12 fel på en ny husbil – ska de va så?

 

Denna helgen såg det ut som att den stora fläkten skulle vara i gång på hög effekt 🙈, så vi tänkte om och styrde inåt landet 🌲🌲🌲.

Vi tänkte besöka ett smultronställe vi inte besökt på ett par år – Fegen. Inte ställplatsen vid kiosken, där det stod 5-6 bilar, utan vidare mot Sandvik kyrka

Sandvik kyrka, Fegen ☀️

Här finns en stor gräsplan där både husvagnar och husbilar får stå gratis i 48 timmar 👍🏻.

Meeeeeen…. vi hade siktet inställt mot en annan plats lite längre bort….

FB9BD0F9-B76B-4B08-8A38-CC14CE2E8004
Tyvärr har det kommit upp rätt tydliga skyltar att man inte får övernatta där 😭, ont i hjärtat gjorde det, för detta är (var) verkligen en guldplats 😭😭😭, vi gick molokna tillbaka.

0ECE2DF6-CA4C-4DA6-8568-27521F7BF87C
Fast den här är ju knappast dålig 😋, dessutom står vi i lä 😊👍🏻, på udden blåste det från alla håll!

Micke – korttidspermitterad som han e – hade medan jag slet för brödfödan, ”roat sig” med att dokumentera alla fel (vi hittills…. ?) haft på husbilen sedan vi köpte den ny i augusti!!!

12 fel (eller i alla fall 11.. beror sig lite på hur man ser på ett av dem…. ) 😬😱, han berättar om alla – jag nöjer mig med att länka till inlägget 😝.
Hatar när det krånglar – men glömmer och lägger det bakom mig fort fort fort!
Men man undrar – ska det verkligen vara så??? 🤔

Med vår förra husbil var det samma sak, (oxå ny). Vi trodde att vi köpt ett måndagsexemplar! Tog nästan 2 år innan vi fått ordning på alla fel!!! E de måndag hela veckan i fabriken tro 🙈. Å andra sidan är det ju mycket som kan krångla…. 🤔

Igår var det ingen vanlig dag, för det var Binkans födelsedag 🥳🥳🥳

A8332C69-F746-4AC7-8B31-5236B9202C9CSjälvklart fick han leverpastejtårta med ljus och sen äta vid bordet 🥰. Stor kille nu ❤️


Nu är det knappt två veckor kvar tills vi får en ny liten familjemedlem!! Fattar det fortfarande inte riktigt ännu, men längtar så och telefonen hålls mycket nära!!! 👶🏻🎀🧸

20 svar till “12 fel på en ny husbil – ska de va så?”

 1. Inge kul med fel på nya bilar…. Även vi har haft en del fel på vår Dethleffs men nu tror vi att allt är löst… Vi hade några fel på husvagnarna oxå förståss.
  Grattis Binkan!
  Den sista väntetiden är otroligt långsam! Önskar ett stort lycka till! Vi är ju numera farmor och farfar men får istället vänta på tillfälle att åka upp och hälsa på.

   • Javisst trist med fel på ny bil!
    Vi köpte en ny Dethleff, verkar ha varit måndag hela veckan när den blev till!
    Men trots det vi stormtrivs med bilen. Den perfekta husbilen utan fel finns inte har vi förstått…
    😊

 2. 12 fel låter mycket! Men vi har också fixat lite garanti fel på vår nya… men de har varit av mindre modell som typ mattans kant är för lång, gummiploppar saknades i skåpsluckor, justeringar i skåpsluckorna. Alltså mycket mindre saker än på de tidigare som varit begagnade ”nya”. Det är nog måndag varje dag i vissa länder 😉

  • Så e de kanske, jag hade i alla fall helst velat se lite riktigt statistik på det här 🤓 – rediga tabeller!
   Är det skillnad på märken / modeller? Ibland har vi stött på husbilister som sagt det aaaaaaaldrig varit något fel på just sin bil / märke, men när man skrapat lite på ytan så är det inte helt sant 🙈😂 – märkligt, men sen finns det ju bilar som aldrig har nått fel! Å andra sidan – våra fel har ju inte gjort att vi fått avbryta nån resa, så det kunde ju varit mycket värre 😝

   • På hobbyn fick vi vattenläcka tre ggr men det var pga att det varit sönderfruset hos tidigare ägare. Den var nog den värsta att upptäcka o fixa, som tur var varje gång i Halland.
    På den förra var det ju bakväggen och fukt där som inte upptäcktes förrän vid bytet i höstas… det kunde blivit mycket dyrt…🤔 med ett antal småfel på spishäll, gasolkopplingar mm mm
    De flesta HB’n har nog något litet fel oavsett pris o klass 🤔🤭🤥
    Men riktig statistik är ju alltid kul 🤪🧐🤓

   • 12 fel det hade vi varit glada om vi haft, jag har noterat 4 st a4sidor
    På vår Frankia. Här kört fram o tillbaka i 2 år, då det både varit blå läckage i dusch och gas.
    Ha det gott.

   • Har förstått ni haft lite problem när jag läst er blogg – fy va trist!! Man blir så arg och ledsen!!! Hoppas ni fått ordning på det nu i alla fall och att det håller i sig 🙏🏻
    Ha det härligt! ☀️

 3. Hej
  Jo fel på husbilar kämpar många med oavsett märke, de som säger annat ljuger eller är inte riktigt ärliga tror jag. Vi är inne på våran fjärde husbil. Den första begagnad Dethleffs fungerade utan problem, bil 2 en Adria Matrix 680 sp, ny, inte ett enda fel. Bil 3, ny, Kabe 780 tm lgb, fel på fel, tog 2 år innan bilen fungerade som den ska. Där hade vi en pf, Caravanhallen som verkligen ställde upp och bjöd på mkt utrustning p g a allt strul vi hade, stjärna i kanten till dom. Bil 4, Carthago liner 4 2, en bil för över 2 milj. Ja nu har vi haft den 1 år och den bara fungerar. Nu tror jag vi har haft tur denna gång, många Carthago strular också har man hört. Känner några med både Morelo och Concorde som har haft mkt problem. Jag har uppfattning att märke spelar ingen roll alls, strular det så gör de det. Alla dessa resor till åf får en att få mer gråa hår varje resa. En bra åf som vi har betyder allt när det trillskas.
  Ibland tänker vi att bättre att köpa en begagnad bil där alla fel redan varit, men så börjar man titta på nytt och glömmer allt tråkiga man haft.
  Hoppas allt fungerar bra för er nu. Kul att se era filmer👍 Och att ni bjuder på allt mellan himmel och jord.
  Ps, våran lösa solpanel hängde med över till våran nya bil också, så nöjda med den som en reserv till den takmonterade🤘👍.

  Kram
  Stefan och Sonja + de 4 fyrbenta👍🚍

  • Ja det verkar som man ska ha tur… å andra sidan är det ju ett ”hantverk” att bygga en husbil – mycket som kan krångla!!! Vi hoppas vi slipper mer problem framöver!!!!
   Micke ääälskar sin panel och jag med, eller i alla fall elen den producerar! 😂
   Ha det härligt!!

 4. Informativ film, men uj så tråkigt. Förstod Mickes ledsamhet på att lämna iväg husbilen. En del fel förstår man att det är svårt att hitta vid leverans, men en del fel är ju verkligen dåligt.
  På mig har inte ägarna hittat några fel men det fanns ett par fel på Dethleffsen vid leverans, ett de visste om och ett som visade sig efter ett tag.
  Trevligare att vänta på tillökning och en hund som fyller år.
  Ni som bor i en kuststad gjorde helt rätt att dra er inåt landet, för själv står jag och svajar här i vinden..

 5. Visst är det trist när man får hem sin efterlängtade husbil och upptäcker fel, grrrr. Att ha den på verkstan stup i kvarten är inte heller kul. Den 1:a bilen en beg Burstner var inga fel, ej heller den 2:a som var en ny Adria. 3:e bilen, också en ny Adria var vi aldrig nöjda med, då passagerarstolen lutade framåt och inget gick att göra mer än ett fyrpunktsbälte hade varit på plats. Den gjorde vi oss snabbt av med.
  Idag är vi inne på den 5:e bilen och den 2:a Carthagon. Förra Carthagon var helt fläckfri. Denna bilen är den som vi har haft på verkstan för små åtgärder, som lätt kunnat fixats av CaravanHallen.
  I det stora hela har vi varit förskonade med fel på bilarna.
  Hoppas att ni får ordning på bilen snart och kan njuta fullt ut.

 6. Extern tempgivare är bra förutsatt att den monteras på rätt ställe. Dethleffs med flera brukar montera dessa ovanför ytterdörren vilket ger seg reaktion precis som er med den inbyggda termostaten. Nu har jag flyttat den till att sitta under ett överskåp där värmen från konvektorerna kommer åt. Ger mkt jämnare värme.
  Likaså snålar tyskarna med den yttre tempgivare, vilken är bra att ha för att dels hålla koll på temp men den är också input i Aldes system för att styra klimatet.
  Såg att ni monterat iNet vilken är bra med dess möjligheter till bla templarm. Kom dock ihåg att när ett SMS-larm skickats så måste man återaktivera det igen när man är åter i bilen.

 7. Visst är det tråkigt med alla fel. Birgitta & jag, 70 +, satt i bilen och grät till slut. Då hade vi kört 450 mil. Vi hade inte 12 fel, utan fem fullskrivna A4 sidor med fel och sex verkstadsbesök, på den korta tiden. Sedan orkade vi inte mera. I vår sista bil har vi haft ett enda fel på två år och 1850 körda mil. Ett nästan bagatellartat fel, en plizegardin i taket, gick inte tillbaka fullt ut. Vi har bott i bilen hela vintern, 220 dagar i sträck. Det skiljer i kvalité på bilarna, så är det!

 8. 2017 köpte vi en ny Frankia 840+. Vi föll för inredningslösningen och trodde att vi funnit den ideala bilen.
  Ack vad vi bedrog oss. Vi hade under 2 år och 3000 mil inte en enda resa utan att bilen fick till verkstad efteråt.
  Bortsett från massvis med småfel, felaktiga lådspärrar, lister som lossnade, rullhållare som ramlade av, ljus som krånglade, mm mm
  Så var dom allvarliga felen det som till sist fick oss att ge upp.
  I Tyskland fick vi uppsöka verkstad då den elektrisk manövrerade taksängen inte gick att fälla ner. Då det saknas manuell manövrering blev det till att sova på golv och i soffa.
  2 st konverters fick bytas.
  Tanken gick bara att fylla till 3/4-delar
  Instrumentbrädan utbytt då skinnet släppte.
  Felaktigt monterat luftinsug till värmeanläggningen som gjorde att värmen inte fungerade över 70 km/h (tog lång tid innan man hittade det)
  Dock det allra värsta felet. En läckande framruta som trots 2 byte och många verkstasdbesök blev ett sådant orosmoment att vi tappade all lust för husbilar.
  Mycket tråkigt för husbilssemester är den semesterform vi trivts bäst med. Nu får det bli personbil och övernattning på b.o.b eller likv.

  • Usch och fy!!! Vi har Frankia på vår önskelista men har faktiskt hört fler än du som haft problem med dem. Man undrar hur det är med övriga märken. Inte så många som ”vågar” berätta om det, förmodligen p g a att det tror husbilen kommer falla i värde eller nått… Men husbilstillverkarna behöver verkligen skärpa till sig! Hur kan man släppa ut en husbil ur fabriken med x antal fel?? Är rädd att det kommer bli ännu värre framöver i och med den brist det idag är på husbilar och man kanske stressar fram leveranser p g a en massa förseningar. Kan bli så att kvalitetskontrollen hastas förbi – men när man köper en husbil för x antal surt förvärvade kronor ska man väl ändå kunna kräva det?
   Så tråkigt att ni tappat intresset för husbil, men förstår det faktiskt! För det värsta som finns är när man hittar ett nytt fel!!! 😦

 9. Kabe i760 2015 UGNEN fungerar inte trots ett flertal verkstadsbesök (Dometic) Köpt bilen beg hade detta fel från köpdagen och skulle åtgärdas MEN så har det inte blivit! Annars inget att klaga på

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: