Det där med att köra husbil…

Man ser inte sällan inlägg på Facebook ”nu kör frugan” o s v. Har däremot aldrig sett ett inlägg som ”nu kör min gubbe” 🤔

Det finns (eller fanns?) kurser för tjejer som skulle lära dem köra husbil…. ??? Lite diskriminerande för killarna som inte kan köra…?🥺

Jag får ibland frågan ”kör inte du husbilen”?

Nä, det blir inte ofta så…. Tycker det är rätt gött att sitta bredvid och titta mej omkring.

Men igår fick jag för mig att jag skulle köra den långa vägen till Varberg! Och då kom jag på den verkliga anledningen till varför jag alltid låter gubben köra!!!

Det var som att komma tillbaka till tiden när man övningskörde med en nitisk körskollärare!! Eller värre!! 🙈

”Det är bara 60 här”…. ”ser du bilen där”… ”du kunde väntat på den bilen där”…. ”här hade jag gått ner till fyran”…. o.s.v.

Just där och då älskar jag honom lite mindre!😶

Han får köra hem imorgon, annars finns det risk för fysisk misshandel 😼

Denna helgen har jag misslyckats med matpackningen…. börjat slarva… men hade ändå inte tänkta ta med oss så mycket eftersom det är ”smaka på Varberg” idag, så vi ska stoppa ner Binkan i korgen och cykla in till stan och äta lunch 🤤, klockan 11 ska solen komma enl YR 👍🏻☀️

Imorgon har jag bokat brunch på Nisses, och mina små ska komma upp och joina

Mat e viktigt! 🍽🥐🥞🥖☕️🥪🍳

Binkan på första parkett 👍🏻☀️.

19 svar till “Det där med att köra husbil…”

 1. Ägarna är helt övertygade om att ni inte behöver mat med er, det evenemanget var verkligen trevligt, åtminstone i Halmstad.
  Oj, det där känns igen. Nu kör inte min kvinnliga ägare mig men hon kör ägarnas personbil..😀.

 2. Sluta inte att köra..det blir bara bättre och bättre i och med att du får mer rutin. Det är faktiskt viktigt att båda kan köra speciellt om man skall utomlands. Båda kan åka på en riktigt sträng förkylning t ex. Vi drabbades av detta i år när vi körde söderut och då var det bra att båda kan köra så man slipper bli stående i flera dagar.

  • Åh vad jag skrattade när du beskrev din ”körlärare”🤣 Läste högt för maken, som just nu kör. Han säger: att han ”kör inte, bara håller i ratten”.
   För kör, det gör jag, oavsett i vilken av stolarna jag sitter😄 Då låter jag också som en körlärare🤭blinka bromsa osv🤣 Lugnast är då jag kör o bestämmer allt själv medans han sover😴 i stolen bredvid.

 3. Vi delar på körningen ganska lika 50/50 men nog knorrar jag lite xtra då hon kör 😉 vilket även här leder till plötslig iskyla inne i husbilen 😂

 4. Det där känner jag igen!

  Hälsningar
  Eva Ferngren-Rosell

  skickat från min iPhone
  ________________________________

 5. Men så kul att det är fler än jag som inte kör, tycker mig känna igen mönstret. Det skulle nog sluta med att jag tvärnitade och bad honom kliva ur. Nä jag läser kartan och talar om vart vi ska, det är lugnast och förresten så har jag så korta ben att jag knappt når ner till pedalerna.Vi trivs bra med våra roller när det gäller körningen.
  Kram Maggan

 6. Haha vad kul läsning.

  Jag kan inte klaga när hon kör, hon har ju högre körkortsbehörighet, dessutom kör hon bra.

  Hon kör efter regler och jag efter dagsformen.😁

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: