Paddling från Holsljunga camping

I lördags förmiddag rullade vi in på Holsljunga camping. Där fanns en handfull platser kvar att välja på. Totalt finns det ca 40 platser på den lilla mysiga campingen som ligger precis bredvid Holsjön.

Micke satte genast igång med att ta fram kanoten och började pumpa upp den. Själv brassade jag igång käket – blev en kycklingsallad med pasta, väl nedpackad i ryggan tillsammans med lite go-dricka.
Sen var det bara att bära ner allt till sjön.

Sjön låg helt spegelblank – det var helt magiskt 🤩

…förutom den lilla detaljen att en eller två, ja kanske till och med tre skolklasser, hade någon form av hippa vid strandkanten. Gick vandringsleden som utgick därifrån i grupper på rad, med ölburkar i händerna och med hög dansbandsmusik i bandspelarna (🤣🤣🤣 bandspelare… ja ni fattar vad jag menar), det var alltså inte bara en låt man hörde samtidigt 😵‍💫. Skönt att lämna det bakom sig kan jag säga!!!

Vi tog sikte mot de två öar som ligger i mitten av sjön. Hade läst att där skulle finnas en sandstrand, och vi hade till detta ändamål tagit med badkläder.

Det var fler än vi som paddlat dit (man kan även hyra kanoter på campingen), så första platsen var ”upptagen” – vi paddlade vidare runt ön. Även där var det folk, så det där med öde ö var ju bara snack 😜
Men stranden var rätt stor så vi fick också plats 😊


Till Bingos stora glädje hade de andra sällskapet också en hund – en nästan likadan. Jösses va de sprang och lekte!!!😂

Vi packade upp lunchen – den satt som en smäck. Solen försvann bakom molen och vi började huttra! Inget bad här inte 🥶, även om jag hemskt gärna velat!!!

Det blev ett rätt kort stopp i och med väderomslaget, det hade dessutom börjat blåsa – givetvis motvind!!! 🙈 Vi satte kurs mot campingen igen. Det gick lite trögt för ”någon” satt där bak och lekte med sina leksaker…. 🤨

När vi så äntligen kom i land igen, hade skolungdomarna lämnat platsen (tack och lov)!! Har man begett sig till en liten skogscamping, så vill man ju ha det där tysta och lugna?! (nu talar jag ju just som den mormor jag är!!!) 👵🙈

Vi satt oss utanför husabilen och bara njöt i solen som nu hade kommit tillbaka 🥰. Men….

…den var inte där för att stanna! 😪
Men det såg värre ut än vad det var, det regnade bara lite grann och vi kunde snart sätta oss ute igen. Tyvärr hade vi inte tältet med oss annars hade vi suttit där längre. Men man får välja vad man ska ha med sig; kanot mot soffa och tält. Denna gången blev det kanot, vilket vi inte ångrar. Men till nästa gång ska vi nog investera i en elektrisk pump med mätare i!

På söndagsmorgonen låg dimman tät! Vi gick en runda med Binkan innan vi åt frukost och for hemåt.

Trolskt är ordet 😍!

Fick ett riktigt litet troll ❤️ som matgäst senare på eftermiddagen, som inte var lika förtjust i kycklingmiddagen som hennes föräldrar, utan föredrog efterrätten som hon slukade med hull och hår! 😍

3 svar till “Paddling från Holsljunga camping”

  1. Så sött glasstroll!❤️ Det är ju så vackert vid våra sjöar…. Dock föredrar även jag tystnad då…
    Må så gott!

  2. Vilka fina ställen och alldeles i vår närhet. Holsjunga camping har vi inte testat och fricampingen såg inbjudande ut. Trollstigen för barn skulle nog passa mig perfekt….men var ligger de? Jättefina bilder och jag blir så avundsjuk på Drönaren. Har haft en en gång men den var så svår att styra.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: