Vi ska till Kroatien i sommar!

Jag e så sjukligt trött på den här j-vla pandemin så jag tror jag kräks!!! Kräktes nästan på riktigt när jag i onsdags var och än en gång gjorde ett Corona-test! Negativt tack och lov! Det finns ju fortfarande vanliga förkylningar, och det är just vad jag har!!🤧

Husbilssäsongen börjar så smått närma sig, om än enormt långsamt! 😒
Jag satt häromdagen och tittade igenom våra bokningar för sommarsemestern som var tänkt 2020 🦠… och som vi fick flytta fram till 2021.

Somliga säger att vi inte kommer kunna resa utomlands under hela 2021 heller, jag vägrar tro det! VÄGRAR!!!! Ja, ja ja visst e Sverige vackert, men nu vill jag ha rejält med sol och värme – jag vill till Kroatien!!!!!!!🏖

Nån mer som känner som vi?
Vi var 2017 på Kamp Cikat i (på?) Mali Losinj – en av våra favoriter, som vi nu i år bokat in oss på som första anhalt.

Camping Cikat, Mali Losinj

Fördelen med att ha varit där tidigare är att man VET vilka platser som är de bästa😏.
Och där kom vi inte helt oväntat in på det där med att boka eller inte boka….
Vi (eller jag) bokar! Jag vill inte ha en plats långt upp i skogen / bakom sopcontainerna / 1 km från havet! Eller det allra värsta – få blankt nej vid incheckningen att där är fullt!!!😫.
Nej tack! JAG vill veta att vi har en plats och att det är en bra plats nära havet.
Så man kan sitta utanför husbilen om kvällarna och titta ut mot horisonten – gärna med en tillhörande välkyld flaska Karlovacko i handen 🍺.

Jag använder mig av appen ACSI i min Ipad för att hitta trevliga campingar. Jag köpte till paketet Bosnien-Hercegovina, Grekland, Kroatien, Slovenien för att få tillgång till 296 campingar – bilder, länkar, pris och betyg.

Vill man inte lägga en liten peng på detta (10 kr😝) kan man alltid gå in på Camping.hr – en riktigt bra sida!

Campingen Cikat har en helt enormt bra sida!!! Går man in på kartan över campingen är alla platser klickbara och man kan se hur varje plats ser ut, vilken storlek den har och viktigast av allt: ytan som går att använda!!!

Varför undrar kanske någon – jo, de har väldigt många träd planterade på mer eller mindre bra platser….. man kan ibland komma till en plats med ett träd mitt på platsen så man inte kan ta ut markisen!!! Lite obra…

Sen klickar man bara på ”send an inquiry” och de svarar oftast redan dagen därpå om det är ledigt när man tänkt vara där. Är den upptagen får man förslag på andra platser / datum.
Sen får man en bokningsbekräftelse och får betala in 100€ (i vårt fall). Dessa pengar dras i sin helhet sedan av på totalavgiften när man checkar ut 👍🏻.
Behöver man boka av, tar de en avgift på 50€.

Varför denna campingen är en av våra favoriter är en kombination av många saker.

2017 stod vi på raden ”bakom” där vi bokat plats i år – vi kommer nu få mega havsutsikt 😍

Självklart vattnet!!!!
Här åkte även vår uppblåsbara kanot ut!! Riktigt kul att paddla här (ingen rak kustlinje.. heter det så…🤔 men ni förstår säkert!)

Kanoting in Croatia 😍

Trodde ett tag att vi vid denna lilla kanottur blev jagade av en polisbåt 🤣, men så fort paddlade vi faktiskt inte….

En annan viktig sak: Staden / byn.
Mini Trogir kallar vi det. Eftersom värmeböljan Lucifer var där samtidigt som oss 2017 hann vi inte upptäcka hela stan, så det har vi på agendan till sommaren 🥰

Men lite hann vi med….

Testade även att geocacha lite i en gammal bunker… ibland vet jag inte riktigt hur jag tänker…. det var verkligen helt kolsvart där inne!!! Men cachen hittade jag!!!! 🤩

Sen, kanske det viktigaste av allt – Maten!!!
”Mat e viktigt” mitt bästa motto! 😋

Denna restaurangen hittade vi sista kvällen – kommer definitivt äta där fler gånger under de dagar vi ska vara där!! Meeeeen – även här behöver man boka!! För det är en väldigt populär restaurang!! Första kvällen vi var där fick vi snopna gå därifrån p g a att det var fullbokat.

Förstår ni att vi längtar???
Fortsättning följer…… det blir nog en liten serie det här tror jag 🤔 – ”Vår Kroatienplanering 2021 😍” ….nästa anhalt blir Camp Kovacine på Cres 🤩

Tittar jag nu ut genom fönstret har vi vitt på marken, frost på dörrarna i uterummet och termometern står på -12!!!!🥶. Meeeen jag gillar det med 😍 – i januari och februari, sen får det vara nog.

Ha en härlig vinterdag allihop 😘 glöm inte långkalsongerna!!!

32 svar till “Vi ska till Kroatien i sommar!”

 1. Åh så man längtar!! Måste, måste bara gå att åka till sommaren! Kovacine är vår favvo, men vi kör på 2020-års planering till sommaren och då blir det längre söderut. Vi tänkte börja i Makarska och därefter ta oss norrut, och kanske avsluta med Kovacine/Cres? Hoppet och längtan finns verkligen där, dock planerar vi för tidig semester (11 juni) och det känns otroligt osäkert med tanke på hur segt det går med vaccineringen. När planerar ni att åka iväg?

  • Ja verkligen!!! Nästan så det gör ont 🏖
   Makarska har jag på plan nästa år 😍, verkar sjukt fint!!!
   Vi åker dagen före midsommar, så det är väl lita samma här med vaccinering….💉
   Samtidigt verkar det som att många är väldigt avvaktande till att vaccinera sig så det kanske finns hopp om man säger ja fort?…. Vi får se, vi får se 🙈

 2. Härligt inlägg och det är inte så att mina ägare längtar dit.. Själv har jag aldrig fått åka dit men ägarna var på väg förra året blev så blev det inte och resan gick helt åt andra hållet. Nu 2021 hoppas återigen ägarna på att få ge sig av men de är aningen tveksamma till att det verkligen blir så. Kanske viljan är större än att de kommer få åka.
  Min manlige ägare kommer ha sprutan, men kommer min kvinnliga ägare att hinna få den? Vad behövs i framtiden för att få åka utomlands? Etc etc, många frågor som kommer men få är svaren.
  Vet att mina ägare gör som ni, bokar. Men samtidigt vet jag att de är tudelade i detta då de ibland hade önskat ha friheten att välja när de är på plats. Men som ni säger, de vill också ha bra plats för mig.
  Allt gott

  • Visst är det så… att man vill ha friheten att välja, men i år och nästa tror jag det kommer finnas ett sjukt uppdämt behov av att ge sig av söderut – det kommer bli knöfullt – Om allt går som det SKA!!
   Ha det härligt!

 3. Visst är det roligt att planera för sommarens resor. Nu är vi pensionärer så vi kan åka när vi har lust….bara coronan som stoppat oss 2020, men vi hoppas på 2021 och när vi fått våra sprutor. Bokar gör vi aldrig, vi tar dagen som den kommer och hittar oftast någonstans att stanna för natten. Vi vill se så mycket som möjligt och ibland har vi stannat mer än en natt. Att ligga still flera veckor på samma plats lockar inte oss. Till hösten ska vi planera en Italienresa, den skulle vi ha gjort hösten 2020, nu får vi hoppas att den kan bli av i år. För tillfället står husbilen avställd, men det går ju fort att ställa på den om vi skulle få för oss att ge oss ut. Längtar det gör vi också.

  • Underbart att kunna åka när man vill!!! 🤩 Då har man betydligt större utbud än under högsäsong… Men vi hade nog bokat ändå – då börjar resan för mig 🥰. Tur vi alla är olika. Vi har kommit på att 5 dagar på samma plats är perfekt! Då hinner man landa och samtidigt är man rätt nöjd när man åker därifrån. Men vet många som är på en och samma camping under hela semestern. Så härligt att man kan resa precis hur man vill med både husbil och husvagn!
   Ska bli spännande att följa er Italienresa 🚍. Ha de gott!

 4. Vi var också på väg, resplanen var spikad, favoriter från tidigare resor skulle få återbesök, men icke. Reslusten är enorm nu, tur vi kan titta på era fina filmer och drömma oss bort. Stort tack för dem, vi ser fram mot flera! Nu håller vi tummarna för att vi kommer iväg i sommar!

  • Kul att ni vill följa med oss ☺️
   Längtar till säsongen börjar så vi har nått att göra igen! Börjar gå lite på väggarna här hemma nu😂
   Och längtar enormt efter sol, värme och kunna bada i underbart vatten 🤩
   Håller tummar och tår att vi alla som vill kommer iväg – både hit och dit 🚍

 5. I sommar blir det hemma för min del. Men har bokat Spanien i slutet på december fram till slutet februari. Har inget jobb då, så jag hoppas verkligen att det går och köra iväg. Vi får hålla alla 👍👍👍👍.
  Långkalsongerna är på, ha det gott.
  KRAM Sussi samt Lady 😍🐾

 6. Du skriver så personliga och roliga texter och alltid med snygga bilder! Blir alltid lika glad när de dyker upp i mailen (och youtube). Riktigt motiverande men attans, man längtar ju bara ännu mer.. Varma hälsningar Ulf och Karin Hille-Dahl

 7. Härlig plan! Hoppas verkligen att ni kommer iväg och att det blir en bra resa!!! Vi planerar också så smått för en husbilsresa i sommar. Fast egentligen hade vi hoppats på att kunna få vaccin innan, men nu börjar det ju gå sååå långsamt så vet inte om man vågar hoppas på det …

 8. Vi längtar också ut i vida världen nu, det börjar bli trist. Kroatien och Mali Losinj är också en av våra favoriter när det gäller campingar. Vi bodde på Plaza Poljana, som ni passerade på väg till eran favorit. Vi håller tummarna att vi håller oss friska och kan ge oss iväg.

 9. Hallo!
  Låter underbart härligt med att planera resor!
  Men kommer vi kunna resa utomlands till sommaren?
  Har ngr frågor!
  Hur långt har Kroatien/resten av Europa kommit med vaccineringen till sommaren?
  Kommer det att bli ett eupass för covidvaccinationen?
  Vad rädda om er!
  Är också trött och sliten på covid.
  Det är inte roligt att ta på sig stridsutrustningen med munskydd, visir, skyddskläder och inte veta när man blir avlöst för att gå på toalett, dricka vatten, äta lunch eller att få sluta på utsatt arbetstid. Man får jobba länge/hårt innan man blir avlöst.
  Men drömma och planera får vi göra! Det smittar inte i nuläget!
  Ivasyrra Joakim

  • Nä du, jag tror nog att man kanska kommer behöva ett vaccinationspass, fast kanske mer på flyg än bilresor 🤔
   Men vem vet? Vi vägrar i alla fall tro annat än att vi kommer iväg!
   Men självklart e vi väl medvetna om att saker och ting inte går vår väg och då får vi väl tänka om – meeen det tänker vi inte på nu! Nu längtar och drömmer vi bara – så vi överlever
   Allt gott 😷💉

 10. Det är i alla fall skönt att man kan drömma sig tillbaka till tidigare resor i dessa coronatider. I Kroatien har vi varit flera gånger men det var flera år sedan. Kom ihåg att dom tog hutlösa priser på campingar för våra två katter som vi hade då. Har ni eran lilla vovve med er när ni åker utomlands?

  Vi hoppas också verkligen att man snart kan åka utomlands igen, även om det naturligtvis är bra hemma i Sverige också.

  • Visst gör de!!! Hutlöst att ha med djur!!! Förstår det verkligen inte!! Vad är det som kostar?? Än mindre förstår jag vad en katt kostar 😲
   Bingo var med oss i Kroatien sommaren 2019 – gick jättebra 🚍🐶 men i år ska vi ha med skor till honom – så han kan gå till hundbadet på asfalten som blir brännhet!!

   Håller verkligen tummar och tår för en friskare värld 2021 🏖🚍🐶
   Allt gott 🤗

 11. Å så härligt med Kroatien, vi har varit där ett par gånger med MC, underbar mat, mysiga små städer och härliga bad. MC är numer utbytt till husbil sen något år …….och vi hittade er blogg om husbilsliv….. Härliga , roliga texter, fina bilder och alla tips som vi tacksamt tar emot. Tack.

  Jaaa nu hoppas vi på vaccin o att vi kan resa i sommar

 12. Hej på er!
  En kan inte annat än bli positiv när en läser dina texter och berättelser. 🤗 Så positiv att nu är myggmedel, både i flytande och doftande form inköpt och på väg via nätet. Det blev en Thermacell MR300 med refillpack och så något suspekt flytande medel som tydligen ska funka bra dit vi ska. 🦟🦗
  Midsommarafton kommer vi tillbringa i Abisko, så långt från Kroatien man kan tänka sig men tänk; om vi har tur så kan vi få en oslagbar midsommarnatt med sol.
  Nu får vi tro att vaccinet hinner ut till oss alla och att det ger effekt så ni kommer iväg på er resa.
  Ha en fin fortsättning på veckan och tänk på att vi går mot ljusare tider☀️

  • Tack snälla 😊 Abisko står på min lista med, men inte än på ett par år 😄 Nu vill vi har värme och sol!!! Men behöver ju verkligen inte betyda att det inte är det i Norrland i år!!! Det är säkert 40 grader där och 15 i Kroatien med vår tur 🤣
   E redo att boka en vaccination så fort man kan – sitter laddad när ”biljetterna släpps” – som till Elmia husbil husvagn 😝
   Allt gott!!!🚍

 13. Vilket härligt inlägg och lockande bilder. Nu blev vi ännu mer sugna på att dra söderut framöver. Tack och lov är det tillåtet att drömma och planera när så mycket annat är förbjudet och indraget. Nu väntar vi bara på ett par stick i armen….

  • Ja nu längtar man verkligen efter värme och sol. I o f s tycker jag väldigt mycket om vädret just nu – minusgrader, snö och sol, men i mars då…. sen stick i armen och sen juni och klart för take off🚍🏖. Allt gott!

 14. Ser helt underbart ut. Hoppas verkligen att det kan funka. Jag vill ha SOL på min semester. Planera kan man alltid göra sedan får man kanske redigera på vägen.

 15. Hej och gratulerar till beslutet!!!

  Jag undrar vilken plats ni bokat på Camp Cikat? I 2020 var vi nere på Camping Rapoca som ligger i Nerezine. Man passerar det precis efter man kört över bron i Osor.
  Vi cyklade ned till Mali Losinj och Camp Cikat och gick runt lite på campingen. Den står nu på vår ToDo-list.
  Därför undrar jag hur nära vattnet ni valt? Vi funderar själv på en plats uppe vid 210-212 om vi väljer Camp Cikat. Men semester planering är inte riktigt klar på hustruns arbete.

  Det står nu mellan Camp Cikat och Camping Val Saline 5 km norr om Rovinj. Omregler och lagar tillåter det!

  Ha en helt underbar tur!!!!

  • Tack 🤞🏻😊 Vi ska bo på plats 24. Raden precis vid vattnet är direkt inpå strandpromenaden / cykelvägen och det verkade inte jättekul. Däremot raden ovanför….😍.
   Rovinj är inte dumt heller, väldigt mysig stad! Men långt i från samma vatten!!!
   Men det är en fråga om vad man är ute efter ☺️

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: