Ansiktsförlamning!!!

Skrev jag inte för ett tag sedan att det räcker nu?!😫
Det gjorde det inte….

Vad ledsna åsnan Ior kan lära dig om lycka |... | Hälsoliv

Det började i måndags… då försvann smaken på 2/3 av tungan! What, har jag fått Covid igen???? Dagen därpå fick jag ont i örat! Öroninflammation också?? I torsdags började min kind domna bort, kändes som en tandläkarbedövning ungefär, och som grädde på moset huvudvärk, yrsel och superseg i hjärnan 😰.
På vårdcentralen togs lite prover och de kollade i örat och på tungan och jag fick åka hem igen….
Dagen därpå hade jag blivit ännu mer förlamad i ansiktet.
Jag ringde 1177 för rådgivning – 40 till 50 minuters telefonkö – men HERRE???
Ringde min vårdcentralen igen, de rådde mig att åka till akuten.
Där togs EKG, blodprover och en massa neurologiska tester, efter ett par timmar fick jag åka hem igen med starka kortisontabletter och ögonsalva.
Halvsidig ansiktsförlamning (Bells pares), togs även prov på Borrelia som jag inte fått svar på ännu, men troligtvis har jag fått det p g a ett litet fult virus som skadat nerven!
Ja, vad säger man…. det var i alla fall bättre än allt jag fantiserade om det kunde vara…
Så bara att gilla läget! 😔
När jag vaknade igår hade i alla fall huvudvärken klingat av från en 8:a till en 2:a 🙏🏻.

Valet för dagen var att spendera den i vår covid-soffa 🤪 hemma eller i en solstol utanför husbilen på ett av våra favoritställen 20 min hemifrån.

Gissa vad jag valde…. Finns ingenstans jag kopplar av mer än i husabilen 🥰. Ingen stress, inga måsten, ta dagen som den kommer.

Älskar verkligen denna platsen, massor av vandringsleder, lugnt och skönt, till och med gångavstånd till en mycket trevlig restaurang 😍, och när man sitter här nu vid frukostbordet känns det nästan som man sitter i en båt 🥰.

Micke och Bingo gick rundan runt sjön medan jag tog mig en middagslur i sängen – alltså det är verkligen underskattat – det där med att sova middag 😴, det borde man göra mer 😍 även när man är frisk!

Micke skötte verkligen markservicen med bravur, medan jag bara gjorde ingenting.

Allt från dammsugning till grillning 🤣

Han brukar inte få grilla annars 🤣, men han fixade det riktigt bra 😉 (dammsugningen med!)❤️.

Packningen gick ju lite så där igår, för min hjärna fungerar typ dåligt. Glömde mina goa valnötsfrallor jag bakat i veckan till frukost…. vad gör man??

Fick bli en korvbröds-äggmacka istället 🤣🤣🤣.

Ska man hitta nått positivt med den här skiten, så är det att det i alla fall inte är smittsamt, för sitta i karantän var verkligen inte roligt!
Å andra sidan är jag för trött att träffa och prata med någon ändå just nu så… hm… 😕

Var rädda om er och passa er för det där viruset som går!!!
Allvarligt!
Det är inte att leka med!

40 svar till “Ansiktsförlamning!!!”

 1. Vilket elände! Lider verkligen med dig. Ett riktigt skitvirus, det är vad det är. Hoppas verkligen att du slippper eländet snart och inte drabbas av långtidscovid. Eftersom jag är en gammal man har jag fått mina två sprutor så nu hoppas jag slippa eländet. Krya på dig🥰

 2. Men åh va mysigt ni har i husbilen!! Så eländigt att du åkte på Bells… Du har väl fått Kortison nu!
  Ganska vanligt det där, kan komma utan anledning också. Läskiga symtom! Jobbar på akuten och tidigare på ÖNH så har skrivit många diktat om Bells. Krya på dig! 🌞🌞🌼

 3. Krya på dig. Håller med om att det är ett kanonställe där för att ladda batterierna. Vi är i Nogersund idag och skall fortsätta till Öland i morgon. Är mycket att fundera på nu om hur man ska packa allt i den nya bilen. Funderar lite på att skaffa en sådan dammsugare som du köpte. Blir ju så himla mycket grus och annat när man har en liten hund med sig.

 4. Men vad tråkigt! Hopoas du kryar på dej fort! 🙏Har väl liknande ”problem” just nu… totalt orkeslös och ingen energi eller go alls.😔Tog en massa prover häromdan och hoppas få svar snart. Men vi har också tillbringat helgen i husbilen…. sover som allra bäst där!❤️Och även hundarna är lugnare där!🤘
  Må så gott!!!😊

 5. Usch, inget kul, krya på dig.
  Skönt ni kunde åka iväg med husbilen i alla fall, det är balsam för själen ❤❤
  Kram

 6. Ingen rolig läsning detta! Hoppas att du kryar på sig snart och att tabletterna hjälper!
  Härligt att ha en sån sambo som bara kan gå in och ta över på ett bra sätt. Gäller nog att ge han lite förtroende framöver..😉.
  Än en gång, krya på dig, allt gôtt

 7. Usch har haft ansiktsförlamning en gång och det var verkligen inte roligt. Brukar skoja om att jag iaf har papper på att det inte är (var!) nåt fel på huvudet… krya på dig!

 8. Hej
  Alltid härligt att läsa o se vad ni gör.
  Nu blir jag nyfiken på vilken plats ni är.
  Krya på dig
  Ann
  ________________________________

  • Tack så mycket 🤗
   Delar de flesta platser på bloggen men inte riktigt alla 🙈. Så fullt på alla ställplatser här på västkusten och vill inte sprida alla ännu mer – hoppas du förstår. Men den finns i appen Ställplatser – den som söker han finner. Lycka till 🍀

 9. Så obehagligt att få något sådant. Ta det nu lugnt sov och bli uppassad. Fin plats har ni hittat till. Vart finns den?

 10. Oj det var det värsta!! Man kan tydligen få en massa biverkningar av corona. Tur du har en hjälpsam Micke med dig som pysslar om dej. Sköt om dej och hoppas att du blir bättre snart. Kram till er båda

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: