Sala silvergruva sen Trosa

Igår styrde vi kossan (ja det är så vi kallar husbilen😜) mot bättre väder – mot östkusten!!! Det blåste kuling, så det var inte någon särskilt angenäm resa! Störtskurarna avlöste dessutom varandra…. ☔️💨☔️

Vid lunchtid närmade vi oss Sala och tänkte det kunde vara trevligt att göra två flugor på smällen 👍🏻 mat och sevärdhet!!

Dessvärre var allt stängt 😥!!! Men vi kunde i alla fall gå runt och titta lite.

Här utvann man ca 450 ton silver och 40 000 ton bly under 500 års tid.

En riktig skattkammare skulle man kunna säga!🤩

Där fanns även en lite ruffig ställplats som Micke tyckte vi kunde stanna på, om det inte hade varit så tidigt på dagen. Jag var mer tveksam…

Jag sa att jag trodde det spökade där! Och fick senare på kvällen det bekräftat av min Matilda, hon har koll på det där!! Hon sa att jag skulle kolla in Youtube och söka på Laxton och Sala silvergruva! Det gjorde jag och den visade sig vara riktigt sevärd! Det var en mycket intressant guide som berättade om gruvan! Sen vaaaaar där ju oxå spöken!!!! Många!!! 👻 Tur vi körde vidare! 🙈

Tydligen kan man sova nere i gruvan, på 155 meters djup!! Googlade lite på det, men just nu är ju allt som sagt stängt, och efter ha sett den där youtube-filmen finns det inte på kartan!!! 👻

Sen for vi vidare mot dagen mål – Trosa!

Där vi faktiskt hittade solen ☀️🥰

Men det tror jag att vi får ta mer om imorgon 😊

Nu börjar det bli dags för lunch… ⏰😜

4 svar till “Sala silvergruva sen Trosa”

  1. Härligt med sol! Mindre kul med spöken och kuling. Här på Öckerö blåser det rätt kraftigt också, men idag fick vi lite uppehåll mellan skurarna och fick till en skön promenad!

  2. Oj vad det går undan genom Sverige i er jakt på 🌞. I Trosa ser det ju hoppfullt ut! Hoppas den fortsätter lysa på er för Trosa är väl värt att spendera ett par dagar i…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Följ med oss även på:

Det senaste på Instagram:

52. Ett år som husbilspodd!🍾 Stora Husbilspodden

I Husbilsskolan pratar vi däck, kanske inte det första man går och tänker på men otroligt viktigt. Vi pratar om vad en ställplats/camping får kosta per natt. Lyssnaren Johan Banks undrar vad vi lyssnar på i husbilen när vi kör och här kommer lite oväntade svar😂. Vi firar dessutom 1 år som podd med tilltugg och massa bubbel…och vem i gänget är det som får stå för elen i två dygn? Restips: Holsljunga Camping & Café https://holsljungacamping.se Kommaframmat: “Förrätt” (detta blir det ofta när vi kommit fram på plats i Kroatien till Kommaframbubblet) Blanda en burk Philadelphiaost med en matsked creme fraiche, en nypa grovsalt och lite vitpeppar. Rör om och rulla in osten som en rulle i smörpapper. Lägg i kylen ett par timmar. När det är dags att servera, lägg ostklumpen i mitten av fatet och strö över stenbitsrom/kaviar, hackad rödlök och hackade rädisor, vid kanterna salta kex eller potatischips Kommaframöl: Hönö Lager från Hönöbryggeriet. Fruktig smak med inslag av ljust bröd, aprikos, örter och apelsinskal. Serveras vid 8-10°C till fläsk- och lammkött eller som sällskapsdryck. 5% Nr 30590 Elmia Husvagn Husbil: https://www.elmia.se/husvagn/ Rabattkod till Kosta lodge: Husbilspodden Detta ger dig 20% i rabatt. Gå in på adressen för att boka https://kostalodge.se/staellplats/ Finnlines bokar du på www.finnlines.se Vill du se deras nya fartyg går du in på https://www.finnlines.com/sv/passagerare/nya-fartyg/ Finnlines kan du följa på sociala medier Facebook och Instagram, @finnlinessverige Följ gärna Stora Husbilspodden på Facebook, där hittar du också länkarna till bland annat restipsen. Våra Husbilsresor kan du också följa på Youtube https://www.youtube.com/@VaraHusbilsresor , Facebook och Instagram https://www.instagram.com/varahusbilsresor/ . Våra NYA poddkompisar Jeanette & Robban 😃 Jeanette och Robban har instagramkontot https://www.instagram.com/glampingexplorer och Youtube https://www.youtube.com/@Glampingexplore. Har du en fråga, fundering eller vill tipsa oss om något, maila: storahusbilspodden@gmail.com
  1. 52. Ett år som husbilspodd!🍾
  2. 51. Elkrångel, Salzburg och en glad nyhet
  3. 50. Kroatientips, Bästa reseminnet och stjärnkocken Ulf Wagner
  4. 49. Bästa prylen, Atlantkusten & Sangria
  5. 48. Restips inför europaäventyr
%d bloggare gillar detta: