I natt sov vi i Stocka

Och som stockar! Haaa haaa haaa 🥴

Men det var en bit dit…. Inte kilometermässigt men psykiskt typ…

Micke tyckte ratten kändes konstig – stod snett 🥴. Vi körde in till en däckfirma i Hudiksvall, men kunde inte hjälpa oss utan skickade oss vidare till Scania som låg precis bredvid.

De konstaterade att det nog var felinställt från början. Inget akut men borde fixa det och ska gå på garantin. Hmmm kul! Not! Men otroligt trevliga och hjälpsamma mekaniker 👍🏻🥰.

Vi fortsatte mot dagens mål – Stocka gästhamn. Plats no 1 var upptagen 😢, och likaså alla de andra fina platserna på första raden.

Men där fanns tvättmaskin 😍, som man fick använda gratis 🤩! Hade aldrig hänt i Kroatien!!!! Så jag passade på att tvätta en maskin.

Jättefin ställplats, men inte riktigt det vi söker… Sjukt populär dock – så alla har vi inte samma smak 😂 som tur väl är!!!! Har tydligen varit nominerad till årets ställplats så man får vara uppe i ottan för att få plats!!!

Efter lunch tog vi en promenad för att se oss om. Gick ut på ön och såg till vår förvåning ytterligare en ställplats med tre platser (utan el dock).

Där fanns även ett litet fiskrökeri där man kunde köpa fisk direkt från kylskåp även när det var ”stängt” 👍🏻

Men det gjorde inte vi 😂

Blev istället lite…. eller mycket googlande vart vi skulle åka vidare och var vi skulle satsa på för övernattningsplats…. sjukt svårt!!! Sägs vara mycket folk vid Höga kusten nu (redan)!!! Och att det är väldigt överreklamerat! Det gjorde att vi bestämde om oss lite…

Lämnade ställplatsen runt halv nio i morse, varpå en annan husbil som stått och lurpassat utanför – direkt körde in och tog vår plats!!! 😮

Inte nog med att det är huggsexa på platserna, folk kör som idioter rent ut sagt!! Igår när vi kom, drog en annan husbil runt på tömningsplatsen och tog i en tredje husbil i baksidan 🤯 – så jävla brått?! Den bara körde dessutom 😳!

Nä snart drar vi inåt landet – där verkar det vara lite lugnare!! Men då får man nog tampas med ett annat ”problem” – attackmyggen 😖. Men det tar vi då 🤪

Kör försiktigt 😘

7 svar till “I natt sov vi i Stocka”

 1. Hej,
  Spännande att följa eran resa norrut och om ni hittar några smultronställen (och om det råkar vara samma som våra😊) och vad ni tycker om norrland, speciellt för mig som bor i västerbotten,
  Trevlig resa
  Maud

  • Hej 😊 kul du vill ”följa med” ☺️. Vi är helt och hållet gröna på Norrland och velar hit och dit 🤣. Har du några bra tips / ställen vi inte bör missa? Vi har inte bestämt om vi ska fortsätta norrut eller inåt… 🤔 Vill se renar, sitta ensamma vid en älv och vandra lite i fjällen 🥰

 2. Har 2 el 3 tips,
  1: Vidmarksvägen, åk mot Vilhelmina, där vägen startar mot Klimpfjäll över kalfjäll Steckenjock där fins det en ”plattå” mitt på fjället att stå på = fricampa, åk sedan ner mot Strömsund där man kommer ut på E45. Googla vildmarksvägen för att få olik tips om vad man kan uppleva efter vägen, vi åkte till Hällingsåfallet bla, men välj då att svänga av inne i Gäddede och inte som vi efter vägen, åkte då efter en urdålig grusväg, tog den bättre vägen tillbaka.Ett tips att ta vildmarksvägen på tillbakavägen då man åker sen söderut.
  2: Lite längre norrut från Umeå, Blåvägen E12 mot Tärnaby/ Hemavan, ( kommer ut på den vägen även från Örnsköldsvik, men var vet jag ej) där upptäcker ni riktiga fjäll ( lite partisk där😉)
  3: Från Umeå (kan säkert komma in på den vägen från Ö- vik med) väg363 mot Sorsele Ammarnäs, då åker ni efter Vindelälven en av Sveriges få orörda älvar, just nu med höga vattenflöden, efter den vägen finns det både ren o en del älg. Stanna till vid Mårdseleforsen som har en enkel ställplats och restaurangen öppen under helgerna. Från tips 2 och 3 kommer ni ut på E45 o kör förbi Vilhelmina på tillbakavägen ( för tips 1)
  Generellt håll er från kusten om ni vill få andra upplevelser.
  Lycka till med vad ni än väljer 😎🦌🐇🏔
  Maud

 3. Hej! Kul att följa er resa. Vi är nya med husbil och hoppas på många fina upplevelser. Lite spännande att få se o höra om Stocka när vi själva bor i Söderhamn.

  Välkomna till Hälsingland.

  Kör försiktigt!

  Johnny Wiklund

  • Kul att ni följer bloggen 😊
   Jag skriver ju vad vi tycker och smaken e ju som baken! Som tur väl är!!!! Annars hade det blivit jobbigt 😂
   Så roligt att se lite andra delar av Sverige 🥰☀️ och vilket väder
   Ha det gott och lycka till med husbilslivet!!

   • Tack för det och ha en fortsatt trevlig resa 😎

    Med vänlig hälsning,

    Johnny & Ulrika

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Följ med oss även på:

Det senaste på Instagram:

51. Elkrångel, Salzburg och en glad nyhet Stora Husbilspodden

I detta avsnitt har vi en kul nyhet att berätta. Vi ska podda LIVE från scen på Elmiamässa Husvagn och Husbil 6-10 september 2023. Extra kul är ju om DU är där också! :-) Plats för husbil och entré för dig kan du vinna hos oss. I husbilsskolan pratar vi service och verkstadsbesök. Paj är avsnittets tips på kommaframmat. I restipset från Arnstrands (på Youtube) får vi både restips och en liten ”att tänka på”. Vi snackar Sällskapsspel, kommaframöl och insekter. Rabattkod till Kosta lodge: Husbilspodden Detta ger dig 20% i rabatt. Gå in på adressen för att boka https://kostalodge.se/staellplats/ Finnlines bokar du på www.finnlines.se Vill du se deras nya fartyg går du in på https://www.finnlines.com/sv/passagerare/nya-fartyg/ Finnlines kan du följa på sociala medier Facebook och Instagram, @finnlinessverige Följ gärna Stora Husbilspodden på Facebook, där hittar du också länkarna till bland annat restipsen. Våra Husbilsresor kan du också följa på Youtube https://www.youtube.com/@VaraHusbilsresor , Facebook och Instagram https://www.instagram.com/varahusbilsresor/ . Våra NYA podkompisar Jeanette & Robban 😃 har instagramkontot https://www.instagram.com/glampingexplorer och Youtube https://www.youtube.com/@Glampingexplore. Har du en fråga, fundering eller vill tipsa oss om något, maila: storahusbilspodden@gmail.com
 1. 51. Elkrångel, Salzburg och en glad nyhet
 2. 50. Kroatientips, Bästa reseminnet och stjärnkocken Ulf Wagner
 3. 49. Bästa prylen, Atlantkusten & Sangria
 4. 48. Restips inför europaäventyr
 5. 47. Air-condition, jobba från husbil och en tripp till Afrika
%d bloggare gillar detta: