Köbildning i naturreservat!!!

Happ, då var första jobbeveckan avklarad efter semestern – jösses va fort den gick!! 😳

Igår var det länge oklart åt vilket håll vi skulle styra Kossan 🐮 – det blev söderut!

Tänkte kolla in Bläsinge gård, eftersom jag ville cykla till Nimis på lördagen. Ställplatsen i Svanshall kollade vi inte ens in, eftersom vi var rätt säkra på att den skulle vara fullbelagd (klockan 6 en fredagkväll i juli)!

På Bläsinge gård fanns det gott om platser!!! En mycket välskött camping / vandrarhem som även har en fin festlokal. För 80 kr serverade de även en frukostbuffé.

Vi tog en gräsplats utan el och kunde välja vilken plats vi ville 😂 – coronasafe 👍🏻

Priset för en övernattning tyckte vi däremot var lite i överkant, 280 kr utan el (380 kr med el). Därför tog vi en tidig morgonpromenad i morse ner till Svanshall för att se hur det såg ut där.

På ställplatsen stod det bara fyra bilar (finns fem platser), men de hade ställt sig lite obra så det fick inte plats med fler ☹️.

Efter en gofrukost ute, skickade Micke upp drönaren och körde ner den till hamnen för att spana in läget 😂 – det var bara tre bilar kvar!! Sagt och gjort – in med grejjerna fort fort fort!

Fick bästa platsen ☀️🥳, havsutsikt till priset av 160kr utan el 👍🏻

Men var är alla människor??? Jooo, det ska jag berätta nu!!!

Micke packade ut cyklarna och jag packade picknickväskan. Vi behöver inte längre trycka ner Binkan i cykelkorgen för han har fått en ny 😜

Ser nu att jag nog skulle behöva investera i en ny cykelhjälm 😂🙈😂.

Vi var inte ensamma med att ha tänkt tanken på att besöka Nimis – herre!!!! Märks att Liseberg e stängt! Det var här alla var!

Det gick ett lämmeltåg ner mot ”bygget”! Vi stannade flera gånger för att dels släppa förbi folk och dels komma en bit i från framförvarande. Funderade flera gånger på att vända om!!!

Vi tyckte det var mycket folk när vi var i Åkulla bokskogar och på Stens huvud men det här var ju helt absurt!!! 😳

Väl nere vid ”trappan” (ja, ni som varit där förstår vad jag menar) stod vi en lång stund och funderade på om vi verkligen skulle gå ner!

Detta är inte en skräphög med pinnar och virke utan zoomar man in , ser man att det går folk på led ner i denna ”trappa” – avstånd?? Eh… Dessutom var där fula spikar i brädorna, så det fanns inte på kartan att Bingo skulle gå där! Alternativet var att gå ner för en brant brant – nä! Vi avbröt!

Vi letade istället upp ett trevligt picknickställe – inte helt lätt med tanke på att det var fullt med folk överallt!!! Men den som söker hen finner 😜.

På vägen tillbaka mötte vi räddningstjänsten som inte helt oväntat var på väg ner för att rädda någon som ev brutit vristen!

Undra hur många utryckningar de får göra dit per dag! 🙈

Vi kämpade oss upp upp upp och tillbaka till cyklarna. Mötte ännu fler folk som var på väg ner 🙈. Cyklade den minst sagt vältrafikerade vägen tillbaka till husbilen. Var glada vi kom fram med livet i behåll!!! Summan av kardemumman – vi borde gjort någonting annat!

Här i hamnen är tydligen någon tävling med gamla båtar, även här fullt med folk och bilar 😂😂😂

Men i jämförelse – sjuuuukt lugnt 😂

14 svar till “Köbildning i naturreservat!!!”

 1. Oh herregud ja jag har gått där för några år sen men skulle aldrig våga gå där nu. Man får ju liksom trycka sig mot pinnarna och verkligen dra in magen så mycket man kan för att nästa person ska kunna gå förbi 😏

 2. Man blir lite undrande var avstånden är? Vi hade samma problem i Lindvallen, Dalarna förra veckan. Kö på vandringsleden till Stensjön har jag aldrig tidigare upplevt.
  Men de flesta ansträngde sig för att hålla avstånd så gott det gick.
  Annica

 3. Svemesteråret då alla skall besöka allt! De pratade faktiskt om att stänga Nimis redan för en vecka sedan pga alla turister där. Men Ställplatsen ser mysig ut 😉

 4. Nimis pratade vi också om att besöka, men efter att läst ert och något annat blogginlägg så får besöket definitivt vänta tills nästa år då förhoppningsvis folk är lite bättre fördelade???
  Och köer på vandringsleder, hur kul låter det??

 5. 25 juni var ja där och blev förvånad att det var fult med bilar på båda sidorna på parkeringen. Men ja klämde in mig i hörnet. Vi har bot här sedan 84 och aldrig sett sådan ansamling vid Himmelstorp och Nimis. Där har vi varit många gånger.

 6. När vi var där i höstas så var det några på Nimis när vi kom och någon avbröt för att det var för brant, när vi skulle gå så var vi i princip ensamma!
  Man började ju undra hur Lars mådde på den tiden för det där ett sjukt bygge. Hade varit kul och se vad det andra skulle bli om han byggt det klart som han gjutit nere vid vattnet. ”2 vånings slott?”

  När vi gick tillbaka mötte vi 3 ungdommar varav den ena grabben gick med platåskor samt att det började regna. Haha…galningar!

  Åk dit i höst istället.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: