Naturpasset i Tjolöholm

Det var återigen oklart vart vi skulle åka i fredags 🤔. Fullt med husbilar överallt. Vi bestämde oss för norrut och började med att prova lyckan i Frillesås

😂😂😂 det kunde ju den dumme räkna ut att där var fullt, med deras fem platser 🙈 – ändå var vi ju tvungna att kolla…..

Längtar tills det finns webbkameror på alla ställplatser så man kan se om där finns lediga platser eller ej!!! Tar så sjukt mycket tid att ”köra inom”! 🤮 och det är sjukt deprimerande!

Nästa anhalt blev Tjolöholm – ett säkert kort! 👍🏻 tre bilar på en plan för säkert 20 ekipage 😜

Men de hade höjt priset till 185kr! Lite väl mycket för en parkeringsplats att stå på med den enda servicen: wc och dusch?! Ska man vara riktigt gnällig så kan man säga att de där toaletterna hade behövt städas betydligt oftare än vad de gjordes!!!! 🤮🤮🤮 speciellt i dessa tider! Men nu är jag ju inte gnällig så jag säger inget!🙊

Men platsen är tyst och lugn och har enormt många fina promenadvägar att gå med hund, dessutom hade jag spetsat in mig på att testa Naturpasset som bland annat finns att köpa på Tjolöholm, så det fick svida 😂.

Och vilket väder vi fick!!! 😍☀️😍☀️😍!

På fredagkvällen gick vi en runda runt slottet och till den lilla söta ”byn”

Sau grant så man nästan blev blöt i ögona!!!

Verkade som man kunde hyra dessa små husen 🤩 – såååå fina!!

Slirade ju även förbi restaurangen och fastnade vid menyn… Man skulle ju kunna ta en lunch där före vi skulle ut på vår orienteringsrunda dagen därpå 🤔.

Så blev det! 😜

Det där efterrättsbordet 🤤, men vi klarade oss förbi det!!!! Fick nöja oss med lunch 👍🏻, fast jag tror faktiskt att de glömde bort oss för det tog en faslig tid innan vi fick vår mat! De kom och frågade vad vi satt och väntade på efter ca en halvtimma 🙄. Eh mat?! Fast vi led ju inga större kval där i solen – vi hade ju i alla fall dricka 😜.

Sen var det dags för Naturpasset

Jag har läst om det lite här och där och har länge funderat på att testa – nu var det så dags!

Det gick la så där…. Hittade 7 av 35 kontroller på 2 timmar 🤣. Fast det var ju på en sträcka på ca 6-7 km! Det var lite svårt, för på kartan fanns ju ingen liten blå prick 🔵, som det finns på Google Maps (alltså där jag befinner mej) 🤣, dessutom ser jag så himla dåligt på nära håll nuförtiden 🙈.

Men det var faktiskt lika roligt som jag förväntat mej! Och kontrollerna var lättare att hitta än geocacherna som är så små och lurigt gömda 👍🏻. Rekommenderas varmt!

Vi stannade och pausade lite här och där under ”resans gång”

Det var varmt och Binkan svalkade sig med ett skönt dopp – själva nöjde vi oss med en kall dryck eller två😜☀️

Tillbaka vid husbilen körde Micke upp drönaren

Det var lite fler husbilar på lördagen än på fredagen 😮, och enormt mycket personbilar!!! Fullt med folk nere på badplatsen!!!!😲

Binkan fick nya kompisar på ställplatsen, ja eller kompis och kompis… tror han blev kär i en svart cockerspaniel tjej 💘

Jösses vad de sprang omkring 😂😂😂, den lilla dvärgschnauzern på 4 månader hann inte riktigt med, men försökte så gott han kunde 😂😂😂.

Sen blev det lite grill och vi satt ute länge 😍.

Denna helgen får ett eget kapitel i minnesbanken 🥰☀️. Helt okej att man vaknade till duggregn i morse! Snart e det helg igen och då säger de att det ska bli lika fint väder ☀️😍.

12 svar till “Naturpasset i Tjolöholm”

  1. Vad vi förstår har Naturpasset blivit jättepoppis i år! Vi gick en geocachrunda för ett tag sen och mötte flera personer med kartan i högsta hugg. Letar man inte det ena så letar man det andra!
    Tjolöholm har vi faktiskt aldrig besökt, ser ju fint ut!

  2. Vilken underbar solnedgång ni fick! Vi börjar nästan fundera på att ta en natt där, fast vi bott nästgårds. Vilka minnen jag fick från storstugan. Där var jag toastmadame på bröllop för mååååånga år sedan 👰🏼🤵🏽….

  3. Jättekul att se er på Björkö 😀 Om ni är kvar på Lördag och om ni vill bjuder vi gärna på lite vin. Hade varit kul att tjöta lite mer.😀

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Följ med oss även på:

Det senaste på Instagram:

52. Ett år som husbilspodd!🍾 Stora Husbilspodden

I Husbilsskolan pratar vi däck, kanske inte det första man går och tänker på men otroligt viktigt. Vi pratar om vad en ställplats/camping får kosta per natt. Lyssnaren Johan Banks undrar vad vi lyssnar på i husbilen när vi kör och här kommer lite oväntade svar😂. Vi firar dessutom 1 år som podd med tilltugg och massa bubbel…och vem i gänget är det som får stå för elen i två dygn? Restips: Holsljunga Camping & Café https://holsljungacamping.se Kommaframmat: “Förrätt” (detta blir det ofta när vi kommit fram på plats i Kroatien till Kommaframbubblet) Blanda en burk Philadelphiaost med en matsked creme fraiche, en nypa grovsalt och lite vitpeppar. Rör om och rulla in osten som en rulle i smörpapper. Lägg i kylen ett par timmar. När det är dags att servera, lägg ostklumpen i mitten av fatet och strö över stenbitsrom/kaviar, hackad rödlök och hackade rädisor, vid kanterna salta kex eller potatischips Kommaframöl: Hönö Lager från Hönöbryggeriet. Fruktig smak med inslag av ljust bröd, aprikos, örter och apelsinskal. Serveras vid 8-10°C till fläsk- och lammkött eller som sällskapsdryck. 5% Nr 30590 Elmia Husvagn Husbil: https://www.elmia.se/husvagn/ Rabattkod till Kosta lodge: Husbilspodden Detta ger dig 20% i rabatt. Gå in på adressen för att boka https://kostalodge.se/staellplats/ Finnlines bokar du på www.finnlines.se Vill du se deras nya fartyg går du in på https://www.finnlines.com/sv/passagerare/nya-fartyg/ Finnlines kan du följa på sociala medier Facebook och Instagram, @finnlinessverige Följ gärna Stora Husbilspodden på Facebook, där hittar du också länkarna till bland annat restipsen. Våra Husbilsresor kan du också följa på Youtube https://www.youtube.com/@VaraHusbilsresor , Facebook och Instagram https://www.instagram.com/varahusbilsresor/ . Våra NYA poddkompisar Jeanette & Robban 😃 Jeanette och Robban har instagramkontot https://www.instagram.com/glampingexplorer och Youtube https://www.youtube.com/@Glampingexplore. Har du en fråga, fundering eller vill tipsa oss om något, maila: storahusbilspodden@gmail.com
  1. 52. Ett år som husbilspodd!🍾
  2. 51. Elkrångel, Salzburg och en glad nyhet
  3. 50. Kroatientips, Bästa reseminnet och stjärnkocken Ulf Wagner
  4. 49. Bästa prylen, Atlantkusten & Sangria
  5. 48. Restips inför europaäventyr
%d bloggare gillar detta: