En favorit i repris!

Det blir mer och mer oklart vart vi ska åka på helgerna nu när säsongen börjar gå åt sitt slut. Oftast blir svaret på frågan ”Vart ska ni till helgen då”? : Det vet vi inte än (och då kan klockan vara halv fem en fredag eftermiddag 🤣. Men ett par funderingar brukar vi ha. Denna helgen valde vi en favorit i repris: Gräne Gruva.

Lugnt och stilla, eldplats och en massa vandringsleder – perfekt!😍

Hyfsat ensamma 😄

På mornarna älskar Binkan att sitta och titta ut (för att se vart vi var 😄).

Till hans stora förtret såg han varken fåglar eller kaniner, hade det kommit en älg hade han nog gjort på sig 😅, men han fick se solen gå upp ovanför träden. Det skulle bli en härlig dag – det såg man!

Binkan förstod inte riktigt vad det där vita på grässtråna var – kallt var det också!

Efter vi ätit frukost, ”spelat” Melodikrysset och slöat lite, gav vi oss ut på en liten runda vi inte gick sist vi var här (den blå).

Enormt vackert!!!

3,6 km – lite kort för vår smak men helt ok.

Längs rundan fanns det säkert 15 geocachar man kunde roa sig med att ”plocka”. Jag hittade nästan alla! 💪🏻 Men efter att jag loggat ca 10 tappade t o m jag lusten att fortsätta, alla var lixom ”likadana”, ingen sport. Sur blir jag om jag inte hittar dem, uttråkad blir jag om jag hittar dem för lätt 😄 e lätt att göra mig nöjd!🥴 Micke däremot har ju aldrig varit någon geocachare, han förstår lixom inte i poängen med det hela, men så är han ju lite annorlunda.🤣

Längs vägen fanns intressanta tavlor uppsatta som berättade om bland annat gruvdriften, ultra gamla ekar, istiden och annat man inte hade en aning om!

Här gick järnvägen ner till Falkenbergs hamn där stenen sedan skeppades vidare till Tyskland.

Tillbaka vid husabilen hade det kommit lite fler som var sugna på att grilla och ville ut och gå i det fantastiskt vädret. Vi ville också grilla – så det blev till att ta fram Cobben istället.

Ännu en favorit i repris 🤩 Morpekorv från Thuressons 😍

Seeeeeeen var det dags att prova årets glögg!! Jag hade beställt ett par olika flaskor glögg på systemet för någon vecka sedan och hämtade dem i slutet av veckan. Nu skulle Blossas 2021 provas!

Dessutom hade jag införskaffat små lussebullar som Ica redan satt fram på hyllorna – tack för det Ica 😍. Däremot saknade jag pepparkakorna med lakritssmak som jag blev starkt beroende av förra året!!!

Recensionen då? Den var helt ok! Smaken av glögg och lite apelsin passade väldigt bra ihop. Var inte stor skillnad från ”vanlig” glögg enligt oss. Mickes kommentar när jag frågade vad han tyckte var: ”Den smakar glögg”! Ja, det är ju bra 😆
Saffransbullarna bör värmas! Testade både direkt ur påsen och de som legat i kanten av grillen – vilken skillnad!!!

När folket började glesna gick vi upp till den ena av eldstäderna och drog igång en brasa – det är nått visst med att elda?!

Binkan tyckte det var lite kallt och han har fastnat för att ligga i mitt knä när vi sitter ute. Skönt för både mig och honom 😜

Man märker att ”the winter is coming” 🥶, det blir kallt fort! Idag är det två månader till julafton gott folk! Men visst är det mysigt att tända lite ljus – det funkar inte vid midsommar inte! Inte heller syns dammet och smutsiga fönsterrutor när det är mörkt 👍🏻

Häpp, dags att packa ihop och dra sig hemåt. Måste nog städa lite… så mörkt att inte råttorna i hörnen syns är det inte ännu…. 🥴 Tillönskar alla en härlig söndag 🙏🏻.

9 svar till “En favorit i repris!”

 1. Gôtt att återkomma till platser man gillar och som dessutom ligger hyfsat nära så det inte är allt för långt att ta sig över helgen. Ni hade nog kallare än hos mig för här var det iaf ingen frost, men så bor ni också långt norröver..😉.
  Allt gôtt

 2. Ytterligare en fin plats vi aldrig har hört talas om! Visst känns det att vintern snart är här. På vår utflykt till Hornborgasjön i morse blev det både ullunderställ + mössa och vantar….
  Och det behövdes! Nu får vi krypa in med tända ljus och planera nästa års husbilsturer!

 3. Vi har också eldat i helgen. 👍🏻 Så härligt med en värmande brasa när tempen sjunker. Vi kommer fortsätta campa hela vintern och med vår portabla eldstad räknar jag med många vinterbrasor…och glögg (vår årsglögg står fortfarande korkad, andan föll aldrig på denna helg). 😄
  Eva – mecamping

  • Ja visst är det jättemysig! Jag tyckte era fällar var så himla mysiga!! Köpte ni dem uppe i norr? Får nog googla lite och se om man kan hitta nått liknande
   Går de att sätta på stolar med?
   Det är ju lite tid kvar att dricka glögg 🤣🎅🏻🎄 Ha de gott // Nilla

   • Fällarna finns hos en välsorterad husbilshandlare i Eskilstuna. 😉 Ingår i Kamas sortiment. 👍🏻 Det finns inga band som håller dem uppe, och de är nog för korta till en positionsstol, men i våra ”fladdermusfåtöljer” passar de bra.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Följ med oss även på:

Det senaste på Instagram:

53. Getingfällor, restips och ett oväntat samtal Stora Husbilspodden

I husbilsskolan får vi lära oss om olika värmesystem i våra husbilar. Det blir fläskpannkaka i omniaugn, lyssnarmail och en väldigt god kommaframöl. Peter har fått ett oväntat samtal om sin nya husbil som han väntar på, och i restipset får vi följa med Maria o. Christian Stadling till Danmark. Elmia Husvagn Husbil https://www.elmia.se/husvagn/ Rabattkod till Kosta lodge: Husbilspodden Detta ger dig 20% i rabatt. Gå in på adressen för att boka https://kostalodge.se/staellplats/ Finnlines bokar du på www.finnlines.se Vill du se deras nya fartyg går du in på https://www.finnlines.com/sv/passagerare/nya-fartyg/ Finnlines kan du följa på sociala medier Facebook och Instagram, @finnlinessverige Följ gärna Stora Husbilspodden på Facebook, där hittar du också länkarna till bland annat restipsen. Våra Husbilsresor kan du också följa på Youtube https://www.youtube.com/@VaraHusbilsresor , Facebook och Instagram https://www.instagram.com/varahusbilsresor/ . Våra NYA podkompisar Jeanette & Robban 😃 Jeanette och Robban har instagramkontot https://www.instagram.com/glampingexplorer och Youtube https://www.youtube.com/@Glampingexplore. Har du en fråga, fundering eller vill tipsa oss om något, maila: storahusbilspodden@gmail.com
 1. 53. Getingfällor, restips och ett oväntat samtal
 2. 52. Ett år som husbilspodd!🍾
 3. 51. Elkrångel, Salzburg och en glad nyhet
 4. 50. Kroatientips, Bästa reseminnet och stjärnkocken Ulf Wagner
 5. 49. Bästa prylen, Atlantkusten & Sangria
%d bloggare gillar detta: