Möss problematik i husbil

I år sägs det ju vara ett riktigt mus-år!?! Redan för ett par veckor sedan såg jag på tv om någon som hade fått flytta ut i sin husvagn för deras hus hade blivit invaderat av möss!!!

Mus vektor 34 ClipArt Gratis nedladdning

Vi har aldrig hittills fått in några möss i husbilen. Vår husbil står i en lada där bonden har avtal med Anticimex och de gör ett mycket bra jobb med att hålla borta de små odjuren, men i år tänkte vi ta till ytterligare åtgärder!

A och O är ju att inte ha något ätbart överhuvudtaget i bilen!!!
Vi ser alltid till att tömma allt i skafferiskåpet, våttorka alla skrymslen och vrår innan vi ställer in den. Man måste även vara jättenoga med spis och ugn.

Sedan finns det ju hur många knep att ta till som helst!
I år testade vi ett för oss helt nytt (h)jul-pyssel!

Aluminiumfolie runt däcken! Mössen sägs inte tycka om prasslet för att ta sig över och upp på däcken.

Ingen aning om det kommer funka, men det låter bra i teorin, tror inte mössen gillar prasslet när de måste ta sig över aluminiumfoliet. Å andra sidan säger man ju att möss kan hoppa 30 cm så…..

Annars finns det ju som sagt en hel djungel av knep som säkert är mer eller mindre effektiva – ättika, pepparmintolja, enris, musfällor o s v. Det bästa hade nog varit om man kunnat hyrt ut husbilen till en katt över vintern.

Det finns ett intressant inlägg på Husbilskompisars sida där de kontaktat Anticimex för att räta ut alla frågetecken vad gäller alla förslag som dykt upp den senaste tiden på Facebook.
https://husbilskompisar.se/nytt-i-husbilsvarlden/undvik-musfesten-i-vinter

Lycka till med att hålla bort de små rackarna, lovar uppdatera er om hur det gick för oss till våren 😉

8 svar till “Möss problematik i husbil”

 1. Själv får jag hålla tillgodo med enris runt hjulen och lite extra i andra håligheter såsom gråvattenutkastet och motorrummet. Ägarna har gjort vad de har kunnat med alla dessa små medel för jag har folie i varje handfat också.
  Vi får se hur jag mår när det blir mitten av mars, hoppas jag har min klädsel kvar..
  Trevlig 1:a advent och helg!
  Allt gott

 2. Vi brukar övervintra i Spanien, men i år står husbilen på el i en lada. Vi har lagt enris ovanpå hjulen! Ingen aning om det håller de smarta hoppbenägna mössen borta…🐀🐁🐀🐁🐀

 3. Hoppas ni lyckas 👍👍. Vi lyckades få in 1 st under natten när vi sov, varken jag eller hunden hörde den. Så att den bitit på ett lock på toan, ilfart till Biltema och köpa fällor, lämnade husbilen några timmar. Gissa vem som varit sugen på ost 🐀🐀. Sedan har jag inte sett några mer spår.
  Ha det gott, trevlig helg.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Följ med oss även på:

Det senaste på Instagram:

53. Getingfällor, restips och ett oväntat samtal Stora Husbilspodden

I husbilsskolan får vi lära oss om olika värmesystem i våra husbilar. Det blir fläskpannkaka i omniaugn, lyssnarmail och en väldigt god kommaframöl. Peter har fått ett oväntat samtal om sin nya husbil som han väntar på, och i restipset får vi följa med Maria o. Christian Stadling till Danmark. Elmia Husvagn Husbil https://www.elmia.se/husvagn/ Rabattkod till Kosta lodge: Husbilspodden Detta ger dig 20% i rabatt. Gå in på adressen för att boka https://kostalodge.se/staellplats/ Finnlines bokar du på www.finnlines.se Vill du se deras nya fartyg går du in på https://www.finnlines.com/sv/passagerare/nya-fartyg/ Finnlines kan du följa på sociala medier Facebook och Instagram, @finnlinessverige Följ gärna Stora Husbilspodden på Facebook, där hittar du också länkarna till bland annat restipsen. Våra Husbilsresor kan du också följa på Youtube https://www.youtube.com/@VaraHusbilsresor , Facebook och Instagram https://www.instagram.com/varahusbilsresor/ . Våra NYA podkompisar Jeanette & Robban 😃 Jeanette och Robban har instagramkontot https://www.instagram.com/glampingexplorer och Youtube https://www.youtube.com/@Glampingexplore. Har du en fråga, fundering eller vill tipsa oss om något, maila: storahusbilspodden@gmail.com
 1. 53. Getingfällor, restips och ett oväntat samtal
 2. 52. Ett år som husbilspodd!🍾
 3. 51. Elkrångel, Salzburg och en glad nyhet
 4. 50. Kroatientips, Bästa reseminnet och stjärnkocken Ulf Wagner
 5. 49. Bästa prylen, Atlantkusten & Sangria
%d bloggare gillar detta: