Semestra i husbil?

Inlägget är i samarbete med partner.

Det är ju inte alla som vill eller har möjlighet att semestra med en husbil / husvagn. Att bo på hotell är ju bekvämt, men rätt dyrt och dessutom har man ju inte valmöjligheten att t ex själv laga maten.

Vår mardröm är att få en skada på husbilen som kräver långt stillestånd – speciellt på försäsongen, hela sommarsemestern kan ju gå åt skogen!!! 😱
Därför har jag en plan B, (jag har alltid en plan B 😏, ibland även C och D 😄)! För även om vi bor på västkusten och har ett stenkast till havet, är vi bortskämda med att besöka många olika platser, från norr till söder!

Boendet är för mig väldigt viktigt. Åker man husbil är ju inte detta ett problem, vi har ju en husbil vi trivs i. Istället ligger fokus på att få en riktigt najs plats, t ex första parkett på en camping i Kroatien🏖!
Men för min plan B måste man tänka på båda – boende och plats!

Nått sånt här hade definitivt funkat!

Vi var troligen nomader i våra förra liv, så att semestra på en plats hela sommaren är inget för oss. Nej, en roadtripp där vi åker till trevliga platser / städer, stannar ett par nätter och sedan kör vidare – det är vår plan B. Omväxling, det gillar vi, men ändå stanna så pass länge att man hinner landa och utforska platserna.
I mitt googlande efter plan B hittade jag Stugknuten och jag har redan hittat flera favoriter! De har ett enormt utbud av stugor, lägenheter och hus. Man kan lätt filtrera på sina egna favorit faciliteter, som t ex ”tar emot hundar”, ”öppen spis”, ”pool”, ”bastu”, ja – saker man gillar helt enkelt!

Är ni igång och planera sommarsemestern utan husbil/husvagn kan jag ju inte låta bli att promota mitt kära Falkenberg 🥰 🤩 😍!!!

Jag skrev ett inlägg för ett tag sedan där jag klippt in ett reportage från tidningen Femina som kallade Falkenberg – Italienska Rivieran? Vi har verkligen enormt många bra matställen här 🤩 !

Och så många fina områden:

Skrea Strand
Doktorspromenaden
Vallarnas Friluftsteater

och mycket mer!!! Ni kan kolla in här efter bra stugor i närheten!

Sen ligger det ju ett stort gult varuhus i Falkenbergs kommun med….😏

Planera lugnt! 😘

6 svar till “Semestra i husbil?”

 1. Vi får hoppas att våra respektive hus på hjul inte får några problem.
  Ser fram mot sommarens semestrar och berättelser från er 🚍🐕🙂🌞

 2. Nog är man lite orolig att något ska hända ens ¨hem¨, när man är ute på rull.
  Falkenberg är fint med havet och promenaden. Har en väninna som bor där och hon hade sightseeing med oss en gång. Skulle vara roligt att besöka frilufsteatern.

  • Det är man! Vi har haft en del otur när vi kört ner till Kroatien och man blir ju helt matt!!! Men allt har löst sig och hoppas inget kommer hända framöver (men det vet man ju att det gör, bara det inte är värre än att det snabbt går att åtgärda 🙏🏻)
   Friluftsteater än rekommenderas – så härligt där!! Kommer ni hit så hör av er så ska ni få mer tips 🥰
   Ha en go helg

 3. Det behöver inte vara något med bilen som krånglar. Vi fick avbryta vår resa i Antibes pga att min fru blev påkörd när vi cyklade på cykelbanan.
  Det blev ambulans till akuten och sy ihop henne så var den resan slut

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: