Första etappen mot Kroatien gick ju så där….

Jaha…… Var ska jag börja…. Jag e helt matt efter gårdagens eskapader! Men vi börjar väl bakifrån.

Veckan har i stort sett gått åt till att packa, planera, fundera och packa lite till!

Kylskåpet hemma blev tommare och tommare, medan det i husbilen knökades på mer och mer 🤣. Men jag tänker som så: får det plats – så ska det mä!
Skämt och sido, jag har ju självklart en lista (eller ett par)!
På vad vi ska äta till lunch och middag under vägen ner, saker som går snabbt att värma när man stannar och rastar och sedan nått inte allt för krävande på kvällarna. Sousvidade både kyckling och fläskfile, för att bara kunna grilla till det på kvällarna 😍. Love that machine!!! Lång hållbarhet ska det också vara sägs det.

Igår bar det så äntligen av efter jobbet. Man har ju oftast lite resfeber, men denna gången hade den ökats med en sisådär 300 procent! Var inte lite nervös att Covid-intygen inte skulle funka. Vi hade dessutom fixat en Transit skylt att sätta i rutan, men den tog vi faktiskt aldrig fram. Dumt att väcka ännu mer uppmärksamhet kändes det som!🙈

Vi hade ju fixat reseintyget från just ”Reseintyg.se” i Halmstad 🤗. Man kan väl lätt säga att vi dammsög marknaden för att hitta någon som skrev ut sånna intyg. Plan B var att ta ett PCR-test och köra på det. Var inte lite lycklig när vi fick dessa!🙏🏻

Men nu fick vi ett annat dilemma! Det började att skramla under bilen! Lät som en plåt som vibrerade. Ja, alltså det var en plåt som vibrerade, men det visste vi ju inte då. Vi körde av och Micke ålade sig in under bilen för att titta.
Det var en värmeskyddsplåt som täcker katalysatorn som nästan släppt från sitt fäste fram. Obra! Vi körde inom Bauhaus, och Micke gick in för att köpa lite ståltråd och diverse Mc Gyver saker för att försöka fästa upp den igen.

Nästa spänning var när vi skulle entra Öresundsbron – skulle vår Easy-go box funka. Den har ju inte använts på två år! Men den pep till och bommen öppnades – vi var verkligen på väg!!!

När vi kommit över på den danska sidan kom skyltar upp med kontroll och hastigheten sänktes till 50. Vi tog fram våra papper och var redo, men det var ingen där 😮, så det vara bara att köra vidare ✌🏻.

Framme vid Gedser tog jag glatt fram färjebiljetten, Micke gav den till tanten i luckan OCH vad händer???? Jag hade bokat avgång Rostock – Gedser!!!!! Alltså det händer ju bara inte???? ………………………. 🤯😫

Vi köpte en ny biljett och ställde oss i kön för att köra ombord på färjan – FRÅN GEDSER TILL ROSTOCK

Det blev en dyr överfart! För tar man någonsin avbeställningsskydd? 😵
Jag ska överväga det nästa gång!
Och; jag skyller på min Covid-hjärna! Ingen tvekan om att jag fortfarande har många antikroppar!!!!! Nog om det, på färjan skulle man ha munskydd, förutom när man åt. Det var 50/50 där kan man väl säga. Många hade det, men lika många struntade i det 😕.

Tyvärr var bufferestaurangen stängd, vilket gav oss enda valet att äta tråkmaten liknande den de har på IKEA

Att åka med hund på färjan är absolut inga problem, eller jo kanske lite… när de blir nödiga! Måste säga att jag faktiskt inte riktigt vet vad man ska göra då…. Vi gick upp på ute-däcket, tänker att där regnar det ju bort 🙈.

Bye bye Scandinavia 👋🏻

Inte en enda husbil mer än vår!?!😳
Sen var det dags att gå ner till husabilen och köra i land i Tyskland.

Nästa spännande moment!!! Jag hade även registrerat oss på den tyska inresesidan, även om jag inte tror man behövde det. Men inte heller där blev vi stoppade.
Vi satte kursen mot Calles, helt ok ställe för övernattning. Jag hade beställt lite ”förnödenheter” på deras sida (Click-and-collect) som jag gick in och hämtade ut på morgonen – bara in och betala, ta min vagn och gå ut igen. Har nog aldrig shoppat så fort förr 😂

Micke däremot tog på bil-meckar-kepsen och la sig under bilen för att se om han kunde åtgärda problemet med plåten.

Kunde han eller kunde han??? 💞 💪🏻
Till alla er som funderar på att köpa en husbil: se till att kunna reparera både det ena och det andra, för det lär behövas!!! Det finns många delar som är så kallade förbrukningsmaterial (som inte borde vara det)!!!!!🤬

Nu har vi satt kurs mot Hilpoltstein, där vi ska korka upp champagnen, äta sill och potatis och kanske få oss några nyplockade jordgubbar, men man vet ju aldrig – det är en bit kvar! Håller tummarna att trafiken flyter på 🙏🏻

Måste också passa på att tipsa om en helt fantastisk app jag hittade häromdagen!
Jag bara älskar siffror och statistik, och brukar roa mig med att skriva upp vad allt kostar på resan och sedan lägga ett par timmar på att räkna ut totalen när jag kommer hem! Det behöver jag inte nu!!!!

Meeee löööööve 💞!!!! Har lagt in kategorier som Camping, Diesel, Vägavgifter HR, AT, färjor, mat o s v. Man kan registrera i olika valutor, lägga in budget för den som vill det. Sen ser man vad man lagt per dag, totalt och snittkostnad per dag. Alltså jag älskar den, lika mycket som Micke älskar sin solcellsladdarapp och då fattar ni!!!!! 😍

Häpp, nu ska jag sätta på min ljudbok och luta mig tillbaka ett par mil 😎.

Slutligen vill vi självklart passa på att önska alla en riktigt härlig Midsommar💞🌸

26 svar till “Första etappen mot Kroatien gick ju så där….”

 1. Härligt att ni kommit iväg och att kontrollerna inte vekar vara så många. Tur att du har en händig kille med dig. När jag var i mopedåldern var standardutrustning en rulle ståltråd i fickan och så småningom hängde halva mopeden ihop med ståltråd. Hoppas ni klarar er bättre🤣 Midsommarhälsningar från ett regnigt Stockholm🇸🇪🥂🌷

 2. Händig man löser problem. Silvertejp, ståltråd, buntband och lite verktyg fixar det mesta. Ha en fin resa.

   • Hej
    Vi hade 2 Thermacell igång plus spray. Lik förb…. hittade de in i bilen. Har aldrig varit om värre än detta. Att tömma grått och svart samt fylla vatten imorse var en rejäl utmaning 🤣 Men, vi har haft midnattssol och storslagna vyer från Kiruna-Björkliden. Helt magiskt vackert och myggfritt 😄
    Kör lugnt och ha det gott 😊

   • Å fy fasen!! Vi köpte nån grej i Vilhelmina man satt i kontakten inne i husbilen för att slippa de små slynen där! Funkade jättebra men läste också att det inte var så nyttigt 🙈 men pest eller kolera 🤣 Ha det supergott – vi e framme nu 😍

 3. Ja alltid ska det hända något längs med vägen, men här händer det desto mera. Både plåtar och färjor som går motsatt håll.
  Önskar er en fortsatt trevlig färd och hoppas att ni kan få njuta där vid kanalen en kväll och natt innan mer asfalt kanske ska brännas..
  Allt gôtt

  • 🤣 Ja men exakt!!! Den kommentaren gillade jag verkligen!!! Det var ju båten som gick åt fel håll!!!!!! 🤣🥰
   På väderprognosen ser det ut att bli regn, men vi hoppas på skurar…. kanske ändå bättre än när ni var där 🙈
   Ha en riktigt härlig midsommar 🌸🚍

 4. Ja varför ska det inte krångla??!
  Önskar er en fortsatt krångelfri resa!
  🍓☀️🥂

 5. Ja vad vore väl en resa som bara går som på räls?😎 Håller tummarna för att allt bara flyter på nu!🙏Go och glad midsommar till er!💐🍭🍓🍦🍾

  • Precis!! Kommer kanske…. skratta åt det där med färjan en dag 🙈🤣 ha ha ha gör det faktiskt nästan redan. Varför gråta över spilld mjölk eller vad det nu är man säger?!
   Tack så mycket och önskar en riktigt härlig midsommar 🌸🥂

 6. Kan tänka mig det är härligt att vara på väg, ha det så härligt o h kör försiktigt.
  Kram

 7. Så skönt för er att vara på väg! Nu ska det väl vara nog med elände och bara de härliga upplevelserna kvar!
  Den där reseappen ska jag ladda ner inför nästa längre resa. Jag brukar komma hem med fulltecknad anteckningsbok över utgifter i olika kategorier som är ett himla schå att sammanställa men det kanske är slut på det nu.
  Njut riktigt ordentligt!

  • Bara älskar den!!! 💪🏻 det är ett himla schå att sammanställa och så skönt att slippa det nu! Hittills har vi gjort av med…. 🤣🤣🤣 mycket pengar 🙈 och mer blir det! Men såååå värt det 😍🏖 Ha det härligt

 8. Så trevligt att få följa er resa🤩 många bra tips och mycket lärdom för oss med mindre vana😇

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: