Framme på Cres

Efter en snabb lunch igår på Camping Sobec, som hade renoverat både butik, restaurang och servicehus sedan vi var där sist 👍🏻, cyklade vi in till Bled.

Ett par svenska grannar till oss hade blivit rekommenderade att ta vägen som gick ut med floden – självklart tog vi ju oxå den vägen 🙄, dumt!! Det hade ju regnat och vägen passade nog sig mest för cross-mountain-bikes!! Våra elcyklar spann på lervägarna medan vi kryssade mellan vattenpölarna 😬.

Efter att ha kört upp och ner, ner och upp en bra stund kom vi så fram till Bled!

Lika vackert som förra gången vi var här!!!

Vi hittade ett trevligt hak som hade både öl och Aperol Spritz med fantastisk utsikt över sjön 🥰.

Binkan fick vatten, servitören kom till och med in med en meny till honom oxå 😂, men så kräsen som han e var det knappast någon idé – men coolt!!

Hemåt tog vi den vanliga cykelvägen!!!

Gick en runda på campingen och provade vattnet i floden

Kallt! Kallt! Kallt! Kallt!!!!

I förmiddags blev det ”it’s a new countryday today” oxå 🤪. Welcome to Croatia🥰

Varför går inte Kroatien med i EU??? Eller snarare Schengen som jag nu lärt mej 😜. Sååå osmidigt! Först visa passen när man kör ut ur Slovenien, sen ett par hundra meter längre bort visa dem för Kroatisk passkontrollant oxå 🙄 – snacka om att skapa sysselsättning 🤪… och köer….

Tilläggas kan, att om man ska ta vägen mellan Postonja och Rijeka – använd njurbälte!!!

Lagom framme vid färjeläget på Krk gick färjan… 😳 men vi har ju semester 🤪. En timma och 15 min kom nästa, så vi han äta lite lunch och rasta Binkan 👍🏻

Behagliga 29 grader, så vi letade upp lite skugga på båten

Fast jag gillar ju sol…

Inte alltid man hittar en stol med sol och en med skugga 😂

Strax i land, nästan först av båten 😊👍🏻

Sen var det inte långt kvar tills vi äntligen nått vårt första mål där vi nu stannar ett par dagar – camping Kovacine 🥰

Och platsen jag bokade i juli förra året – den var till belåtenhet 😊

Nu ska vi verkligen gå ner i varv och in i semestermoodet!

Redan testat vattnet oxå! Underbart! Och Bingo simmade för första gången 🤩

Häpp nu tror jag att det är dags för ett dopp igen – simma lugnt 😘

15 svar till “Framme på Cres”

 1. Välkomna till Kroatien! Vi är nu i Makarska! Kroatien är med i EU sedan 3-4 år, men de kollar passen ändå!
  Kram
  Eva

  Hälsningar
  Eva Ferngren-Rosell

  skickat från min iPhone
  ________________________________

 2. Som Eva säger så är de med i EU, men inte Schengen avtalet . Men känns lustigt att visa pass både i Slovenien och Kroatien 🤣

 3. Jasså Bingo gillar att bada. Vår hund avskyr vattnet. Hon går fram och nosar på vattnet sedan springer hon upp i sanden i stället och springer i cirklar.

 4. Ser fantastiskt fint ut! Det klara vattnet i Kroatien gör ju verkligen alla bilder helt ljuvligt lockande. Vi åker ner i höst och hoppas få bada i varmt och skönt vatten då. Ser fram emot att läsa mer om er vistelse där. Och jo, Kroatien är med i EU 😀

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Följ med oss även på:

Det senaste på Instagram:

52. Ett år som husbilspodd!🍾 Stora Husbilspodden

I Husbilsskolan pratar vi däck, kanske inte det första man går och tänker på men otroligt viktigt. Vi pratar om vad en ställplats/camping får kosta per natt. Lyssnaren Johan Banks undrar vad vi lyssnar på i husbilen när vi kör och här kommer lite oväntade svar😂. Vi firar dessutom 1 år som podd med tilltugg och massa bubbel…och vem i gänget är det som får stå för elen i två dygn? Restips: Holsljunga Camping & Café https://holsljungacamping.se Kommaframmat: “Förrätt” (detta blir det ofta när vi kommit fram på plats i Kroatien till Kommaframbubblet) Blanda en burk Philadelphiaost med en matsked creme fraiche, en nypa grovsalt och lite vitpeppar. Rör om och rulla in osten som en rulle i smörpapper. Lägg i kylen ett par timmar. När det är dags att servera, lägg ostklumpen i mitten av fatet och strö över stenbitsrom/kaviar, hackad rödlök och hackade rädisor, vid kanterna salta kex eller potatischips Kommaframöl: Hönö Lager från Hönöbryggeriet. Fruktig smak med inslag av ljust bröd, aprikos, örter och apelsinskal. Serveras vid 8-10°C till fläsk- och lammkött eller som sällskapsdryck. 5% Nr 30590 Elmia Husvagn Husbil: https://www.elmia.se/husvagn/ Rabattkod till Kosta lodge: Husbilspodden Detta ger dig 20% i rabatt. Gå in på adressen för att boka https://kostalodge.se/staellplats/ Finnlines bokar du på www.finnlines.se Vill du se deras nya fartyg går du in på https://www.finnlines.com/sv/passagerare/nya-fartyg/ Finnlines kan du följa på sociala medier Facebook och Instagram, @finnlinessverige Följ gärna Stora Husbilspodden på Facebook, där hittar du också länkarna till bland annat restipsen. Våra Husbilsresor kan du också följa på Youtube https://www.youtube.com/@VaraHusbilsresor , Facebook och Instagram https://www.instagram.com/varahusbilsresor/ . Våra NYA poddkompisar Jeanette & Robban 😃 Jeanette och Robban har instagramkontot https://www.instagram.com/glampingexplorer och Youtube https://www.youtube.com/@Glampingexplore. Har du en fråga, fundering eller vill tipsa oss om något, maila: storahusbilspodden@gmail.com
 1. 52. Ett år som husbilspodd!🍾
 2. 51. Elkrångel, Salzburg och en glad nyhet
 3. 50. Kroatientips, Bästa reseminnet och stjärnkocken Ulf Wagner
 4. 49. Bästa prylen, Atlantkusten & Sangria
 5. 48. Restips inför europaäventyr
%d bloggare gillar detta: