Bästa Facebook-grupperna?

God fortsättning på det nya året! Vi har stora förhoppningar på 2021!!! Men det tar nog ett tag innan det ”vänder”.
Det blir ju en del surfande i dessa tider! Vad ska man annars göra???
Jag gick precis igenom mina Facebookgrupper – herre va många man är med i!!! Jag gick ur en del, och ”fäste” en del så att de kommer att komma överst i mitt flöde.

En mycket bra grupp, som jag faktiskt pausade i maj, är ”Vi som ska till Kroatien med husbil / husvagn” 😍 – den är nu fäst i flödet 😝.

En annan rätt nystartad grupp är:

Det enda med den är att det är så svårt att veta vart platserna ligger, man får ta fram kartan och söka och så inser man att den oftast ligger för långt bort 😔, men ibland så 👍🏻.

Jag har ibland (och tänker att jag alltid ska ha) med en kartbild på platser vi besöker, så att man själv ska slippa googla, men har inte hittat något bra program att göra det i. Det är lite meckigt, så det har väl inte blivit så ofta som jag tänkt.

Lättare är det ju då att använda appen ”Photo Mapo” 👍🏻

Stens huvud

En annan Facebook-grupp som används hyfsat frekvent är:

En grupp med max 300 medlemmar som delar sina ”bästa” fricampingplatser. En administratör gör ett fantastiskt arbete med att uppdatera en google-karta med alla inlämnade platser!!! 🤩
Här kan man verkligen hitta guld-platser, men man får undersöka noga för där finns vääääääldigt många platser som är under all kritik – i vår smak!!! Men så söker vi nästan aldrig bara en plats att sova för natten 🙃.
Platserna ska hållas hemliga i gruppen, därför skriver vi heller inte var vi är om vi skulle besöka en sån plats 🙊

Sen finns det ju en miljard husbilsgrupper på FB av olika slag. Jag gick ur de flesta i våras när 95 % av alla inlägg handlade om: ”Stanna hemma”.
Eftersom jag gissar att jag inte är ensam om att vara med i flertalet grupper är väl det värsta som finns de som gör samma inlägg i typ alla grupper??? 🙈
Näst efter ”Tack för insläpp” och kommentarer som ”Följer” 🤣

”Vincampingar och ställplatser”, ”Kroatien, restips på svenska”, ”Mat i husbil / husvagn / båt”, ”70 & 80 talister i husbil” – ja det finns hur många som helst!!!

Men ibland spårar ju allting bara ur 🙈, speciellt i kommentarer skrivna sena fredag och lördagkvällar 🤪, då borde det finnas alkolås på lösenordet till Facebook!!!😂

Häpp dags att sätta lite fart på dagen! Binkan vill ut i snön! Ja ni läste rätt!! Det är snö på västkusten och minus 4 grader!!! Plötsligt händer det 🥳
Ha en härlig vinterdag allihop 😘

6 svar till “Bästa Facebook-grupperna?”

 1. Usch och fy för snö 🙂 Jag lämnade alla de där FB-grupperna för längesen, nu går jag med i en massa nya, som handlar om Portugal på olika sätt. Tänker att de flesta har stor glädje av grupperna när en söker ny kunskap, när en blir lite mer luttrad blir de bara energisugande.

 2. Jag älskar snö!!! På vintern! 😍 och jag vill ha vår på våren, och sol och värme på sommaren…. ja alltså: vill ha årstider!! Men här är ju mest höst typ hela tiden 🤪.
  Så är det ju verkligen, att man har mest glädje av grupper när man söker ny kunskap! När intresset svalnar eller när man är ”fulllärd” går man ur eller så blir man en guru och svarar alla okunniga 🤣🤣 har inte kommit dit än 🤪
  Ha det gott där nere i södern och lycka till husbyggandet!

 3. Hej! Först skall jag säga att jag är urkass på datorer. Det här är förmodligen helt fel plats och tid för det jag har på hjärtat. Det gäller Er film om hur man rått/ mus säkrar bilen för vintern. De små rackarna kryper in via luftintaget i bästa fall stoppas de av filtret men det kan i så fall vara riktig uppätet. inför vinter skall man placera ett finmaskigt stålnät i intaget. Servade min bil i somras dom hittade två döda möss vid filtret och det var riktigt uppätet
  MVH Reine

  • Hej, huvudsaken meddelandet kommer fram så spelar ju vägen in inte så stor roll 😊
   Tack för tipset. Vi har inte varit och kollat hur det ser ut i bilen (än). Ska verkligen se till att vi sätter in ett nät i luftintaget om inte förr så nästa år!!!! Hatar de små krypen – ute får de mycket gärna vara men vill INTE ha dem inomhus!!! Ha det gott //Nilla och Micke

 4. Ja jag gjorde det samma i våras. Var alldeles för mycket pekpinnar från folk. Hoppas det blir bättre i år så vi kan ta oss lite längre bort. Blir nog byte till nu bil när jag kommer hem om några veckor.
  Ha ett fortsatt Gott Nytt År så hoppas jag vi ses där ute.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Följ med oss även på:

Det senaste på Instagram:

52. Ett år som husbilspodd!🍾 Stora Husbilspodden

I Husbilsskolan pratar vi däck, kanske inte det första man går och tänker på men otroligt viktigt. Vi pratar om vad en ställplats/camping får kosta per natt. Lyssnaren Johan Banks undrar vad vi lyssnar på i husbilen när vi kör och här kommer lite oväntade svar😂. Vi firar dessutom 1 år som podd med tilltugg och massa bubbel…och vem i gänget är det som får stå för elen i två dygn? Restips: Holsljunga Camping & Café https://holsljungacamping.se Kommaframmat: “Förrätt” (detta blir det ofta när vi kommit fram på plats i Kroatien till Kommaframbubblet) Blanda en burk Philadelphiaost med en matsked creme fraiche, en nypa grovsalt och lite vitpeppar. Rör om och rulla in osten som en rulle i smörpapper. Lägg i kylen ett par timmar. När det är dags att servera, lägg ostklumpen i mitten av fatet och strö över stenbitsrom/kaviar, hackad rödlök och hackade rädisor, vid kanterna salta kex eller potatischips Kommaframöl: Hönö Lager från Hönöbryggeriet. Fruktig smak med inslag av ljust bröd, aprikos, örter och apelsinskal. Serveras vid 8-10°C till fläsk- och lammkött eller som sällskapsdryck. 5% Nr 30590 Elmia Husvagn Husbil: https://www.elmia.se/husvagn/ Rabattkod till Kosta lodge: Husbilspodden Detta ger dig 20% i rabatt. Gå in på adressen för att boka https://kostalodge.se/staellplats/ Finnlines bokar du på www.finnlines.se Vill du se deras nya fartyg går du in på https://www.finnlines.com/sv/passagerare/nya-fartyg/ Finnlines kan du följa på sociala medier Facebook och Instagram, @finnlinessverige Följ gärna Stora Husbilspodden på Facebook, där hittar du också länkarna till bland annat restipsen. Våra Husbilsresor kan du också följa på Youtube https://www.youtube.com/@VaraHusbilsresor , Facebook och Instagram https://www.instagram.com/varahusbilsresor/ . Våra NYA poddkompisar Jeanette & Robban 😃 Jeanette och Robban har instagramkontot https://www.instagram.com/glampingexplorer och Youtube https://www.youtube.com/@Glampingexplore. Har du en fråga, fundering eller vill tipsa oss om något, maila: storahusbilspodden@gmail.com
 1. 52. Ett år som husbilspodd!🍾
 2. 51. Elkrångel, Salzburg och en glad nyhet
 3. 50. Kroatientips, Bästa reseminnet och stjärnkocken Ulf Wagner
 4. 49. Bästa prylen, Atlantkusten & Sangria
 5. 48. Restips inför europaäventyr
%d bloggare gillar detta: