Redo för semester i Sverige!

Härom vecka fick jag en uppenbarelse! Vi ska semestra i Sverige i år! Det är kallt! Det är stor risk för regn! Det finns mygg – mycket mygg om det nu blir så att vi ”får” åka så långt som till Norrland! 😳

Blev till att fundera lite…. det behövs ju lite annan utrustning då! Solstolar, solsegel och frysboxen tror jag inte vi behöver packa med 🙈😭!

Fick tips här på bloggen om ett fristående tält – mot mygg, kvällskyla och lätt regn! Googlade, mätte och funderade! Slog till!

Idag kom det!

Dags att testa om det var så lätt att sätta upp som på Youtubefilmen…..
Med ett par ”knuffar” i mitten av sidorna stod det upp!

Köpte även till två sidor – det blåser alltid i Sverige! Ibland från alla håll 🙈

Lite snett här eftersom det inte är riktigt uppknuffat 😂

Men det var verkligen superenkelt och snabbt uppsatt. Nu var bara frågan om det var lika lätt att få ihop det igen….

Döm av min förvåning – det var det!!! Men…. vad skulle vi ta ur garaget för att få plats med detta???

Svar: 2 stolar och ett vindskydd 👍🏻
Ska bli väldigt spännande att testa det på riktigt!

Gissar det blir premiär på midsommar om inte annat 😂😂😂 (inte i Hilpoltstein detta året 😭😭😭) Men det blir nog bra ändå 💞🐶👶🏻💘🍾🍹☀️

12 svar till “Redo för semester i Sverige!”

 1. Förra året var vi i norrland och tänkte som ni. Men där å då önskade vi att vi tog med de där solstolarna å de extra parasollet de var kroatien värme 😉 och myggen var jobbigare i Kroatien

 2. Vi har också förberett oss för svensk semester i norra Sverige. Som det ser ut nu är det 20-25 grader varmt där. Mygg regn och blåst lär det bli nån gång. Bara hoppas på det bästa och göra det bästa av situationen. Vi har ju mobila hem och kan alltid åka vidare om vädret är för dåligt

 3. Det låter som ni funderar på att byta buss så ni kan duscha o inte trängas med andra☺️

 4. Hej
  Den ser ju fiffig ut👍. Vet du vikten på den?. Kostar?.
  Den är nog inte fel att ha, varma kvällar är ju en bristvara i Svedala. Nu håller vi tummarna att man får komma iväg. Det man undra nu är hur det kommer bli med plats?, runt Stockholm nu är det knökfullt varenda helg, både på campingar och ställplatser.
  Ha det så gott.

  Stefan

 5. Vilket fiffigt tält….kanske något för oss, men då får vi plocka bort något annat. Cyklar har vi inte haft med på flera år pga vikten. Solceller och dubbla batterier tar mycket vikt tyvärr. Det var lugnt i Djupeviken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Följ med oss även på:

Det senaste på Instagram:

51. Elkrångel, Salzburg och en glad nyhet Stora Husbilspodden

I detta avsnitt har vi en kul nyhet att berätta. Vi ska podda LIVE från scen på Elmiamässa Husvagn och Husbil 6-10 september 2023. Extra kul är ju om DU är där också! :-) Plats för husbil och entré för dig kan du vinna hos oss. I husbilsskolan pratar vi service och verkstadsbesök. Paj är avsnittets tips på kommaframmat. I restipset från Arnstrands (på Youtube) får vi både restips och en liten ”att tänka på”. Vi snackar Sällskapsspel, kommaframöl och insekter. Rabattkod till Kosta lodge: Husbilspodden Detta ger dig 20% i rabatt. Gå in på adressen för att boka https://kostalodge.se/staellplats/ Finnlines bokar du på www.finnlines.se Vill du se deras nya fartyg går du in på https://www.finnlines.com/sv/passagerare/nya-fartyg/ Finnlines kan du följa på sociala medier Facebook och Instagram, @finnlinessverige Följ gärna Stora Husbilspodden på Facebook, där hittar du också länkarna till bland annat restipsen. Våra Husbilsresor kan du också följa på Youtube https://www.youtube.com/@VaraHusbilsresor , Facebook och Instagram https://www.instagram.com/varahusbilsresor/ . Våra NYA podkompisar Jeanette & Robban 😃 har instagramkontot https://www.instagram.com/glampingexplorer och Youtube https://www.youtube.com/@Glampingexplore. Har du en fråga, fundering eller vill tipsa oss om något, maila: storahusbilspodden@gmail.com
 1. 51. Elkrångel, Salzburg och en glad nyhet
 2. 50. Kroatientips, Bästa reseminnet och stjärnkocken Ulf Wagner
 3. 49. Bästa prylen, Atlantkusten & Sangria
 4. 48. Restips inför europaäventyr
 5. 47. Air-condition, jobba från husbil och en tripp till Afrika
%d bloggare gillar detta: