Seans och arbete på Arild vingård

Så var det söndag igen! Tycker dagarna och veckorna bara går fortare och fortare nuförtiden 😳, var e pausknappen?

I onsdags var jag, syrran och Matilda på storseans med Terry Evans. Jag hade inte en aning om hur det skulle gå till, och blev lätt nervös när han började prata med en efter en i publiken, och framförde meddelanden från nära och kära som gått bort. Saker som han inte kan veta.

Man kan tycka vad man vill om det där, men JAG tror på det! Micke gör det INTE!

Vi har ett par lampor i husbilen som tänds och släcks lite när de vill. Micke säger det är fel på dem eller nått el-fel, men jag tror det är nått annat🤔👻😍 ….eller nån annan!

I veckan bokade jag dessutom in oss till skördefest på Arilds vingård, så vi for i fredags direkt efter jobbet ner till Mölle. Fick användning av den sista campingbiljetten på First camp 😜.

Var hyfsat ensamma på campingen. Efter frukosten åkte vi ut till Mölle för att trötta ut Bingo (han skulle vara ensam i husbilen när vi skördade druvor)

Vackert så det gör ont!!! 😍

Det blåste så man nästan tappade andan där uppe!

På vägen tillbaka till husbilen hamnade vi mitt i en kohage 🙈. Inga fläckiga kossor utan alla hade en vit rand mitt på kroppen – söta! Men trivs bäst utanför hagen!!

Vi lämnade hagen och gick en ”genväg” eftersom klockan började springa iväg. Hamnade på en golfbana….. tog en bra stund innan vi hittade ut 😂, man vågade ju inte gå rätt över banor och bunkrar precis 🙈.

Vägen upp o ner till parkeringen vid naturreservatet är inte riktigt dimensionerad för husbil, men den funkar! Bara utsikten från utsiktsplatsen på vägen, gör det värt att åka dit, men igår stannade vi inte till, utan det fick bli ett kort genom rutan. Vilken utsikt! 😍

Väl framme på Arild vingård var det rätt ”rörigt”, personbilar, traktorer, fyrhjulingar och allt möjligt – ingen optimal ställplats precis. Det hade de inte heller utlovat, men eftersom man betalade 200 kr för att stå där, så hade vi nog förväntat oss ”lite mer” och med facit i hand hade vi nog hellre stått någon annan stans….

Klockan 13 var det så dags att hoppa upp på flaket och ge oss ut till vinfältet.

Tre vändor med folk körde han ut – ca 40 pers på varje flak, så det blev plockat många vindruvor!!!

Jag kan inte sluta förundras över vilken smart affärsidé!!!! 🏆 Få folk att betala för att skörda deras druvor!!! I nästan två timmar plockade vi innan det var dags för paus, baguett, sangria och rosebubbel, sen blev det lite avslaget med plockandet…. Ryggen tog mer stryk än man trodde och jag började bli rejält kissnödig 🙈. Vi beslutade oss för att gå tillbaka istället för att stå och vänta på skjutsen som skulle komma runt kvart i fem.

Det var inte lite skönt att komma tillbaka till husbilen, och Bingo var överlycklig! Han har lite fasoner för sig när han blir lämnad ensam….

Som att sitta på bordet……. 🙄

Klockan sex var det dags för visning av vingården och därefter middag

Riktigt häftigt att kunna odla vin i Sverige och kul att höra deras historia 👍🏻

Binkan tröttnade och somnade….

Det gjorde däremot inte jag…. ösregn, ko-råmanden hela natten och för mycket snaps, vin i olika färger tillsammans med för lite mat…. jag brukar ju ofta hänga ut Micke för hans kräsna matsmak, men nu var det jag 🙈 sill-macka. Hade hört det innan, att det var det vi skulle få, men trodde man kunde peta bort …..senapssillen…. nä det gick inte att peta bort! Så idag e jag trött!!! 🤕

Ändå var det en väldigt rolig grej som jag inte skulle velat ha ogjord, men den hade kunnat slipats till och bli en riktig riktig höjdare: bättre parkering för husbil, lite kortare pass på fältet (eller sätt dit en bajamaja 😂), ät ordentligt – snapsen e stark 😂

Köttgrytan däremot var helt okej 👍🏻

Summan av kardemumman = stor eloge till Arild vingård! Vilket arbete de lägger ner!, man förstår varför det är så populärt!🍷🍷🍷

10 svar till “Seans och arbete på Arild vingård”

  1. Ja man kan ju undra hur vi tänker…betalar för att få jobba🙄 o dessutom kan tänka oss att göra om det 😂😂
    Maten var bondgårdsstil så den var ok, men som sagt 4 ställplatser kunde blivit kanon mot huset om de planat ut där lite. O släckt hos 🐄🐄🐄 eller nåt 😬😂

  2. Så kul ed druvplock och vinprovning, mm.. Då behöver man inte åka till Tyskland för detta. Trevligt inlägg och bra tips.

  3. Kul koncept, hoppas dom tar till sig det ni har skrivit om och kan styra upp till nästa år.
    Vackert där ute vid fyren. Många herrans år sedan var vi ute vid Mölle, i väntan på att spela golf. Där hamnade vi i en hagelskur som hette duga och golfandet blev aldrig av.

  4. Vi var med Husbilsklubben på Arilds Vingård nära bara 3 mil hemifrån. Ja tyckte det var kul men bättre väder kunde vi ha haft. Köttgrytan och sillmackan var god. Kul att ha upplevt detta Vi bodde bar några km där ifrån när vi flyttade ned till Skåne

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: