Framme på Camping Cikat, Mali Losinj i Kroatien!

Gränsen mot Slovenien – Karawankentunneln, var så gott som öde. Vi gleeeeeed igenom där också 🤘🏻.

Sjukt lång tunnel kan man säga!! Nästan en mil. Vi åkte i godan ro och precis när Micke började se ljuset i tunneln 🤣 – sa han: ”shit vi måste ju upp med Darsko-boxen”. Jag började gräva i handskfacket efter förpackningen, hängde fram i rutan med den när vi var ute – och den pep till 🤣🤯 Puh! Virr och Stirr ute och reser kallar vi oss själva! Gissa vem som är vem 🤣

Sen var det dags att ta av från motorvägen och bege oss in på vägen mot den kroatiska gränsen. Eller ”vägen”……, snarare kostigen 😖! Visst kan man åka en annan väg men då blir det en omväg på cirka 30 mil och vem vill det när man redan lagt 160 mil bakom sig?? Inte vi!!! Så det var bara att tuffa på 🙈. Medelhastigheten låg på cirka 40-50 km/h. Krokig? Smal? Eh….. Men att köra där en söndag är i alla fall bättre än en vardag, då det även kommer en massa lastbilar😵. Det gick bra även denna gång!

Det brukar vara en lång kö vid gränsen mellan Slovenien och Kroatien. Både när man åker ut ur Slovenien och in i Kroatien ska man visa passen, men igår var det helt tomt!
Slovenerna var glada att bli av med oss, så de skänkte oss knappt en blick.

…medan den kroatiska gränspolisen skannade våra pass och såg att vi så duktigt anmält oss via ”Enter croatia” och laddat upp våra intyg om att vi är ”safe” 🤩, så även de viftade förbi oss.

Vi var i Kroatien 😍🥳🤩

Men fortfarande var det ett par mil kvar!
Vid Krk-bron började jag rota efter våra Kuna – men av någon anledning hade de nu tagit bort avgiften att köra över bron – vägarbete eller Covid ?!? Micke blev jätteglad – smålänning som han e 🤣

Vi tajmade in båten till Cres på minuten kan man säga💪🏻. Väntade knappa 10 minuter innan vi fick rulla på.

Vilket vatten 🥰, vilken underbar värme!

Micke och Binkan e ju rätt lika – de gillar skugga 😋, själv älskar jag ju soooool🥰

Väl över på Cres hade vi nu inte många mil kvar 🥰. Men det var långsamma mil!!! Speciellt när man kom över till Losinj! Där det var vägarbete…..

Kändes som resan till Norrland förra året – vid Junsele 🙈. Fast här var det betydligt mindre stenig väg och vi fick inga lastbilar som mötte oss i 80 km/h – och inte heller fick vi nått maffigt stenskott!!!

Sen var det inte lång väg kvar!!! Vi var inte lite lyckliga när vi så entrade campingen – 170 mil bakom oss!

Jag hade fått ett mail om att man kunde checka in online, men när jag klickade på länken skulle man ange en access-code som jag inte fått….. Mailade campingen som svarade (idag) att det också går att checka in som vanligt 🤣💪🏻.

Eftersom vi varit här tidigare vet vi var man INTE ska köra till platsen vi skulle till. MEN för den delen är det inte helt enkelt att komma på plats! De parkerar lite som de själva tycker om man säger så….

Eller så är de inte så rädda om sina personbilar?! Å andra sidan är vi ju rädda om vår husbil så vi kör väldigt försiktigt och det kanske är precis så de tänker….🤔

Vi, eller jag… bokade ju platsen redan för två år sedan. Vi var här för 4 år sedan, men bodde då på platsen bakom vår. Satt och avundades dem framför oss 😂, nu bara njuter vi!!!

Vårt hajkon tajkon läger 😍

Igår kväll satt vi och bara njöt av vara här – detta är ett av de ställen jag älskar mest på denna jord 😍

Häpp nu e det dags för ett dopp i det blå! 27,8 grader under markisen 🥰
Ikväll ska vi gå in till Mali Losinj och se om vi kan få ett bord på vår favvorestaurang Bocca Vera, återkommer om det i morgon 😘

Ha de 🤩

12 svar till “Framme på Camping Cikat, Mali Losinj i Kroatien!”

 1. Ser otäckt härlig mysigt ut. Det är verkligen en fin ö med underbart vatten, många år sedan vi var där. Ta ett dopp för oss också.

 2. Härligt att ni äntligen är framme , bra kört, koppla nu av ordentligt och njut av semestern:) En ? hur varmt är det i vattnet.

 3. Hej.
  Ser så härligt ut.
  Vi va till Kroatien för två år sedan
  Vill tillbaka.
  Kan man åka??
  Vi är fullvaccinerade.Känns som det va rätt enkelt att ta sig ner.
  Vad behöver vi tänka på?
  Med vänlig hälsning, Annika/ Tony

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: