Det är precis så här vi vill ha det!

Sol, fricamping, toppen vandringsleder och sjöutsikt 😍

För ett tag sedan såg jag ett inlägg på Facebook, i en av de grupperna jag är med i – en högintressant fricampingplats i Boråstrakten.
Denna helgen skulle det ju blir riktigt fint vårväder så sagt och gjort, det blev dit vi styrde Kossan.

Det var lite trixigt att komma fram, för när vi i stort sett var framme var vägen plötsligt blockerad! De håller ju på att renovera järnvägen mellan Varberg och Borås, så för att komma till ”vår plats” behövde man köra över en järnvägsövergång – men det kunde vi glömma! Men vi gav oss inte! Letade upp en annan väg till stället 😝, och vi ångrade inte att vi inte gav upp!!!

Jag hade svängt inom Thuressons i Glommen på eftermiddagen och fyllt upp kylen något 🤤, livsfarligt men kände att jag var värd det 😜, de har verkligen sååå mycket gott!!! Åt skogen med ”beach 2022”, känns bättre att satsa på 2023 eller varför inte 2024 😋.

Micke brukar alltid dra det korta strået och får gå ut med Binkan när det blivit mörkt – och på de flesta fricampingplatser är det just det – väldigt MÖRKT!!!

Pannlampa är ett måste! Annars hittar man inte det man eventuellt behöver plocka upp 🤣🙈 (Bingo har inte gått med på att jag lägger ut den här bilden, men det han inte vet har han inte ont av 🤫🤭).

Igår vaknade vi upp till det här 🤩

Micke var inte sen att hoppa i brallorna och ge sig ut och flyga lite under ”the golden hour”

Efter frukost packade vi picknickväskan för att ge oss ut på vandringsleden som går runt sjön, nästan 9 kilometer. Vilken runda säger jag bara!!! Bättre än vi någonsin vågat hoppas!!!

Men först lite hållbarhetsarbete! Städade platsen där vi stod. Tänker att om man gör det så kanske vi slipper de där fula förbudsskyltarna som kommer upp lite här och där på sådana här fina ställen. Då kanske de istället blir glada att vi husbilar kommer och gör lite fint 🤗 🙏🏻🥰

Sen gav vi oss ut på hajk!

På sina ställen var det riktigt mycket snö!! Lite skillnad mot hemma, där har vi inte sett någon snö på länge! Tack och lov!

Det var verkligen en fröjd att gå där, spångar, broar, stigar, upp och ner och ner och upp! Riktigt fint! Men efter 4-5 kilometer började vi alla slokna. Hittade en fin plats i solen där vi packade upp picknickväskan ☀️

Varför smakar en macka så mycket bättre när man sitter ute så här och äter den??

När vi gått 8 kilometer var vi rätt matta och den där sista kilometern var rätt utmanande om man säger så 🤣. Kollade på klockan när vi väl var hemma vid husbilen: 16 183 steg, 2,53 timmar (ja, vi hade ju inte så bråttom… 😜), snittpuls: nä vi hoppar det tror jag 🤣.

Så gött det var att vara tillbaka vid husabilen!!! Stolarna har nog aldrig åkt ut så fort! Grillen tändes och till våfflorna valdes en lämplig dryck 🤣🙈🥂☀️.

Ja, jag vet vi har slukat en del våfflor den senaste tiden, men de ju så gott!! Och så mysigt!!! 😋

Mitt ”lilla” projekt framskrider så sakteliga….

Börjar bli något otymplig att ta med sig 🤣 men nu är den snart klar, eller snart och snart… öron, taggar och näsborrar e kvar, sen är det bara att sy ihop den. Hoppas hon som ska få den blir glad 🤗.

Jag hade lite otur när jag packade i fredags, glömde både det ena och andra, men jobbigast var nog frukostfrallorna…. Lite svårt att köpa det när man är mitt ute i skogen 🙈, som tur väl var hade jag packat med lite annat – så lugn, det har inte gått någon nöd på oss 🤣

”Man tager vad man haver” som Cajsa Warg en gång sa…. klok kvinna det där 😋

Häpp, nu är det snart dags att packa ihop oss för att bege oss hem. Jag har fått en beställning på våfflor hemma 🤣🙈.

Önskar alla en riktig härlig söndag i solen😘

Föresten; snart kommer det en tävling på Instagram – håll utkik 🥳

13 svar till “Det är precis så här vi vill ha det!”

 1. Jag har sagt det tidigare, och säger det igen – man blir så otroligt glad av att läsa din blogg och få se alla vackra foton 😍! …och så gott det ser ut det ni äter😋man blir väldigt sugen, och speciellt på våfflorna 😊!
  Vilket vackert land ni har, så otroligt många vackra platser ni besöker och så fin natur 😍, och ingen snö har ni (väldigt avis), hos oss är det bara massor, massor av snö ☃️😖!
  Blir intressant att se ditt projekt när det är färdigt, jag gissar att mottagaren blir överlycklig 👍🥰!
  Det kan nog hända att Bingo inte skulle vara så förtjust i fotot du lade upp 🤭, men som sagt, det han inte vet om lider han inte av 😂!
  Tack för att jag får vara delaktig av din blogg 🙏♥️ och fått glömma eländet i världen för en stund!
  God fortsättning på den kommande veckan 🤗💕!

 2. Imponerad, det är en rejäl tur runt, och inga genvägar. Ni läste säkert att sjön är konstgjord. Damm byggdes för ca 100 år sedan. Flera gårdar blev dränkta.

 3. Förresten när ni var norr om Vabaj, undrade min svägerska varför vi inte stod hos henne som vi brukar. Sen såg hon Bingo. Hon bor där permanent. Synd att ni missade de fina torra promenad slingorna

 4. Wow, vilka fina platser ni hittar och vilken tur med vädret ni har haft! Nu börjar vi bli riktigt sugna på att få leva husbilsliv igen. Dom där Beach-utmaningarna har jag misslyckats med varje år. Jag satsar på Bitch-2022, mycket lättare 🤣😎

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Följ med oss även på:

Det senaste på Instagram:

52. Ett år som husbilspodd!🍾 Stora Husbilspodden

I Husbilsskolan pratar vi däck, kanske inte det första man går och tänker på men otroligt viktigt. Vi pratar om vad en ställplats/camping får kosta per natt. Lyssnaren Johan Banks undrar vad vi lyssnar på i husbilen när vi kör och här kommer lite oväntade svar😂. Vi firar dessutom 1 år som podd med tilltugg och massa bubbel…och vem i gänget är det som får stå för elen i två dygn? Restips: Holsljunga Camping & Café https://holsljungacamping.se Kommaframmat: “Förrätt” (detta blir det ofta när vi kommit fram på plats i Kroatien till Kommaframbubblet) Blanda en burk Philadelphiaost med en matsked creme fraiche, en nypa grovsalt och lite vitpeppar. Rör om och rulla in osten som en rulle i smörpapper. Lägg i kylen ett par timmar. När det är dags att servera, lägg ostklumpen i mitten av fatet och strö över stenbitsrom/kaviar, hackad rödlök och hackade rädisor, vid kanterna salta kex eller potatischips Kommaframöl: Hönö Lager från Hönöbryggeriet. Fruktig smak med inslag av ljust bröd, aprikos, örter och apelsinskal. Serveras vid 8-10°C till fläsk- och lammkött eller som sällskapsdryck. 5% Nr 30590 Elmia Husvagn Husbil: https://www.elmia.se/husvagn/ Rabattkod till Kosta lodge: Husbilspodden Detta ger dig 20% i rabatt. Gå in på adressen för att boka https://kostalodge.se/staellplats/ Finnlines bokar du på www.finnlines.se Vill du se deras nya fartyg går du in på https://www.finnlines.com/sv/passagerare/nya-fartyg/ Finnlines kan du följa på sociala medier Facebook och Instagram, @finnlinessverige Följ gärna Stora Husbilspodden på Facebook, där hittar du också länkarna till bland annat restipsen. Våra Husbilsresor kan du också följa på Youtube https://www.youtube.com/@VaraHusbilsresor , Facebook och Instagram https://www.instagram.com/varahusbilsresor/ . Våra NYA poddkompisar Jeanette & Robban 😃 Jeanette och Robban har instagramkontot https://www.instagram.com/glampingexplorer och Youtube https://www.youtube.com/@Glampingexplore. Har du en fråga, fundering eller vill tipsa oss om något, maila: storahusbilspodden@gmail.com
 1. 52. Ett år som husbilspodd!🍾
 2. 51. Elkrångel, Salzburg och en glad nyhet
 3. 50. Kroatientips, Bästa reseminnet och stjärnkocken Ulf Wagner
 4. 49. Bästa prylen, Atlantkusten & Sangria
 5. 48. Restips inför europaäventyr
%d bloggare gillar detta: