Spreewald – Tysklands Venedig

Igår stod valet mellan att köra upp till norra Tyskland eller köra inom Lubbenau, som vi fått tips om skulle kunna vara sevärt.

Väderprognosen såg som vanligt mörk ut… eller rödlila, men den hade inslag av sol och moln. Vi sa ”vi kör dit och ser hur det känns!”

Denna gång satsade vi direkt på campingen vid slottet, som låg direkt vid en kanal – vad kan då bli fel?? Jo, det var fullt…. 🙄

Inte långt därifrån låg en ställplats / camping, så vi körde dit för att kolla in den. Vilken tur! Fanns plats och kändes t o m mycket bättre än camping 👍🏻

Spreewald camping- und wohnmobilpark ”Dammstrasse”.

Eftersom tvättkorgen började bli rätt full och antal rena tröjor och underkläder lyste med sin frånvaro i garderoben, passade jag på att slänga in en maskin i deras fina tvättrum.

Passade ju perfekt eftersom solen oxå kommit fram och det blev kanonväder ☀️.

Medan tvätten snurrade i maskinen tog vi en cykeltur, vi hade blivit rekommenderad av damen i receptionen på campingen, att cykla till grannbyn – Lehde, fanns fin cykelväg dit och rundan var ca 4 km. Lite lagom tänkte vi med tanke på när tvätten skulle bli klar.

Vi stoppade ner Binkan i korgen och rullade iväg. Jösses va många kanaler och åar där fanns!! Måste ju vara drömmen för kanotister!!! Man blev inte så lite sugen!!

Efter en stund kom vi fram till byn…. problemet var att det inte var Lehde utan Leipe, (byn därefter som ligger 8,5 km bort) 😳, vi hade bara cyklat på och glömt att svänga 😂😂😂 så går det när man har elcyklar 🙈🙈🙈. Vi vände och trampade tillbaka igen….

När tvätten var upphängd gick vi in till stan.

Stan e uppdelad i två delar (en gammal och en ny), vi var bara i den gamla delen – så mysig!!

Det vackra slottet i Lubbenau är idag hotell.

Det var inget högtryck bland turister i stan, gissar det berodde på väderprognosen och att den stora semesterperioden inte riktigt börjat än?!

Staden är förutom kanalerna med tillhörande båtturer, också känd som gurkstaden – Spreewaldgurkan! – och överallt såldes det inlagd gurka, Givetvis köpte vi med oss en burk!

På en av restaurangerna slog vi oss ner för att smaka på en lokal öl ”Babben”, från en av Brandenburgs minsta bryggerier som oxå ligger här, ”nästan som en Mariestad” sa Micke 😜👍🏻.

Någon båttur med en av de ca 300 båtarna, eller ”Kahn” som de kallas, blev det inte för vår del

Gissar att man inte kan ta med hund, och den kortaste turen var på 2 timmar – Bingo hade nog fixat det, men inte Micke 😂😂😂, jo, om de serverat mat och vin/öl under resan 👍🏻👍🏻👍🏻

Kommer vi hit igen, ska vi däremot ta en kanottur, det är ett som är säkert!!

Idag skumpar vi lite på motorvägen för att ta oss upp till norra Tyskland och ett par sista dagar där, innan vi far hem! 🇸🇪🇸🇪🇸🇪

8 svar till “Spreewald – Tysklands Venedig”

  1. Vi var där förra året, fick plats en natt på campingen
    Tokliten plats ! Väldigt pittoresk by och fint med kanalerna ☺️ Mycket tyskar så klart, men trevligt. Åkte aldrig båt, satsade det på gondolerna i Venedig ist !

  2. Ser jättefint ut! Borde ju kunna var mycket turister!? Men beror kanske på väder och sånt. Önskar en fortsatt fin resa! Hälsningar från Estland!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: