Vi bestämde om oss!

Planen för helgen var Marstrand! Solen visade verkligen upp sin bästa sida på fredagen men när man tittade på prognosen för lördagen såg det värre ut! Mulet och kanske t o m några regndroppar skulle det bli. Vi tänkte om! För e det nått man vill ha på lördagen så är det sol! Ja, om det går alltså… man kan ju typ inte köra till Spanien….
Hittade ett par ställen i Park4night-appen som vi styrde Kossan mot 😊.

Hann inte med mer än ett, för det första var verkligen superfint! Här ville vi stanna 🤩

Vi bar ner stolarna till sjön, tog en #kommaframöl, brassade till en kalkonhamburgare och satte oss och njöt! Det var tyst så det verkligen gjorde ont i öronen!

Självklart passade ju Micke på att skicka upp drönaren 🤩

Vilken kväll! När vi ätit färdigt och Micke lekt klart, gick vi en runda för att ta en geocach eller kanske två 😜. Hittade en bra runda – en bit på Hallandsleden och en bit på en rätt otrafikerad väg! Blev en cach och en ställplats 😂.
Alltså när vi gick där för att leta efter cachen så fick vi syn på ett par husbilar som stod lite längre bort vid en annan sjö. Vi gick ju självklart dit, nyfikna som vi är, och hittade alltså en för oss okänd ställplats vid en bygdegård. Verkligen jättefin 👍🏻, men vi hade ju redan en fin plats. Vi knallade tillbaka och satte oss ute en liten stund

En väldigt liten stund!!! För nu var där mygg! Det fullkomligt svärmade om oss. Jag gick in för att hämta artilleriet som bestod av myggracket och Thermacell. Men den sistnämnda hade lagt av!!! Herre!!! Såååå olägligt!!! Det var bara att packa ihop och gå in!

På lördagmorgonen väcktes jag ur mina sköna drömmar redan klockan halv sju av att någon skulle gå ut och flyga drönare! Det var ju ”the golden hour”…… 🙄Jag ska inte skriva vad jag tänkte om ”the golden hour” just då eller den som ”smög” upp ur sängen då! 🤬 Sovmorgon, jo jag tackar!!! Men visst blev det en fin film och bilder…. det måste jag ju erkänna!

Efter frukost for vi vidare mot helgens mål: Store Mosse nationalpark. Jag hade läst och hört att man dessutom kunde stå där över natten med husbil👍🏻.

Men man kan ju inte ha tur jämt…. Det var inte någon tjoho-plats att stå över natten. En rätt trafikerad väg gick precis bakom parkeringen. Sen hade det inte varit så kul att sitta där efter vi gått våra rundor, typ när man ska äta mat på kvällen….

Men vi packade i alla fall ner var sin ägg- / räkmacka och lite dricka i ryggan och gav oss ut på en av lederna.

Det är ju bra det är skyltat!

Det är ju klart det är ditåt man måste gå då!!! 🤣

Det var verkligen en stor mosse!!!

Fullt med småtallar, man kände sig nästan som en jätte när man gick där.

Jag hade dessvärre tagit ett par obra kängor på mig som jag fick skoskav av både här och där. Men självklart är ryggan välpackad och i den fanns ett par goa plåster. Problemet var bara att var enda bänk vi kom till var upptagen!!! Dessa tyskar!!!! Herre, kan inte finnas många kvar i Tyskland!

Men så äntligen en bänk! Plåster och macka blev det 😍

7 km senare var vi tillbaka vid husbilen och vi ställde åter in gps:en på ett par potentiella övernattningsplatser. Nu blev det istället så att den första missade vi avfarten till, den andra var verkligen inte kul! Så det blev camping! På Bolmsö 😊. En camping som var typ som en ställplats! I samma prisklass! Ingen in och utcheckning, man kunde välja om man ville ha el eller ej, OCH vilket läge!!! Vi gilla!!!😍 Mycket!!!

Bolmsöfärjan

Här satt vi resten av seneftermiddagen och kvällen. Det var så varmt och skönt att jag till och med hoppade i badkläderna och tog mig ett dopp!!!

Visst var det kallt, men inte kallare än sist jag badade på Hälsö 😜. Vet inte om jag någonsin badat i September förut…. jag kanske håller på att bli en vinterbadare 🤔.

Självklart skickade ju Micke upp drönaren även här!

På kvällen åkte tältet upp, framförallt p g a myggen men även för kylan som hade börjat krypa sig på!

I morse gick vi som vanligt en runda före frukost. Hittade en sägentavla och en jättesten

Tydligen har Bolmsö varit Jättarnas ö! I alla fall enligt sägnerna 😉.

Det var bara 9 grader ute, men tältet stod ju uppe så inte kunde vi sitta inne och äta frukost då?! Nop det var bara att palta på sig 😄

Ser nu att det inte ser särskilt kallt ut…. men 9 grader…. Är det 9 grader i december brukar jag ha vinterjacka på mig!😳🥶

Men allteftersom solen steg så höjdes även temperaturen. Men då var det ju dags att åka hem…. Måndag imorgon… Jobbet inkräktar för mycket på fritiden!!!🤓

Men kommande vecka har vi kortvecka! Fick ju ett ryck och bokade ”camping” på Elmia i Jönköping från fredag – söndag, så vi åker hemifrån redan på torsdag kväll.
Är lite nyfikna på den nya Sonicen och hoppas de har den på mässan (fast egentligen kanske man hoppas att de inte har den där…. kan ju bli dyrt 🙈). Ska i vilket fall bli jättekul att åka dit igen. Länge sedan sist! 🚍

Ha en fortsatt trevlig söndagkväll 😘

3 svar till “Vi bestämde om oss!”

  1. Vilka härliga bilder ni delar med er av. Ni har ju hittat perfekta nattläger, Sverige har mycket att erbjuda vad gäller friluftsliv och fricamping, men även små fina campingar. Själva drar vi iväg mot Italien om ca 10 dagar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: