Packhelg & två pärlor på Skrea Strand

Veckan har varit sjukt hektisk!!! Både på jobbet och utanför! Vi har nu även fått vår första vaccinationsspruta ✓ – usch säger jag bara!!! Inte för sprutan utan för natten därpå!!! Först frös jag så tänderna skallrade (det var 25 grader i sovrummet!!!) sen efter en Ipren och en Alvedon slog det om och jag låg istället och badade i svett! Corona-flaschback kan man säga! Micke fick lite ont i armen…..🤨

Denna helgen har vi campat hemmavid – för det tar en stund att packa om för fyra veckor på rull!!!

Ser ni vilken fotbollsfantast han är 🙈 Wow! 🤣🤣🤣 nä sport e inte riktigt vår grej men en Sverigetröja e ju ändå kul 😝

I lördags började vi packa inför torsdagens avresa 🥰, fattar inte att det är så nära!!!
Kylboxen har bytt plats med grillar i garaget, vinterskorna har ersatts med sandaler, sängen är dammsugad och renbäddad!

Även överdragsklädseln från Ullbädden har burits in – känns inte helt nödvändig🔥. Mattorna är borttagna och golvet är tvättat. Vinterkläderna är utbytta mot linnen och badkläder!

Inte lite glad för denna mojäng ❄️!!!

Testades rejält igår när vi slet med ompackning och städning i nästan 30 graders hetta!!!

Meeeen man har ju inte bara sletet!

I onsdags var jag och syrran ute och ”svirade”. Hade bokat in oss på Oceans nere på Skrea strand. Alltså vilket väder!!!

Kändes verkligen inte som vi var i Sverige då!!! 🥰 Vilken miljö!!!! Helt klart verklig utomlandskänsla!!!! Däremot måste jag säga att servicen inte var lika bra som varken väder eller miljö…. Vi fick fråga efter drinken vi beställt…. Heter det inte fördrink?
Sedan när vi skulle beställa dricka till maten sa servitören ”det är de vinerna vi har på bladet här, annars får jag hämta vinlistan”…..??? Tur min förutseende syster redan hade gluttat på vinlistan och visste vad vi skulle ha! 🤩
Efter maten ville vi ha kaffe och en choklabit, men inte en servitör i sikte?!?!
Kan man inte förvänta sig att de kommer fram och frågar om man vill ha något mer??? Vi tröttnade efter en bra stund och gick till baren och betalade istället… för som sagt ingen kom förbi! (vi satt i mitten och det var inte mycket folk….).
De har nog inte riktigt lärt sig det där med merförsäljning?!?! Synd om dem!

Lite samma sak var det idag när jag var med mina goa gamla jobbarkompisar på nästa pärla på Skrea Strand: Hotel Strandbaden. Vi hade bokat bord 12:30, då de serverar brunch på helgerna 🥰.

När vi druckit upp det första glaset till förrätten och fick in huvudrätten, stod glasen tomma, men ingen frågade om vi ville ha påfyllning?! 🤨 Inte heller när desserten serverades frågade de om vi ville ha kaffe eller något annat? E det bara jag som är konstig, eller är ”restaurangerna” för ”feta och mätta” som vi brukar säga om husbilsförsäljare, som man mer än ofta blir nonchalerad av 😂?

Ja, ja det gick ingen nöd på oss, vi kan ju hojta själva!! Vilket vi oxå gjorde 😃 Och jag kan ändå varmt rekommendera båda ställena 🥰. Jättegod mat och som sagt, vilket läge!!!

Som grädde på moset denna helg lånade vi igår lilla Wilma över natten 🥰, ville ha lite morgonmys med mormor och morfar Mikel sa hon! 😝 Och det fick både vi och hon 😍!

Det var ju verkligen jättevarmt igår så vi letade upp en ”badbalja” (pappersåtervinningslåda) så hon fick plaska lite – jösses va roligt hon tyckte det var 🤣.
I morse serverades ostmacka på frukostbrickan, men fröken var inte så förtjust i ost, så hon pillade av den och droppade den på golvet – till Binkans stora glädje 🤣.

Nu är det mesta packat inför semestern, kvar är maten, vilket knappast är ”bara”…. Men jag har ju självklart en plan och en lista 😝.

Fyra jobbedagar kvar sen drar vi ☀️🙏🏻🚍🥂🏖

11 svar till “Packhelg & två pärlor på Skrea Strand”

 1. Så härligt att packa för semester söderut! Vi som har 52 veckors semester är lite försiktigare och har bara kommit så långt att vi bokat färjebiljetter över till Tyskland i mitten av augusti, men vad vi längtar….
  Ha det så himla bra!

 2. Ni är modiga ni som vågar åka ända till Kroatien. Vi väntar nog tills nästa år, men vi har ju också problemet att vi börjar bli lite ”överåriga” så vi har nog inte så många reseår kvar. Men vi har i alla fall gjort en Sverigeturné på 455 mil nu på vårkanten och kanske vi vågar oss till Tyskland i höst. Det skall bli spännande att läsa alla dina underhållande berättelser under resan. Lijep put! Och kör försiktigt😎

  • Modiga vet jag inte riktigt… 😊 Är det någon gång vi ska åka så är det nu! Så fulla av antikroppar lär vi ju aldrig vara igen 🙈
   Men det kan ju bli tricky, man vet ju aldrig vilka kontroller man kommer i och hur de då tolkar reglerna 🙉
   Meeeen vi ska försöka snirkla oss ner 🙏🏻 Längtar såååå!!
   Låter som ni haft en lång och härlig Sverigetur!! 🥰
   Hoppas ni oxå kan komma i väg till Tyskland i höst – hade vi haft mer semester hade vi definitivt stannat där ett par veckor med 😍
   Ha det riktigt gott 🌼

 3. Hej Nilla
  Trevlig resa. Undran.
  Vad är det för märke på dammsugaren, är den bra?
  Putte ( vän med Ingela o Bengt o Chivas )

 4. Vad härligt att komma i väg! Vi har sen semester i år också, men den som väntar…..Vi blir kvar i Sverige i år med och har inga direkta planer, men nu har jag börjat glutta på Gotland 😁. Får se om jag kan övertyga Micke innan alla färjebiljetter tagit slut 😂. Önskar er en riktigt härlig semester!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Följ med oss även på:

Det senaste på Instagram:

53. Getingfällor, restips och ett oväntat samtal Stora Husbilspodden

I husbilsskolan får vi lära oss om olika värmesystem i våra husbilar. Det blir fläskpannkaka i omniaugn, lyssnarmail och en väldigt god kommaframöl. Peter har fått ett oväntat samtal om sin nya husbil som han väntar på, och i restipset får vi följa med Maria o. Christian Stadling till Danmark. Elmia Husvagn Husbil https://www.elmia.se/husvagn/ Rabattkod till Kosta lodge: Husbilspodden Detta ger dig 20% i rabatt. Gå in på adressen för att boka https://kostalodge.se/staellplats/ Finnlines bokar du på www.finnlines.se Vill du se deras nya fartyg går du in på https://www.finnlines.com/sv/passagerare/nya-fartyg/ Finnlines kan du följa på sociala medier Facebook och Instagram, @finnlinessverige Följ gärna Stora Husbilspodden på Facebook, där hittar du också länkarna till bland annat restipsen. Våra Husbilsresor kan du också följa på Youtube https://www.youtube.com/@VaraHusbilsresor , Facebook och Instagram https://www.instagram.com/varahusbilsresor/ . Våra NYA podkompisar Jeanette & Robban 😃 Jeanette och Robban har instagramkontot https://www.instagram.com/glampingexplorer och Youtube https://www.youtube.com/@Glampingexplore. Har du en fråga, fundering eller vill tipsa oss om något, maila: storahusbilspodden@gmail.com
 1. 53. Getingfällor, restips och ett oväntat samtal
 2. 52. Ett år som husbilspodd!🍾
 3. 51. Elkrångel, Salzburg och en glad nyhet
 4. 50. Kroatientips, Bästa reseminnet och stjärnkocken Ulf Wagner
 5. 49. Bästa prylen, Atlantkusten & Sangria
%d bloggare gillar detta: