Duscha i husbilen?

Har egentligen en fråga till alla husbilsbyggare, eller egentligen till Adria! Är det tänkt att man ska duscha i husbilen? 🚿Mer än nån gång då och då, eller ska man typ använda den som garderob alternativt annan förvaring? 😳

Vi har livliga diskussioner hemma om detta! Jag är av tron att de givetvis vet vad de bygger?! Är det en dusch så är det en dusch – punkt!
Micke däremot anser att det nog inte är tänkt att duscha i husbilen så ofta som vi gör – den har nämligen inga riktiga duschväggar, utan det är målade väggar.

Jag menar att även om det är målade väggar måste det väl ändå vara tänkt att det är till en dusch och att väggarna är våtsäkra, eller vad det nu heter.

Men jag har en påstridig och övertygande sambo, 🤓 så nu börjar jag tveka… kan han ha rätt?? Så nu har jag börjat titta på en annan bil…. för jag tänker då inte använda några servicebyggnader för att gå och duscha! Har inte gjort det innan (förutom i Kroatien – five stars!!!) och tänker definitivt inte göra det nu i Corona-tider!!!

Är valet gå skitig och lukta illa eller byt bil? 🤔 Blir nog alternativ ett eller så har JAG rätt?! 🤪

25 svar till “Duscha i husbilen?”

 1. Duschen i vår Dethleffs använder vi sällan men den fungerar utmärkt trots att jag är rätt lång och väger lite mer än vad som är nyttigt. Tillverkaren har dock orginal monterat en garderobstång där så frågan är berättigad. Vår har dock plastväggar så vi är inte oroliga för fukt utan bara eventuella sprickor. Känns oftast fräschare i bilen än servicehusen.
  Lycka till med diskussionen ☺

 2. Duschen använder jag ofta, går nästan aldrig in i servicehus. Den är till för att användas så mycket man vill. Skönt att ha allting nära när man skall duscha.

 3. Jag vill kunna dusch i våran husbil när och var jag vill utan att behöva göra det med andra.

 4. Oj, detta låter ju inte bra. Jag har plast runt om och ägarna öppnar ofta takluckan när de duschar, för duschar gör de nästan alltid hos mig.
  Får nog ändå be ägarna kika runt lite och höra på någon firma om duschen ska vara en dusch eller förvaringsutrymme.

 5. Såklart ska en kunna duscha i sin bil! Vi duschar så klart hemma (i Frankieboy med andra ord) men kan uppskatta varma duschar med ordentlig sprutt i rena duschar, när det finns. Eftersom vi inte har ett hus/lägenhet lyxar vi till det med campingdusch ibland 😀

 6. Vi använder dusch i husbilen, visst har det hänt att vi använt servicehus också men det sällan. Väggarna är i plast, däremot målade väggar har jag inte tänkt på att det finns i husbilar.

 7. Vi har en typ duschkabin, med plast i väggarna. Duschar alltid i bilen, vill inte duscha med andra och besvärligt att plocka med sig alla prylar man vill använda. Har dessutom oftast råkat ut för duschar där varmvattnet är slut.

 8. Vi har Adria, men vi har såna där vita plastväggar i hela duschen. Vet inte vad er bruna vägg i duschen är (inte så lätt att se på avstånd)? Vi brukar ändå inte använda duschen, kanske ska göra garderob av den, haha 😉

 9. Vi har en Hymer B678 och den har dusch som in princip är en duschkabin, bra dörr in och plast väggar som ser rejäla ut så vi duschar i bilen, kabinen är nog avsedd för dusch och inte bara garderob

 10. Vi har en Adria, fast modell lite äldre och den har plastväggar. Vi spanar (eller rättare sagt Sambo spanar) efter sprickor. Oftast är det jag som duschar i bilen. Du får la hänga duschdraperi framför alla målade väggar 🙂 eller hitta på nåt annat kreativt *ler*

 11. Nja, jag tror du ska lyssna på Micke!

  Jag har hittills aldrig sett en husbil som det tål att duschas i året runt.
  Man ska nog se husbilsduschen som en tillfällighetsdusch som används då inga andra duschmöjligheter finns.

  Knappt badrummen i gamla hyreslägenheter klarar av att stå i mot fukten om det är 4-5 personer i hushållet.

  Den här sommaren kommer vi visserligen bara duscha i husbilen. Jag anser att du också är berättigad att duscha i husbilen för att just slippa C, då syftar jag inte på det blir Mike. 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: