Husbilsträff på Läckö slott

Denna helgen har vi varit på vår första husbilsträff!, troligen inte den sista 🤗.
Det var ”HusbilsAnnika” som anordnade den på Läckö slott.
Totalt var där nog cirka 75 husbilar (hörde jag)!!! En del stod på campingen, men de flesta på deras stora grusparkering.

Vi anlände i fredags, och träffade direkt på ett par välbekant ansikten.

Mattias som har Youtubekanalen ”Braapncamp” och Tommy som har ”Ourbackyard Europe”. Vi tog en promenad med hundarna och det dröjde ju inte länge innan kamerorna togs fram 🤣. Blev inte mycket till promenad egentligen, mest en massa film-stopp 🙈

Dessa Youtubers 🤣🤣🤣

Jag fokuserade lite mer på omgivningarna 😜! Och vilka omgivningar sen!!!

Framåt kvällen började folk sätta sig i en ring för att prata lite. Ringen blev större och större, och större och större!

Tror någon till slut räknade till 101 personer!!! (eller om det var på lördagkvällen – det ska jag låta vara osagt. Många var vi i alla fall!!!) 🤣

Grillen kom till bra användning – både för att laga mat på – men framför allt att hålla värmen framåt kvällen (5 grader var det klockan 23 🥶)!

När solen började gå ner tog Micke fram drönaren och körde en tur runt slottet – vackert så man nästan blir tårögd 🤩

När det mörknade tog ”Påtis-Tobbe” fram guran och det blev allsång – ”Trubaduren” av Magnus Uggla tror jag det så passande var 🎶.

På lördagen var vi ju tvungna att ta en guidad tur på slottet, man behöver ju vara lite kulturell också!!! Halva entreavgiften gick dessutom till behövande i Ukraina 🙏🏻!

Vi fick höra om gamla kungar och drottningar, krig, mat och toaletter 🤣

Om jag inte missminner mig så var detta en kopia av drottning Kristinas säng. Anledningen till att den är så kort är att de satt upp när de sov, eftersom man trodde att de fyra kroppsvätskorna i kroppen inte skulle blanda sig 🙈, för man trodde att det var det som gjorde att man blev sjuk! 😯

Fängelsehålan! Trevligt….😵‍💫

Här står Micke nedanför toaletten som användes vid fester, när gästerna ätit för mycket och behövde ”lätta på trycket” för att kunna äta mer!
Där nere gick sedan grisar som åt upp det och som sedan slaktades för att ätas upp…. en liten rundgång kan man säga 🙈.

Medan vi var inne på slottet hade vi barnvakt 🥰. Mattias och Bibbi passade Binkan 🥰! Han fick nog en släng av hybris i denna slottsmiljö och kände sig nog som kung för han gick in i deras bil och lyfte på benet!!!!!! Alltså man får ju skämmas ihjäl!!!! 😵‍💫🙈

Bortskämda hund!

Framåt kvällen blev det återigen samling kring eldarna, denna gången satt vi i en liten ring bredvid den stora ringen. Faktiskt mycket trevligare eftersom man kunde prata med alla och inte bara de som satt precis bredvid en 🥰 (varmare också faktiskt)!!!

Och som kvällen innan, stod Plåtis-Tobbe för underhållningen 🤩. Han inledde med allsången ”Vintern rasat ut bland våra fjällar…” det var ju Valborg!!! 🎶🥰

Vi har träffat så många trevliga och roliga människor så man e helt yr! 🥰.

Av Thomas husbilskanal fick vi dessa fina glasunderlägg 🤩, än en gång – tusen tack 🙏🏻🥰

De kommer definitivt att komma till användning!!! 🤩

Vilken helg säger jag bara 🥰 🚐 ☀️ så himla kul att träffas i 3D som Tobbe sa❣️

Bingo vill också skicka en hälsning till alla hundar han träffat – i alla fall tjejhundarna, han e ju inte så förtjust i killhundar…
Fast vissa var ju faktiskt helt okej…. efter ett tag 🤣

Bortskämd? Han? Kung Bingo af Läckö 👑

Självklart var jag ju tvungen att köpa lite souvenirer från slottet med mig hem – och visst passade den perfekt 🤩

Prinsessan Wilma af Vallmovägen 🥰
Prinsessan Alice, som också kröntes 👸, fick jag inte på bild, för hon cyklade i från oss – utan stödhjul!!! 💪🏻 🤩

Önskar alla en fortsatt god kväll 😘

9 svar till “Husbilsträff på Läckö slott”

 1. Husbilsträffar verkar bli riktiga succéer i år, för visst är det så att det är enkelt och kul så fort man träffar andra husbilsåkare! Läckö är otroligt vackert, men som allt annat som ligger för nära hemmet har vi aldrig gått en guidad tur där trots att vi varit där ute många gånger!

 2. Vad mysigt det ser ut! Och det får mig (som är gammal scout) att tänka på alla gånger man suttit vid lägerelden, spelat och sjungit, och småfrusit på kvällarna….Lite lyxigare dock att kunna krypa in i husbilen i stället för ett vindskydd 🙂

  • Riktigt roligt! Helt matt fortfarande efter helgen 🤣 men på ett bra sätt 🥰 Ja sova i vindskydd hade man inte velat – det var fem grader på fredagkvällen. 🥶på lördagskvällen var det mycket varmare: 9 grader 🤣🔥

 3. Länge sedan vi var på Husbilsträff! Vi tog oss till Österlen. Bara man kommer in i gemenskapen är träffarna tope. Kul att se där ifrån
  Verkligen en fin Prinsessa

 4. Kommenterar lite bakåt i bloggen nu också 😊!
  Måste få säga att prinsessan är ju bara fööör söt i sin fina tiara 😍😍!
  Skrattade gott åt kungen Bingo, och hur han betedde sig när han var gäst i husbilen 😂, antagligen tyckte han att den husbilen inte var så fin som ”hans egen” så han kunde bra använda den som toalett 😅🤭!

  Kram igen och tack för trevligt inlägg 🤗💕

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Följ med oss även på:

Det senaste på Instagram:

52. Ett år som husbilspodd!🍾 Stora Husbilspodden

I Husbilsskolan pratar vi däck, kanske inte det första man går och tänker på men otroligt viktigt. Vi pratar om vad en ställplats/camping får kosta per natt. Lyssnaren Johan Banks undrar vad vi lyssnar på i husbilen när vi kör och här kommer lite oväntade svar😂. Vi firar dessutom 1 år som podd med tilltugg och massa bubbel…och vem i gänget är det som får stå för elen i två dygn? Restips: Holsljunga Camping & Café https://holsljungacamping.se Kommaframmat: “Förrätt” (detta blir det ofta när vi kommit fram på plats i Kroatien till Kommaframbubblet) Blanda en burk Philadelphiaost med en matsked creme fraiche, en nypa grovsalt och lite vitpeppar. Rör om och rulla in osten som en rulle i smörpapper. Lägg i kylen ett par timmar. När det är dags att servera, lägg ostklumpen i mitten av fatet och strö över stenbitsrom/kaviar, hackad rödlök och hackade rädisor, vid kanterna salta kex eller potatischips Kommaframöl: Hönö Lager från Hönöbryggeriet. Fruktig smak med inslag av ljust bröd, aprikos, örter och apelsinskal. Serveras vid 8-10°C till fläsk- och lammkött eller som sällskapsdryck. 5% Nr 30590 Elmia Husvagn Husbil: https://www.elmia.se/husvagn/ Rabattkod till Kosta lodge: Husbilspodden Detta ger dig 20% i rabatt. Gå in på adressen för att boka https://kostalodge.se/staellplats/ Finnlines bokar du på www.finnlines.se Vill du se deras nya fartyg går du in på https://www.finnlines.com/sv/passagerare/nya-fartyg/ Finnlines kan du följa på sociala medier Facebook och Instagram, @finnlinessverige Följ gärna Stora Husbilspodden på Facebook, där hittar du också länkarna till bland annat restipsen. Våra Husbilsresor kan du också följa på Youtube https://www.youtube.com/@VaraHusbilsresor , Facebook och Instagram https://www.instagram.com/varahusbilsresor/ . Våra NYA poddkompisar Jeanette & Robban 😃 Jeanette och Robban har instagramkontot https://www.instagram.com/glampingexplorer och Youtube https://www.youtube.com/@Glampingexplore. Har du en fråga, fundering eller vill tipsa oss om något, maila: storahusbilspodden@gmail.com
 1. 52. Ett år som husbilspodd!🍾
 2. 51. Elkrångel, Salzburg och en glad nyhet
 3. 50. Kroatientips, Bästa reseminnet och stjärnkocken Ulf Wagner
 4. 49. Bästa prylen, Atlantkusten & Sangria
 5. 48. Restips inför europaäventyr
%d bloggare gillar detta: