Svanshall sedan platsbyte

Redan i torsdags kväll hamnade vi i den mysiga lilla byn Svanshall på Höganäshalvön. Ställplatsen har inte mer än fem platser, så man är alltid lika orolig när man kör dit att man inte ska få en plats, men som tur väl finns där ju ett par till att välja på när man är i de krokarna.

Men vi fick plats! Det var ju ändå torsdag!! 😜

Jag brassade på lite käk utomhus – ingen gourmet precis…. taccos som jag egentligen inte gillar, men hade en plan att göra en annan smidig rätt med resterna av köttfärsen, en annan dag på helgen 😏.

På fredagen blev vädret mycket bättre än vad prognosen utlovat!!!

Vi gick först en promenad med Binkan ända bort till Jonstorp – jösses vilka lägen de där husen har som ligger där!!! 🤩 Sen blev det utefrukost!

Men att stå i en hamn har ju sina för- och nackdelar! Fördelarna är ju just närheten till havet. Här står man ju så nära man kan komma 😍 Nackdelarna är att där är en hel del trafik, folk som ska till deras båtar, folk som ska ner och titta i hamnen o s v. Sen är det ju det där med slipandet 🙈, men fördelarna väger definitivt över här 🤩

Efter lunch dök våra kompisar Jonny och Linda upp i sin nya fina Kabe! Det blev lite grillat och när det sedan blev för kallt att sitta ute flyttade vi in till deras bil – jösses vilken space!!!!

Bingo och Pucko kunde sprang lösa på gräset och leka, de bråkade om vem som skulle ha den största pinnen 🤣. Vår ”Alfa-hane” 🤪 tror ju han e något större och ser mycket farligare ut än han gör, försökte sätta stackars Pucko på plats… det gick så där 🤣. Skulle de bytt namn måntro….🤔

På lördagen kände vi oss lite färdiga med Svanshall, och for vidare. Det är inte alltid helt lätt att hitta en plats man känner att man vill stanna kvar på. Vi körde först till en ställplats i Rögle.

Där fanns lediga platser, av 10 stycken var bara 2 upptagna av husbilar, och de hade bra och tydlig info om hur allt fungerade.
Vi brukar alltid säga att vi ska ”gå ut och känna på det”. Oftast känns det bra, men nje… kanske var det blåsten, eller nått annat!?! Vi körde i alla fall vidare!

Hamnade i skogen och hittade en väldigt trevlig fricampingplats, efter att ha kört 3 kilometer på en grusväg där man hade fått backa ganska långt om man fått möte 🙈. Man ska ju ha lite spänning i vardagen!!!

På bilden ser det ju verkligen helt underbart ut!!! 🤩 Meeeen när vi gick ut och kände på det, höll vi på att blåsa bort!

Det knakade i träden och vi hade inte kunnat sitta ute överhuvud taget, så vi körde vidare… igen… på den smala grusvägen… och bad om att slippa möte 🙏🏻

Hamnade som så ofta på en camping 🤣 denna gången i Våxtorp

Men nja…. nog inget vi kommer att återvända till. Kan inte riktigt ta på varför känslan är så, men t ex när vi kom fram till den obemannade ställplatsen i Rögle kom värden fram och pratade med oss – supertrevlig även om vi inte bestämt oss för om vi skulle stanna eller ej, berättade hur allt funkade o s v. Inte riktigt samma när vi checkade in här….eller frågade vart man kunde tömma gråvattnet…. Men camping e ju camping…. och för info kan man inte tömma gråvatten här (jo om man har en vattentaxi….)
Men men detta är säkert ett favoritställe för somliga – och det är väl tur att man tycker olika 🤗. Men det blåste betydligt mindre här så vi kunde faktiskt sitta ute en stund i solen ☀️

OCH vi fick ett par trevliga grannar 😜 Toimi och Jacqueline, (inte helt ovetande om att de stod här 🤣) som var ute på sin premiärtur med deras nya Concorde som vi fick en sightseeing-tour i, där talar man ju space, höll nästan på att vela bort sig där inne 🤣!!!!!

Idag är det ingen vanlig dag inte! För idag e de Binkans födelsedag 😍🎈

Men häpp, nu måste vi sätta lite fart, för vi ska ut på äventyr i eftermiddag. Ingen aning om vad vi ska göra, bara att vi ska infinna oss i Halmstad kl 13, lite lagom hungriga och dresscoden är ”inga husbilsoveraller” 🤣😍

Ha en härlig söndag allihop 🥰

Just det…. har man överbliven taccosköttfärs kan man använda den till en god gratäng. Häll i en halv påsen potatisgratäng i en form, lägg på taccoköttfärsen och sedan resten av potatisgratängen, lägg på skivad tomat och riven ost – sen in i ugnen ca 30 minuter – Färdigt! (tyvärr fick jag ingen bild på den för vi var så trötta och hungriga – men ni fattar säkert ändå 😜 Over and out!

Ett svar till “Svanshall sedan platsbyte”

  1. Tack att ni kom o hälsade på😘 kul att kunna visa vårt nya ”hem på rull” 😘 nästa gång vi träffas får vi öppna lite bubbles utan man får huvudvärk av det 🤣🥂 och på en annan plats som är mer ”vi”. Håller med om campingen…. Fin men det är inte vid havet ju 🤪🤣 ha så kul i eftermiddag…. Ses när vi ses igen 😘

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Följ med oss även på:

Det senaste på Instagram:

53. Getingfällor, restips och ett oväntat samtal Stora Husbilspodden

I husbilsskolan får vi lära oss om olika värmesystem i våra husbilar. Det blir fläskpannkaka i omniaugn, lyssnarmail och en väldigt god kommaframöl. Peter har fått ett oväntat samtal om sin nya husbil som han väntar på, och i restipset får vi följa med Maria o. Christian Stadling till Danmark. Elmia Husvagn Husbil https://www.elmia.se/husvagn/ Rabattkod till Kosta lodge: Husbilspodden Detta ger dig 20% i rabatt. Gå in på adressen för att boka https://kostalodge.se/staellplats/ Finnlines bokar du på www.finnlines.se Vill du se deras nya fartyg går du in på https://www.finnlines.com/sv/passagerare/nya-fartyg/ Finnlines kan du följa på sociala medier Facebook och Instagram, @finnlinessverige Följ gärna Stora Husbilspodden på Facebook, där hittar du också länkarna till bland annat restipsen. Våra Husbilsresor kan du också följa på Youtube https://www.youtube.com/@VaraHusbilsresor , Facebook och Instagram https://www.instagram.com/varahusbilsresor/ . Våra NYA podkompisar Jeanette & Robban 😃 Jeanette och Robban har instagramkontot https://www.instagram.com/glampingexplorer och Youtube https://www.youtube.com/@Glampingexplore. Har du en fråga, fundering eller vill tipsa oss om något, maila: storahusbilspodden@gmail.com
  1. 53. Getingfällor, restips och ett oväntat samtal
  2. 52. Ett år som husbilspodd!🍾
  3. 51. Elkrångel, Salzburg och en glad nyhet
  4. 50. Kroatientips, Bästa reseminnet och stjärnkocken Ulf Wagner
  5. 49. Bästa prylen, Atlantkusten & Sangria
%d bloggare gillar detta: