Oskrivna regler med husbil?!

Det finns ett par oskrivna regler som man kanske inte känner till om man inte har husbil!? …..det kan till och med vara så att många som har husbil, inte känner till dem heller?! Jag gjorde i alla fall definitivt inte det innan jag blev hjärntvättad in i husbilslivet!!!

En sak är det där med att gå på toaletten i någon annans husbil 🙈, man gör bara inte det 😂, eller? 💩

En annan sak är att paxa plats på ställplats – ställa ut ett bord / stol eller liknande på grannplatsen. Får man det? Vi skulle i alla fall aldrig våga 🙈 – lär lätt bli uthängd på sociala medier!!! Däremot gillar jag bokningsbara ställplatser!!! Vill ha fler! 👍🏻

Ta ut stolar och bord på ”vanlig” parkeringsplats? Då menar jag att man verkligen står i vägen för någon annan bil! Obra! 😬

Sen har vi det där med ful-tömning….. Värsta tänkbara: tömma toatanken på ett obra ställe? 🤨 🙊 Big no no! ✋

I helgen stod vi bredvid en husbil på en parkering där de inte stängt kranen till sitt gråvatten…. Kanske inte hela världen, men det blev värdens pöl på parkeringen… okej??? 🤨

Vi är definitivt inte de mest skötsamma människorna…. 🤔 eller, jo…. undra om vi inte är det 🤣🤣🤣 Ha ha ha! 😇

Har jag glömt nått??? 🤔😜 Finns det fler oskrivna regler jag missat? 🧐 Eller har nått blivit okej av det vi inte tycker e så okej?? 🥴

Binkan brukar hålla koll så att allt går rätt till 😂

16 svar till “Oskrivna regler med husbil?!”

 1. Tycker också det bör finnas flera bokningsbara platser så att vi som måste jobba klart har chans att få en plats på fredagar!

 2. Man måste fråga proffsen var man ska tömma toan, så gjorde jag första gångerna🙂

 3. Gå på toa i någon annans HB… nej eller njaaaa 🤔 vid kris när inget annat finns… 😳🤔 Har haft besök med liten eller överfylld blåsa 😂
  Bre ut sig på en parkering, klart nej!
  Fultömning, absolut ett NEJ!
  Paxa plats för någon annan som inte är på plats är väl nej, betala för en plats åt någon man reser med om betalningen utgör ”bokningen” av platsen är ok då platsen faktiskt då är betald av någon.
  Vi vill inte ha bokningsbara platser på ställplatserna för då försvinner ju just det som är HB livet flexibiliteten = som camping och det finns ju lite här och var, de spontana besöken vill vi ha kvar!

 4. Bra att ni tar upp detta.
  Det kan bli ödesdigert och arga blickar om ni husbilsägare gör något fel.

  Har fått återberättat en historia från min Dethleffskompis. Ägarna hade parkerat i Gränna hamn, satt lugnt och tittade på tv. När ägarna tittade ut såg de en vattenremsa längs med husbilen. Min manlige ägare gick ut, det droppade under Dethleffsen. Felsökning påbörjades och det var vattentankens plugg som satt någon mm fel så det droppade därifrån.
  Men det visste ju inte de som gick förbi och slängde onda ögat.

 5. Har exakt samma uppfattning som ni på alla punkter. Allt tömning ska ske på avsedd plats. Vill också ha bokningsbara ställplatser, vi är för många nu och dessutom blir det ett j-la åkande innan en hittar en ledig. Inte bra för tålamodet eller miljön.

 6. Visst får man låna toa i andras husbilar men jag har inte gjort det. Vi har haft gäster som lånat våran – det var långt till deras husbil.
  Hålla plats till andra på ställplats fungerar inte om det är fullt. Bokningsbara ställplatser är ju bra för alla bara man vet vilka som är det.
  Ful – tömning är inte ok men att tömma gråvatten i något avlägset dike tycker jag är ok.
  Rinner det gråvatten från en hb på en ställplats kan det bero på att man har glömt stänga kranen – är bara att säga till.
  Toan tömmer man på Trafikverkets rastplatser.

  • Så kan det ju faktiskt vara (med rinningen alltså), jag satt faktiskt och funderade på om jag skulle gå och knacka på för att informera dem om missödet, men bestämde mig för att låta bli…. 👮🏻🙈. Rastplatser är bra 👍🏻 vi tömmer även gråvattnet i toatanken där 👍🏻 fiffig sköljning! Eller vi och vi….. 🥴

   • Vi brukar också tömma gråvatten på rastplatser i första hand – har två stabila ”murarehinkar” med oss när vi fricampar. Jag har glömt stänga kranen till gråvattentanken ett par gånger och fått tillsägelse av annan hb ägare och det är jag tacksam för,det är ju så himla pinsamt att glömma detta.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: