glömma!!! Men man ska ju ha lite spänning i vardagen 🤪 Ha de gott 🤗

 2. Var in och tittade på filmen och förstår att du var skakig efteråt, det hade jag också varit. Känner igen mig själv att vilja gå ut och kolla läget osv Fast nu har ni landat på eran fina plats och kan njuta ett tag utan att köra hihihi Ha det riktigt gott

 3. Hej Micke & Nilla,

  Per & Cina här som tittade förbi häromdagen, supertrevligt. Vi lämnade Simuni idag ( och längtar redan tillbaka:-) och har landat på Park Soline i Biograd dom har fått bra omdömen… Ja hmm inte vad vi hade hoppats på så det blir att lätta ankar tidigare än planerat. Vore tacksam om ni vill dela lite tips söderut runt Trogir och Split eller möjligen norröver. Ha det fortsatt gött i Paradiset 😊

  Ps tack för tipset om Brita vattenrenare en sån blir det

   • Hej Nilla,

    Tack för tipsen, vi har varit nyfikna på båda, vi chansade och landade på Solaris som har plats för ett par nätter till att börja med. En helt annan känsla här enligt oss😊

   • Håller med! Vi gillade inte den i Biograd särskilt mycket heller 😊
    Testa restaurangen som ser ut som en liten by! Såååå god risotto med räkor och musslor (fast det var ju ett par år sen vi var där så de kan ju ha ändrat menyn 🙈)
    Och baren där man sitter med fötterna i vatten 🤩🥰
    Ha de gött!!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: