Utflyktsmål i Torekov

Vi har tidigare alltid gått Skåneleden mot Hovs hallar när vi varit här, ja en gång gick vi faktiskt hela vägen dit, fantastiskt vackert, men det får jag nog aldrig med Micke på igen 😂 (6-7 km enkel väg).

Denna gången tänkte vi utforska ”andra hållet”. Jag ville gå, han ville cykla – vi kompromissade och cyklade 😜 (plötsligt händer det, och han får som han vill).

Vi hade siktat in oss på ett naturreservat där det fanns ett stenbrott och Skånes största gravhög – Dagshög

Tryckte ner Binkan i korgen och gasade iväg med picknicken packad i ryggsäcken 👍🏻.

På cykelvägar och småvägar tog vi oss dit med Google-damens hjälp ☀️

Den där gravhögen var väl kanske inte mycket att se…. (tog inte ens kort på den såg jag nyss 😂, så jag får låna ett på nätet)

Så här säger sägnen om ”kullen”: Fantasieggande Dagshög. Här har Skånes största gravhög, Dagshög, ruvat på sina hemligheter troligtvis sedan bronsåldern. På stranden vid Skälderviken utkämpade enligt sagan kung Dag och hans män sin sista strid mot en övermäktig armé, ledd av en makthungrig sveakung. Efter striden höglades kung Dag och hans män på denna plats – därav namnet Dagshög.

Mer ”spännande” var ju omgivningarna – ruinerna från det gamla stenbrottet från 1900-talet, och utsikten!!!🤩

Vädret kunde ju knappast vara bättre 🤩, näckrosorna blommade i dammen ☀️

Magen började kurra (klockan var ju faktiskt över 12! 😂) så vi letade upp ett par stenar som funkade både som bord och stolar, för att picknicka lite 😍

Man hade världens utsikt mot Hallands väderö

På hemvägen stannade vi till i hamnen för att köpa lite eftermiddagsfika till kaffet.

Rapp’s är ett väldigt populärt konditori – främst kända för sina surdegsfrallor (de var slut för dagen). Inhandlade två kardemummabullar för 60 spänn!!!! Alltså herre!!??!! Eller??? Det var alltså bara två bullar!!! 😱

På kvällen tog vi en promenad in till Torekov för en mjukglass 😋

Något mer folk än när vi tidigare varit här under lågsäsong 😜.

På vägen hem tajmade vi in solnedgången 😍

E så tacksam för att vi fick lite sommar igen 🥰

….och den ska visst dessutom stanna kvar ett tag (kanske hinner måla klart huset då 🤮)

Ha en härlig söndag ☀️😘

3 svar till “Utflyktsmål i Torekov”

  1. Vi e för få i Sverige för att företagen skall kunna gå runt, då blir priserna därefter… Fattar inte hur de kan få ihop en enda dag ens 😳 säg att det kostar 5kr per bulle med ingredienser, sen skall momsen bort…Man får sälja många bullar för att täcka el, lokaler, löner 🙄 Fattar inte hur det går ihop 🤔

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Följ med oss även på:

Det senaste på Instagram:

53. Getingfällor, restips och ett oväntat samtal Stora Husbilspodden

I husbilsskolan får vi lära oss om olika värmesystem i våra husbilar. Det blir fläskpannkaka i omniaugn, lyssnarmail och en väldigt god kommaframöl. Peter har fått ett oväntat samtal om sin nya husbil som han väntar på, och i restipset får vi följa med Maria o. Christian Stadling till Danmark. Elmia Husvagn Husbil https://www.elmia.se/husvagn/ Rabattkod till Kosta lodge: Husbilspodden Detta ger dig 20% i rabatt. Gå in på adressen för att boka https://kostalodge.se/staellplats/ Finnlines bokar du på www.finnlines.se Vill du se deras nya fartyg går du in på https://www.finnlines.com/sv/passagerare/nya-fartyg/ Finnlines kan du följa på sociala medier Facebook och Instagram, @finnlinessverige Följ gärna Stora Husbilspodden på Facebook, där hittar du också länkarna till bland annat restipsen. Våra Husbilsresor kan du också följa på Youtube https://www.youtube.com/@VaraHusbilsresor , Facebook och Instagram https://www.instagram.com/varahusbilsresor/ . Våra NYA podkompisar Jeanette & Robban 😃 Jeanette och Robban har instagramkontot https://www.instagram.com/glampingexplorer och Youtube https://www.youtube.com/@Glampingexplore. Har du en fråga, fundering eller vill tipsa oss om något, maila: storahusbilspodden@gmail.com
  1. 53. Getingfällor, restips och ett oväntat samtal
  2. 52. Ett år som husbilspodd!🍾
  3. 51. Elkrångel, Salzburg och en glad nyhet
  4. 50. Kroatientips, Bästa reseminnet och stjärnkocken Ulf Wagner
  5. 49. Bästa prylen, Atlantkusten & Sangria
%d bloggare gillar detta: