Ibland missar man nån liten detalj… m/s t ex….

Redan i torsdags kväll släppte vi handbromsen och for ut på tur 🤪. Frågan var ännu en gång vart! Efter ett par helger i skogen var jag nu sugen på havet 😍. Vi tog en natt på en fricampingplats inte jättelångt hemifrån.

Finns en skylt som säger ”camping förbjuden” en bit bortåt vägen, men är det det vi gör? Definitionen av camping vs parkering är en riktig gråzon! I vår mening är camping när man brer ut sig med matta, markis och annan bröte. När vi parkerar kan vi, om det finns plats, ta ut stolar – men vi tar in dem igen om vi lämnar husbilen! Sjävklart också över natten! Parkera är parkera! Tror det är viktigt att man följer dessa enkla regler annars blir det snart parkeringsförbud över natten, och det är definitivt ingen gråzon!

Det var en artikel i HN om just detta i torsdags

Som sagt, sköter man sig och lämnar stället kanske t o m renare än vad det var när man kom, kan vi nog få ha våra fricampingsplatser kvar, men annars är de nog snart ett minne blott!

Men, hur fin vår lilla fricamping plats än var så ville jag ut till öarna 🥰. Sagt och gjort, vi packade ihop och for vidare norrut.

Binkan har fått en ny säng – känns som den gick hem 😜

Ada tog oss till Öckerö 🤩

Där finns ju ett par ställplatser runtomkring, Öckerö, Fotö, Hönö och Hälsö, vi satte siktet mot den sista. Bästa platsen var ledig 🤩.

Perfekt! Och med eget trädäck 👍🏻.
Det blåste dock en hel del, så vi satte oss på andra sidan där det var lä och intog lite lunch.

Riktigt najs plats!!!

Men de där flaggorna….. återkommer till det lite senare!

Efter lunchen gav vi oss ut på en promenad runt ön.

Stannade och pausade, vilken härlig utsikt man hade där till Källö-Knippla 😍

Hade tänkt att ta en geocach på vägen tillbaka, men precis där cachen var, satt ett par på en bänk 🤬, det var bara att vackert passera 😳.
Tillbaka vid husabilen hade man ju fått upp pulsen något, och ett dopp i havet lockade (mig – inte Micke!!! värsta badkrukan). MEN, det blåste en hel del och det kändes inte helt säkert att släppa badstegen.

Så det blev ett badstegedopp – jätteskönt faktiskt! Stod att det var 18 grader, men jag tror faktiskt att det var nån grad varmare än så!

Sen satte vi oss på ”vår” altan och bara njöt

Där vi satt blåste det ingenting, för det var glas runt hela altanen 😜

Men de där flaggstängerna!!! Jag hade missat den lilla detaljen att det det skull blåsa en 15-18 m/s på natten…. dessutom regnade det…. Ja, ni vet hur flaggor låter i vinden… ingen som tog ner dem kl 21 precis… dessutom var linorna på två stycken inte riktigt snurrade runt stången. Mitt i natten fick Micke nog och gick ut och tog spännband och spände linorna med det 🤪, sen blev det i alla fall tyst från dem…. men tyst var det knappast!!!

Alla sätt är bra utom de dåliga!!! 🤣

Igår for vi hemåt igen, vi skulle på kalas på kvällen så vi rullade så sakteliga söderut, tänkte gå en vandringsled på Stora Almundön. Knallade glad i hågen bort mot ingången i naturreservatet men tvärstannade! De hade satt upp en varningsskylt för huggorm!!! 🐍 Alltså…. jag HATAR ormar!!! Det blev ingen vandringsled där inte!!!
Fortsatte mot Särö, och ett naturreservat där, men då kom regnet tillbaka…. det var nog inte meningen vi skulle gå mer…!
Så vi åkte hem!

Svidade om till kalas 🥳

9 svar till “Ibland missar man nån liten detalj… m/s t ex….”

  1. Vi åkte runt på öarna i juli och på Fotö i den lilla hamnen finns nu 40 platser på asfalt. Så väldigt fint ut.

  2. Kanske var en mening att den bästa platsen var ledig..😂.
    Fricamping verkar bli svårare och svårare och mer förbudsskyltar ser jag från min front, tråkigt. Tänk om la kunde sköta det på ett bra sätt för då hade det nog ökat chanserna att få ha de fina platserna kvar.
    Öarna i den bohuslänska skärgården hanns inte med i somras, tyvärr. Ser dock underbart ut och det är något speciellt att få tillbringa tid där ute i skärgården.
    Allt gôtt

  3. Ja visst har dom gjort det fint på Hälsö med nya trall till platserna. Restaurangen på Hälsö har också blivit bra efter lite strul och ägarbyte. Och Fotö har dom också satsat på. Kul när man ser att hamnarna satsar lite på oss husbilister nu när dom fått in lite mer cash från oss 😍. Vi gör vår första jobbvecka efter semestern (seeeegt) men hoppas på lite fler soliga helger då man kan åka ut till öarna.

  4. Vi har aldrig varit runt i dom trakterna ute på öarna, vi är dåliga på västkustens sida över huvudtaget. Flaggstänger är som segelbåtarnas master, ger ett fasligt väsen om det inte är rätt surrade.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: