Det lackar mot jul!

I veckan fick jag syn på helgskinka när jag var och handlade på ica och fick idén om att överraska sambon med lite julmat till helgen 😜. Vi brukar ha det varje år – en försmak på julmaten, i oktober 🎅🏻.

Det krävdes en hel del smygande! På torsdagskvällen innan han kom från jobbet slängdes en Janssons snabbt in i Airfryern. (Jag säger det igen – älskar den maskinen😍!!!)

Det första han sa när han kom innanför dörren var ”här luktar Janssons” – jäklar!!! 😣 Jag spelade dum och sa att det var en potatisgratäng jag testade att göra i Airfryern 😇. Sen var det till att gömma in allt annat i husbilskylen medan han var ute med Binkan. Grönkål, prinskorv, sill, köttbullar, ägg – ja ska det va, så ska det va! 😛

I går efter jobbet gick resan ett par mil söderut 🚍 – till grannkommun, Grötvik närmare bestämt.

När Micke gick ut med Binkan satte jag fart – det var ju lite att pyssla med om man säger så!!! Skinkan skulle griljeras, jansonssen värmas, grönkålen hackas och stekas tillsammans med köttbullar och prinskorv.

Blev faktiskt grymt överraskad hur bra skinkan blev griljerad! 🥰 Och gubben då? Jo han blev jätteglad!!! Fast han erkände lite senare att han hade smygtittat i Airfryern i torsdags och sett Janssonsen – jädra gubbe!!! Jag som ändå hade ställt en massa grejer framför den så han inte skulle kunna öppna…… 🤨

Såååå gott!!! Och men visst! Ingen julmat utan Ahlborg! Den hade jag gömt i frysen 😋.

Och till er alla som säger att man inte kan äta julmat i oktober: Det kan man visst! 🤓

Grötvik då – jo vi bestämde oss inte förrän i går om vi skulle åka hit eller ej. Varför? Jo, blåsten!!! 💨 Vi har ju varit här ett antal gånger tidigare och några gånger när det blåst en del…. typ över 15 m/s – sjukt obra!!! 😵

Det blåste ingenting i går kväll – helt underbart – så Grötvik det blev! I morse var fläkten på igen och det blåste upp skum från havet som Binkan tyckte var jättespännande att jaga 😂. Visst ser det nästan ut som snö 😜.

Idag blir det nog en sväng på Prins Bertils stig, men först lite frukost och Melodikrysset ☀️🍂.

Sen får vi finbesök av Mickes syrra med familj. Jag sa vi skulle dricka glögg och äta pepparkakor – undra om hon trodde jag skojade 🤔. Men det lär de får se! 😂 Idag är det två månader till julafton 🎅🏻 – då är det väl hög tid att prova Blossas glögg för 2020?!

Att de e! 😘

13 svar till “Det lackar mot jul!”

 1. Det måste vara jättesvårt att smyga med julmaten pga. alla goda dofter som sprider sig vid tillagning,men det ser trevligt ut och det blev ju lyckat. Synd att gubben inte kunde hålla fingrarna i styr utan att tjuvkika.
  Ha de Gunnar.

 2. Vilken underbar tradition 🥰 håll kvar den.
  Ja se dessa nyfikna gubbar, inget går förbi dom 😂😂. Ni ser ut att ha det underbart . Kanske överväga att ha husbilen i rullning över vintern oxå ,det blir nog ändå inte mycket utav den 😁😉

 3. Vilken bra idé att käka julmat nu! På julen hinner man inte riktigt njuta av det eller så har man förätit sig på ett par julbord innan….🤪 Det är svårt att ha hemlisar för såna som alltid ska stoppa fingrarna i syltburken 😂

 4. Första julmaten är alltid speciell och särskilt god. Måste vara en härlig doft som sprider sig i och omkring er när den lagas i er husbil.
  Mina ägare är lite latare, de köpte helgskinka / julskinka som redan var tillagad, så den finns med hos mig.
  Sedan har de också hittat Annas pepparkakor, med lakrits som är magiskt goda.
  Allt gott!

 5. Ja ugn saknar vi i vår husbil. Så nästa bil blir med det. Får se om jag hinner ta C1 körkortet nästa gång jag kommer hem. Vi fortsätter köra hela vintern när jag är ledig.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: