Covid sedan Bells Pares

Det har inte varit någon vidare bra start på 2021….
Oftast skriver jag inga inlägg när jag mår dåligt, men allt är ju inte en dans på rosor – inte ens på bloggen!
Jag skriver inte detta inlägg för att du som läser ska tycka synd om mig – absolut inte!
Utan för att det kan vara bra att känna till om ifall man själv eller någon runtom blir drabbad.
Själv har jag nästan googlat ihjäl mig för att hitta ”mina symptom”

Varför gå till läkare när man har Google?? Jaaaa, jag har varit hos läkaren, tre gånger faktiskt!!! Men vad hjälpte det??
Min Matilda brukar kalla mig för ”Kry”, hon behöver inte appen – hon har ju mej 🤩.
Jag har faktiskt läst och jobbat en kortare tid som Läkarsekreterare i min ungdom!!! Så lite erfarenhet har jag allt och kan en hel del latinska termer fortfarande 🤣.
Men här – med mig själv – går jag bet🤯.
Ska börja från början (och ni som vill läsa ett mer normalt inlägg kan sluta läsa här och vänta på nästa 😊).

Jag fick Covid på jobbet för drygt fem veckor sedan. Det var inte så farligt, 38-39 graders feber, huvudvärk och trött i drygt en vecka, som en influensa ungefär. Det värsta med det, var ovissheten om huruvida det skulle bli värre! Man har ju hört talas om en massa ”skräck-fall” där man återinsjuknat efter 10-15 dagar och blivit dödssjuk!!
Men så blev det inte för oss 🙏🏻. Jag började jobba hemifrån igen efter en vecka och var tillbaka på jobbet efter två veckor – allt var frid och fröjd. Fortfarande väldigt trött, men absolut ingen fara.

Måndag morgon, 21 dagar efter jag blivit konstaterad Covid positiv, var jag extremt trött! Redan på morgonen var mitt ”batteri” orange-rött….

Normalt är jag rätt morgonpigg och startar dagen med grönt batteri…
På kvällen, när jag kom hem från jobbet, var tungan helt kaiko! Smaklökarna satt inte där de skulle. Vad händer?? Får jag Covid igen??? Weard!!

Dagen därpå började örat krångla – värkte lixom. Öroninflammation??? Ett annat skumt Covid-symptom??😱

På torsdagen satt jag på jobbet och kände att kinden började domna bort, som tandläkarbedövning! Då blev jag riktigt orolig.
Jag hade en ansiktsförlamning för nästan 21 år sedan, när Simon ”ploppade ut”. Då p g a för mycket vätska i kroppen – orsakad av graviditeten sas det.
Detta kändes ungefär som då! Åkte hem och ringde min vårdcentral, och fick en tid på eftermiddagen.
Läkaren tittade mig i öronen, kollade tungan och jag vet egentligen inte vad han kom fram till…. Åkte hem igen, mer förvirrad än innan.
Dagen därpå var mitt leende ännu snedare, jag kunde bara höja på det ena ögonbrynet och att rynka pannan såg väldigt konstigt ut, dessutom hade jag rätt ont i huvudet.
Ringde vårdcentralen igen och de rådde mig att åka in akut till sjukhuset.
Där gjordes alla möjliga tester, EKG och det togs blodprov, inkl borrelia, men det man slutligen kom fram till var att det var Bells Pares (halvsidig ansiktsförlamning).
I de flesta fall vet man inte varför man får det, i mitt fall tros det bero på Covid eller stresspåslag efter Covid.
Åkte hem med en starka kortisontabletter och en salva till ögat.

Hittade på kvällen ett blogginlägg som beskrev mina symptom i näst in till exakthet:
https://satusvivus.wordpress.com/sa-lever-jag/

Enda skillnaden var/är att jag inte längre har extrem huvudvärk, som tjejen som skrev inlägget. Jag har istället fått förmånen att vara kolossalt hjärntrött, ont i käken på vänster sida som strålar ner i musklerna i halsen och nacken, ja ända ner i armen ibland. Ligger jag ner på en kudde måste jag koncentrera mig på att slappna av i musklerna, men det går knappt. Trött-ont är ordet! Till det lite värk och tjut i vänster öra 🥳.

I söndags blev jag superdeppig. Ätit upp kortisonkuren utan någon som helst förbättring. Vad är detta?? Hur länge ska jag vara så här??? Kommer jag någonsin bli normal igen???

Lackade ur och ringde måndag morgon min sjukvårdsförsäkring och fick en tid på Carlanderska i Göteborg. Micke körde mig för mitt bilkörande är inte att rekommendera just nu i och med att ögat rinner, jag ser suddigt och som grädde på moset yrsel som kommer och går.

Kände mig supertaggad! Nu skulle det hända nått – de skulle hitta vad det var som var fel på mig! Kanske göra en hjärnröntgen, eller så skulle jag få inflammationhämande tabletter! Ja jag vet!!! Jag är Kry!!! Så hade jag i alla fall gjort om jag varit läkare och skulle bota mig! 💪🏻

Men vad händer?? Jag berättade hela långa historien och han tittade mig i öronen…. Konstaterade att alla prov var tagna, även neurologiska undersökningar hade ju gjorts i Halmstad, så han stod fast vid diagnosen jag fick där – Ansiktsförlamning!
Han slog upp Bells Pares på sin dator – ”Internetmedicin” och läste innantill för mig. Sen fällde han kommentaren: ”ja, men det var ju bra att ha fått uppdatera sig lite om det här…… ” Kul att jag kunde göra det för honom! Men vad hjälpte det mig??????
Han trodde att jag förmodligen fått det av Covid eller stresspåslag efter Covid, daaaaaaaaaaa, och att det med största sannolikhet kommer att gå tillbaka inom 2-3 månader, kanske t o m tidigare 🤯. Enda värdet av det besöket var att han sa att jag inte behövde vila mig frisk liggande! Jag har varit orolig att jag förvärrar ”skadan” genom att gå ut och gå lite längre rundor typ, men han sa att det bara var bra, däremot tyckte han inte jag skulle utöva några extremsporter, och så sjukskrev han mig i ytterligare 2 veckor så alla nervtrådar i huvudet i lugn och ro skulle hitta rätt igen.

Jag, har däremot funderat lite – och googlat! Söker man på Covid och Bells pares så får man fram att man kan få det som biverkning av vaccinet. Om min kropp nu höll på att bilda antikroppar (som liknas ett vaccin?) då kanske jag fått det p g a det…. 🤔
Alltså, skulle jag inte läst vidare och blivit läkare när jag ändå var på g??? Fast det är ju det där med blod och sprutor…. 🙈 men… jag kunde ju blivit Kry-läkare 😜.

Idag är det 19 dagar sedan det började, då smaklökarna ballade ur till 95%.
Varje morgon vaknar jag och hoppas, önskar och känner efter om det kanske blivit liiite liite bättre. Kollar mig i spegeln och ler, hm hade jag en rynka i mungipan igår? Troligen…..
Har varit hemma p g a det här i två veckor nu, men det känns som tre dagar 🤔. Superskumt! Saknar smaken i munnen och att kunna äta utan att drägla, dricka utan att behöva hjälpa till att hålla tätt med handen, och så saknar min hjärna!!!

Tycker att yrseln minskat något sedan igår, har fått ryckningar i ögat och jag är definitivt bättre än förra veckan! Men det går inte så fort som jag vill!!
Men det är inte bara symptomen som är jobbig, jag vill jobba och göra nytta! Känner mig så kass!
Det syns inte heller på mig att jag är sjuk – ler jag inte, ser jag bara lite trött ut?!

Och kommentarerna…. som jag kanske mest inbillar mig att folk säger / tänker?!
”Ska ni ut och campa nu när du är dålig?”
”Ska du inte ta det lite lugnt?”

Ut och campa??? Vi har inget tält – vi har husbil! Då campar man inte!🤨
Jag går ut genom dörren, tar trappsteget in i husbilen, sätter mig i stolen och lutar mig tillbaka, sen åker vi.
När vi kommer fram vänder jag stolen och sen är jag ”hemma” igen 😊.

Denna helgen ska vi tillbringa på camping. Jag vill ha underhållning 😝. Hoppas på ett husvagnsekipage som ska sätta upp förtält, och att vi har första parkett i vår nya soffa i solen 😆.

Micke hade sett den på Youtube-kanalen ”Our backyard Europe” och blev helt såld.
Efter att vi varit hos läkaren i Göteborg i veckan åkte vi inom Forsbergs i Hyssna på hemvägen, för vi hade hoppats få titta på Niesmanns nya iSmove 6.9 E, istället blev det en ny soffa 😂. Lite billigare 🤣!

Önskar alla en riktigt härlig Valborg 🔥 och härda ut lite till med restriktionerna!!! Covid är inget kul, än mindre det som kan komma efteråt!


30 svar till “Covid sedan Bells Pares”

 1. Fy fasiken att du mår skit. Att vara sin egen läkare är bedrövligt. Har erfarenhet av detta. Leva med yrsel som blir värre vid stress.m.m Och sen att inget syns utan på men på dej syns ju nåt är fel. Självklart blir du besviken och frustrerad på dej själv. Man vill ju må ok. Helt rätt, ge dej ut och låt tankarna vila genom att få kolla på folket, som försöker sätta upp förtält. Kan juvara riktigt kul att få se. Krya på dej. Ge det tid. ❤

  • Ja man förstår väl att det inte alltid är lätt för läkare men man hade ju önskat man kommit till en specialist…
   Tack så mycket 😊 sitter och väntar på underhållningen men rätt tomt än så länge 🤪
   Ha en härlig Valborg 🔥🌸

 2. Krya på dig å Önskar en underbar valborg o Hoppas få se er På you tube igen Önskar er allt Gött

 3. Krya på dej!❤️Ja den där coviden är en lurig jäkel som ställer till det! Hoppas du snart är på banan igen! Och att åka ut med husbilen är ju rekreation! Går själv med en höft som är bråkig och för mej är det guld värt att komma hemifrån och njuta av livet i husbilen och kunna få känna mej lite ”normal”
  ❤️

 4. Styrkekramar och hoppas på att du snart är helt frisk.
  Helgen tillbringas i Torekov för oss🐶👍🏻

 5. Fy då vilket elände. Gå till läkaren igen om du inte blir bättre. Har du något sjukförsäkring alt privat läkare du kan gå till? Upplever att jag fått bättre vård där än i landstinget, tyvärr. Far ut med husbilen och se lite annat och njut. Krya på dig.

  • Jag var hos läkare via sjukvårdsförsäkringen nu senast (sämre än akuten i Halmstad…) men får väl jaga på och inte ge mig om det inte blir bättre!
   Tack 🙏🏻 och ha en riktigt härlig Valborg 🔥☀️🌸

 6. Jag fattar att ditt syfte med inlägget inte är att få en massa ”tycka-synd-om” kommentarer så det skippar vi då 🙂 , men fy vad du har råkat ut för! Jag tycker ni gör alldeles rätt i att åka ut med husbilen. Det är väl hjärnvila om något! Men var rädd om dig! Och stå på dig gentemot läkarna ifall det inte blir bättre! Hoppas du kryar på dig snabbt!

 7. Tack för att du delar med dig! Tänker på alla presskonferenser vi får se med olika rapporter men knappast något nämns om människor i din situation eller hur mångs långtidssjuka vi har. Känner mig återigen mycket tacksam för att jag mår bra.
  Ja det är rolig underhållning, särskilt när tält ska upp av ovana campare. Vi bjuder inte längre på dylikt då vi efter mer än 20 års tältande köpt husnil i år.
  Önskar en fin Valborg!

  • Precis så är det tyvärr. Men det är nog svårt att ge en ”riktig bild” på hur det är. Tror vi tar det väldigt lätt på detta i Sverige jämfört med andra länder 🙈
   Jaaaa tänk om det kunde komma lite tältare här framför 🤩 det hade varit kul!
   Lycka till med husabilen! Lovar ni kommer gilla det 🥰
   Önskar en riktigt härlig Valborg 🔥🌸☀️

 8. Vilken tråkig läsning! Ja tänk vad detta Covid-19 kan föra med sig av tråkigheter. Hoppas bara du får komma till en bra läkare, för det finns ändå massvis av de men det gäller att hitta den rätta.
  Så sant som det är sagt, vi husbilar för med oss vila för ägarna. Så det låter verkligen som rätt medicin, att få koppla av hos min Adria-kompis. Se nu bara till så Micke passar upp dig rejält och kanske han också lämnar soffan lite så du får inta den.
  Trevlig Valborg, krya på dig och önskar allt gôtt

 9. Fy så tråkigt – hoppas du kryar på dig snart. Vi stannar hemma i Valborg – Rolf är inne på fjärde veckan med förkylning, hosta och slem i lungorna. Njut av husbilslivet💕🥂

 10. Låter ju inget vidare, hoppas du snart mår bättre och får njuta fullt ut😷😩😎
  Kram Pia

 11. Krya på dig och jag håller med både dig och andra att bästa platsen för vila och återhämtning är där man trivs bäst, alltså husbilen 🙂

 12. Du har ju inte för roligt 😢😢. Krya på dig, det hjälper att ni åker iväg i husbilen 😎😎.
  Kram

  • Tack snälla 😊 Inte kul, och man vill ju gärna sett att man kunde få nån quickfix men det finns väl antagligen inte… vila vila vila (inte riktigt min grej, men bara att gilla läget….) Ha det gott Kram 🔥🌸

 13. Äsch då, att det fortfarande är kvar. Det gör ni rätt i att dra iväg med bilen, och fräck soffa ni köpt.
  Ta det lugnt och vila dig i form.
  Kram 🤗

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: