Stegeborgs hamn ställplats

Igår hade vi bokat en plats på Stegeborgs ställplats – på första raden 😜

Många gillar inte bokningsbara ställplatser men det gör jag!!! Ingen stress för att få en plats och ingen besvikelse när man kommer fram att det är fullt! Speciellt när man normalt jobbar till fem på fredagkvällar….

Givetvis stod det ju redan någon på platsen vi bokat 🙈 – det var inte helt tydligt vilka av platserna som var upptagna och vilka som var lediga… så det var definitivt inte dens fel!

Han tog en annan plats och vi rullade in.

Vädret var lite lurigt, som det är den här sommaren… regn – sol – regn – sol, så höll det på! Vi tröttnade på att gå in och ut ur husbilen så vi drog ut markisen!

Framåt halv sju-sju klarnade det upp ordentligt – så pass att vi vågade oss på en tur upp till borgen!

50kr per person för inträde och ljudguide med Herman Lindqvist 👍🏻.

Mickes utrustning la av efter halva rundturen så jag fick återberätta det Herman sa… det gick så där 😂😂😂.

Kungar, krig och prinsessor 😝.

Högst upp i tornet gick det inte att gå, men två våningar var öppna för visning

Hela tiden berättade jag med stor inlevelse om prinsessan Anna och alla andra kungar hertigar, krig mot polska hertigar o s v!! 😂

Sevärt? Ja, i brist på annat 😜 och om man är intresserad av historia.

Fantastiskt vackert ligger det i alla fall!

På grund av det växlande vädret hann vi inte testa de vandringsleder som ska finnas häromkring (både de på andra sidan vägfärjan och de längre upp mot slottet)

Ställplatsen blev inte oväntat full framåt seneftermiddagen!

I morse startade vi förhållandevis tidigt – ska man få plats utmed Göta kanal så kan man inte sösa! Fick en kanonplats i Borensberg, men var vi nöjda med den? 😂

Näää, vi måste ju bara flytta oss – och det blev ju helt suveränt!!! 🥰 Här har vi koll på alla båtarna – dessutom tyst och stilla 🥰

På vår väg till Borensberg fick vi en nära-älg-upplevelse!! Eller två faktiskt!! 😲

Fantastiskt vackra djur!!!

Nu e det dags att börja fundera på morgondagen – var e solen??? Har ingen planer förrän tisdag – dååå 🥰🥰🥰

14 svar till “Stegeborgs hamn ställplats”

 1. Älskar bokningsbara platser! Kollade in Stegeborg för några dagar sen, bokade inget, men nu ser vi ju att det skulle passa oss fint också.

 2. Då har ni fått se både renar och älgar på denna resa. Undra vad nästa djur blir att fånga del av från rutan.
  Vilken härlig blå himmel, tror inte alls ni hade det så dåligt..😀.
  Blir spännande att se vart er nästa resa tar er. Är ju lite nervös att mina ägare har gett er fel info, med tanke på alla era byten på platser..😉.

 3. Vi stannade till vid Stegeborg när de höll på att ordningsställa den med gräs osv. Har inte varit där när det blivit klart, kul att se en bild från ovan.
  Fin plats ni hittade bredvid kanalen.
  Ja solen den letar man efter mellan regnskurarna.

 4. Det verkar lite intressant. Nu när vi börjat titta på väderprognosen för nästa vecka så ser det finare ut på östkusten (så klart!) Jag tycker med att det kan vara gött att förboka. Förra året märkte vi att det inte gick att komma senare än 12 om man ville få plats (i skåne).

  • Fördelen med årets semester är att det verkar vara betydligt mindre husbilar / husvagnar över lag! Trodde det skulle vara svårt att få plats längs Göta kanal men inte?!
   Märklig sommar!
   Ha en härlig semester, ska bli kul att se vart ni tar vägen ☀️

 5. I våra gamla hemtrakter! Stegeborg är inte så länge sedan vi var nationaldagen föra året. Men Borgen är nog sedan jag var på lägerskola 55 år sedan. Men fint är det i omgivningen har fiskat och cyklat och mycket annat. Innan Skåne bodde vi på mitt på Vikbolander mellan Å och Kuddby

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Följ med oss även på:

Det senaste på Instagram:

53. Getingfällor, restips och ett oväntat samtal Stora Husbilspodden

I husbilsskolan får vi lära oss om olika värmesystem i våra husbilar. Det blir fläskpannkaka i omniaugn, lyssnarmail och en väldigt god kommaframöl. Peter har fått ett oväntat samtal om sin nya husbil som han väntar på, och i restipset får vi följa med Maria o. Christian Stadling till Danmark. Elmia Husvagn Husbil https://www.elmia.se/husvagn/ Rabattkod till Kosta lodge: Husbilspodden Detta ger dig 20% i rabatt. Gå in på adressen för att boka https://kostalodge.se/staellplats/ Finnlines bokar du på www.finnlines.se Vill du se deras nya fartyg går du in på https://www.finnlines.com/sv/passagerare/nya-fartyg/ Finnlines kan du följa på sociala medier Facebook och Instagram, @finnlinessverige Följ gärna Stora Husbilspodden på Facebook, där hittar du också länkarna till bland annat restipsen. Våra Husbilsresor kan du också följa på Youtube https://www.youtube.com/@VaraHusbilsresor , Facebook och Instagram https://www.instagram.com/varahusbilsresor/ . Våra NYA podkompisar Jeanette & Robban 😃 Jeanette och Robban har instagramkontot https://www.instagram.com/glampingexplorer och Youtube https://www.youtube.com/@Glampingexplore. Har du en fråga, fundering eller vill tipsa oss om något, maila: storahusbilspodden@gmail.com
 1. 53. Getingfällor, restips och ett oväntat samtal
 2. 52. Ett år som husbilspodd!🍾
 3. 51. Elkrångel, Salzburg och en glad nyhet
 4. 50. Kroatientips, Bästa reseminnet och stjärnkocken Ulf Wagner
 5. 49. Bästa prylen, Atlantkusten & Sangria
%d bloggare gillar detta: