Sämsta ställplatsen på länge!

Efter en härlig morgonpromenad i Uddevalla längs strandpromenaden…

Snacka om att de lagt ner en massa krut på den!!! Och sååå värt det!!!! 🤩

Promenaden går hela vägen in till Uddevalla, drygt 7 km enkel väg, sen var det lika lång väg tillbaka. Vi tyckte det räckte med dryga 3 km, då vände vi och gick tillbaka.

Men i den miljön gjorde det inte så mycket! Då fick man se allt från andra hållet 😜

Vi kastade trånande blickar mot konditori Snäckan som fortfarande var stängt 😞, så vi fick brassa till vår egen frukost när vi kom tillbaka till husabilen.
När vi packat ihop oss och vinkat hej då till Bosse och Susanne som fortsatte ut mot kusten. Vi däremot, eller jag menar jag, ville till Trollhättan! Det var typ 6 år sedan vi var där sist och jag kände att vi inte var riktigt färdiga där heller.
Vi styrde mot ställplatsen vid slussarna.

200 spänn för, vad som senare visade sig, vara ingenting!!! Ja ibland tar även jag obra beslut! De hade nämligen stängt både vatten och avlopp sedan 1 november. Visst stod där en skylt – men vem läser skyltar 😁 (i tid…..).

Så här i efterhand borde vi definitivt kört vidare!
Men som sagt vi drog handbromsen, och snörade åter på oss skorna för en ny promenad.

Här är en av anledningarna till att jag ville till ställplatsen! Jag vill se stora båtar slussas!!! MEN tror ni att det kom en enda j….la båt?? NÄ eller joooo mitt i natten vaknade jag av ett väldans oljud – dååååå kom båten jag hade haft span på i appen VesselFinder 😩.

Men promenaden var i alla fall enormt fin!!!

Lite skillnad på tjockleken på de gamla mot de nya slussarna 🧐 men de funkade säkert riktigt bra de med 🙃

Det fanns många stigar att välja mellan! Gick man över denna bron kom man till en utsiktsplats. Bara tanken på det gjorde att det kröp det i benen på oss båda två efter gårdagens upp- och ner- och uppigenförsbackar, så vi tog inte den vägen 🤪.

Full fräs i älven vill jag lova!!! Rejält strömt! Inte undra på att de gör mycket ström 😜 här borde de ju ha extrapris på el 🤔 – nån outlet-butik kanske 🧐.

Och jo då, visst gick vi lite upp även på denna runda 😄, ner med för den delen och sedan upp igen för att vi gick lite fel….🙈

Precis vid ställplatsen ligger en restaurangbåt – de hade våfflor!!!

Det krävdes en enorm ansträngning för att få Micke att gå därifrån! Men det gick slutligen – förmodligen för att han inte trodde Binkan skulle få följa med in 😄.

Det blev istället lite korv och bröd vid husabilen

Han var inte helt nöjd med det kan jag säga!!!

Däremot, efter glöggmyset till ”efterrätt” gonade han till sig 😉.

Här står man som sagt enormt fint med husbil! MEN! Vi kommer aldrig komma tillbaka, det är ett som är säkert!

Varför? Jo:
* 200 spänn för enbart el och sopor – ovärt!!! Att man stänger av vattnet på vintern kan man väl förstå, men varför stänga avloppet?? (Såg en bil fultömma i en vanlig avloppsbrunn innan han körde från ställplatsen igår 🤨)….
* Det ligger en fotbollsplan precis bakom ställplatsen. Igår eftermiddag var där nog 2-3 matcher. Ni som känner oss, vet att vi inte är några direkta sportfånar = höra på folk som skriker när de ser en fotboll gå in i ett mål? Ja, det är nått vi inte riktigt uppskattar om man säger så 🥸.
* Sedan ska alla dessa människor först köra dit – sen köra hem = en miljard bilar som kör förbi. Fortfarande framåt kvällen körde en väldans massa bilar i en strid ström förbi.

Sen regnade det så in i vassen hela natten, sov inte särskilt många timmar!!! Det gjorde det inte i Uddevalla!!! 😉😂

Nä, nästa gång vi besöker Trollhättan blir det något annat ställe att parkera husbilen på, det är ett som är säkert! För vi dissar definitivt inte området här, är fortfarande inte färdig – vi var ju inte uppe på berget 🤓.

Häpp dags att packa ihop oss och börja rulla hemåt.
Nästa helg blir det säsongsavslutning 🍾🥂 – vi hoppas på soooool, gärna kallt och krispigt, men inget vinterväglag 🙏🏻.
Ha en go söndag 🕯💞

14 svar till “Sämsta ställplatsen på länge!”

 1. Hej!
  Javisst är det dåligt att dom i alla fall inte sänker priset, när vatten o avlopp stängs av!!
  Kan tipsa om en Ställplats på andra sidan älven som är gratis. Finns 6-7 st platser där.
  Finns soptunna, inget annat. Ser inte båtarna lika bra därifrån men inte långt att gå. Kan gå en slinga runt o gå uppför trapporna vid slussen. Gamle Dal kallas området.
  Mvh Kerstin

 2. Hej!
  Javisst är det dåligt att dom i alla fall inte sänker priset, när vatten o avlopp stängs av!!
  Kan tipsa om en Ställplats på andra sidan älven som är gratis. Finns 6-7 st platser där.
  Finns soptunna, inget annat. Ser inte båtarna lika bra därifrån men inte långt att gå. Kan gå en slinga runt o gå uppför trapporna vid slussen. Gamle Dal kallas området.
  Mvh Kerstin

 3. Ja då ska vi inte åka dit!🤘Tack för tipset!🙃Synd eftersom det ändå är ett attraktivt ställe. Mycket fint att se. Strandpromenaden är så otroligt vacker… solnedgångarna där går inte av för hackor🙏
  Kram på er!

 4. Vi stod då gratis på andra sidan och promenerade runt både gamla och nya slussen. Betala så mycket för en ställplats gör vi inte. Har nu kört genom delar av Spanien, Frankrike och Tyskland och övernattat gratis. Dessutom med gratis vatten och tömning.

 5. Hej! Jag har precis som du fått diagnosen Bells Pares, jag fick den för ca 3v sedan. Hur har det gått för dig? Har den gått tillbaka. Jag känner igen mig i allt du skrev i ditt inlägg i april. Håller tummarna för dig att du har tillfrisknat. Kraaam

  • Hejsan Men åh nej! Stackars stackars dej!!! Men om du redan haft den i 3 veckor bör den snart förhoppningsvis vara på väg tillbaka 🙏🏻. Jag fick tillbaka känsel och muskler efter ca 5 veckor och tycker jag idag är helt ok. Visst ser jag skillnad på höger och vänster sida men det är om man tittar noga, det får man nog leva med 😔. Håller tummarna för dig att allt går bra! ✊🏻✊🏻✊🏻 Kram

   • Tack för svaret 😍 Grattis till dig❣ Jag hoppas hoppas att det vänder snart för mig också. Ingen läkare som jag har varit i kontakt med ger några positiva peppande ord. De pratar bara om möjligheterna till plastikoperation om förlamningen är kvar efter 6 månader. Men mina bekanta och arbetskollegor som känner ngn som haft bells pares har alla blivit bättre efter 3 månader så jag lever på hoppet. Jag tycker det är jobbigast med att inte kunna stänga ögat. Kraaam till dig 🥰

 6. Tack för svaret 😍 Grattis till dig❣ Jag hoppas hoppas att det vänder snart för mig också. Ingen läkare som jag har varit i kontakt med ger några positiva peppande ord. De pratar bara om möjligheterna till plastikoperation om förlamningen är kvar efter 6 månader. Men mina bekanta och arbetskollegor som känner ngn som haft bells pares har alla blivit bättre efter 3 månader så jag lever på hoppet. Jag tycker det är jobbigast med att inte kunna stänga ögat. Kraaam till dig 🥰

  • Jag har haft det två gånger. Fösta gången samma dag som min son föddes för 21 år sedan, båda gångerna gick det tillbaka efter 4-6 veckor. Läkarna jag träffat har sagt att i de allra allra flesta fall går det tillbaka inom 3 månader, oftast tidigare. Konstigt att de redan pratar om plastikoperation!!! 😳 Håller tummarna att det snart vänder för dig 🙏🏻❤️

 7. Skriver nog på fel ställe nu. Jag undrar vad dammsugaren heter som ni köpte på Netonnet. Har du något artikeln eller liknande?
  Är ni nöjda med den? Pris?

  Tack på förhand för svar 😊

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Följ med oss även på:

Det senaste på Instagram:

53. Getingfällor, restips och ett oväntat samtal Stora Husbilspodden

I husbilsskolan får vi lära oss om olika värmesystem i våra husbilar. Det blir fläskpannkaka i omniaugn, lyssnarmail och en väldigt god kommaframöl. Peter har fått ett oväntat samtal om sin nya husbil som han väntar på, och i restipset får vi följa med Maria o. Christian Stadling till Danmark. Elmia Husvagn Husbil https://www.elmia.se/husvagn/ Rabattkod till Kosta lodge: Husbilspodden Detta ger dig 20% i rabatt. Gå in på adressen för att boka https://kostalodge.se/staellplats/ Finnlines bokar du på www.finnlines.se Vill du se deras nya fartyg går du in på https://www.finnlines.com/sv/passagerare/nya-fartyg/ Finnlines kan du följa på sociala medier Facebook och Instagram, @finnlinessverige Följ gärna Stora Husbilspodden på Facebook, där hittar du också länkarna till bland annat restipsen. Våra Husbilsresor kan du också följa på Youtube https://www.youtube.com/@VaraHusbilsresor , Facebook och Instagram https://www.instagram.com/varahusbilsresor/ . Våra NYA podkompisar Jeanette & Robban 😃 Jeanette och Robban har instagramkontot https://www.instagram.com/glampingexplorer och Youtube https://www.youtube.com/@Glampingexplore. Har du en fråga, fundering eller vill tipsa oss om något, maila: storahusbilspodden@gmail.com
 1. 53. Getingfällor, restips och ett oväntat samtal
 2. 52. Ett år som husbilspodd!🍾
 3. 51. Elkrångel, Salzburg och en glad nyhet
 4. 50. Kroatientips, Bästa reseminnet och stjärnkocken Ulf Wagner
 5. 49. Bästa prylen, Atlantkusten & Sangria
%d bloggare gillar detta: