Ännu har vi frihet!

Sitter fortfarande hemma i isolering….

Den där febern (inte hög men där…), huvudvärken och värken i lederna kommer tillbaka så fort Panodilen gått ur kroppen! 💊 Så vad gör man…. Håller rent i jobb-mailen… ser på tv…. sover middag och går ut med Binkan 🐶.

Folkhälsomyndigheten har ju den senaste tiden avrått folk från onödiga resor! ⛔️
Vi reser ju varje helg!!! 😳 Ses husbilsresor som onödiga? Somliga tycker säkert det! Men hur ska man tolka det?
Såg t ex på FB häromdagen att man rekommenderades att inte åka till Öland i Påsk…. 🐣 Inget Öland i påsk då….?!😢
Men om man reser med försiktighet och sunt förnuft då?😷

Smittskyddspersonen på dagens presskonferens gav ett förtydligande på hur de tänker med avrådan inför stundande påskhelg: Att om man har en stuga (kan tänka mig att han menade en på hjul oxå), har mat med sig (det har vi med) och inte träffar folk, så är det inga som helst problem att resa!!! 🥰

Om detta gäller om en vecka, vet vi inte……men vi lever på hoppet! 🍀

Vet däremot inte om jag är sugen på att åka till Öland – om man känner att man inte är ”önskad där”…. 😕

Indien är senast ut med att ge 1,3 miljarder människor utegångsförbud….
Har fortfarande extremt svårt att få in omfattningen av denna kris i mitt huvud!!!😟
Jag hoppas verkligen att alla i Sverige tar sitt ansvar, så vi slipper hamna i riktig isolering! (det kliar och sticks 😉)
Glad vi bor i ett glest befolkat land!!!🇸🇪

Var rädda om er! 😷 Vi åker så länge vi får men med stor försiktighet! 😷 Så de så!

12 svar till “Ännu har vi frihet!”

 1. Mina ägare gör nog som er, fortsätter att åka med förstånd. Kan likväl sitta hos mig än som att sitta i deras hus. Miljöombyte kan vara skönt bara det. Att promenera är inget farligt, behöver inte ta alla de möter i händerna eller kramas.
  Krya på dig!

 2. Än så länge är vi friska och tänker ge oss ut med husbilen och hålla avstånd samt använda allt som finns i husbilen. Hoppas du kryar på dig snart och att du inte smittar Micke – kramizzz

 3. Husbilskarantän är väl ok tycker jag. Huvudsaken är väl att man inte har för nära kontakter med folk om man är smittad. Finns många ställen att åka till där man kan stå själva. Vi är ju inte smittade vad vi vet så vi åker ut med husbilen så fort vi känner för det. Vi skall till Båstad till påsk om inget oförutsett inträffar 🙂

 4. Hej
  Vi resonerar som er👍. Är ute varje helg och fortsätter med det. Mindre risker när man är ute med hb. Man får åka med förstånd.
  Krya på dig👍
  Mvh
  Stefan

 5. Vi har ju inte hämtat ur vår pärla än, men tänker som er. Om vi bara knôr med oss själva inne i bilen och umgås med andra utomhus på mer än en meters avstånd så borde det inte vara nån fara. Däremot läste jag att nån expert (det finns alldeles för många sån nu :-)) hade sagt att hen inte tyckte det var en bra idé att åka till sommarstugan och isolera sig pga att det kunde vara långt att ta sig till sjukvård om man skulle bli riktigt sjuk……MEN vi följer folkhälsomyndighetens rekommendationer tills det kommer nya direktiv. Man får ta en dag i taget, men tror att det är viktigt att få njuta lite med. Jag klättrar på väggarna här hemma pga hemmaarbete och jag känner redan hur jag börjar tappa humöret. Jag längtar så efter husbilslivet och hoppas att vi kan hämta den snart!

 6. Man tycker allt att husbilen ska vara en bra isoleringszon, då man har allt med sig och inte behöver använda offentlig toa. Själva rullar vi nu fram och åter, för service och besiktning. Sedan får vi se hur det blir.
  Krya på dig och var rädd om er.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: